1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

همه‌گیری کرونا؛ پرتغال به مهاجران غیرقانونی اقامت می‌دهد

۱۳۹۹ فروردین ۱۱, دوشنبه

پرتغال اعلام کرده که به مهاجران غیرقانونی در این کشور اجازه اقامت می‌دهد تا بتوانند به سیستم درمانی همگانی دسترسی داشته باشند. این کشور به دلیل همه‌گیری ویروس جدید کرونا پیش‌تر وضعیت اضطراری اعلام کرده بود.

https://p.dw.com/p/3aCwo
António Costa
عکس: picture-alliance/C. Olsson

دولت پرتغال در اقدامی فوری از اعطای حق اقامت به مهاجرانی خبر داده که تا کنون در این کشور به طور غیرقانونی اقامت داشته‌اند. دولت سوسیالیست آنتونیو کوستا، نخست‌وزیر پرتغال هدف از این اقدام را فراهم آوردن امکان دسترسی آزاد و رایگان این افراد به سیستم بهداشت و ارائه خدمات عمومی این کشور در شرایط بحرانی کنونی به واسطه شیوع ویروس جدید کرونا خوانده است.  

اعطای حق اقامت پرتغال به آن دسته از مهاجران غیرقانونی تعلق می‌گیرد که تا پیش از ۱۸ مارس سال ۲۰۲۰ تقاضای رسمی اقامت دائم داده باشند. این دسته از مهاجران می‌توانند تا اول ژوئیه (حدود سه ماه دیگر) از مزایای بیمه درمانی و حقوق بیکاری بهره‌مند شده و همچنین در بانک‌های این کشور حساب باز کنند.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

ادواردو کابریتا، وزیر کشور پرتغال به روزنامه "پابلیکو" گفته: «در این شرایط بیش از هر چیز مهم است که از حقوق بنیادی ضعیف‌ترین اعضای جامعه محافظت کرده و آن را تضمین کنیم.»

در حال حاضر در پرتغال حدود ۱۵۰ هزار مهاجر برزیلی سکونت دارند که شماری از آنان بدون داشتن مدارک قانونی در بخش ساخت‌وساز و کشاورزی فعالیت دارند. طبق آمار دولتی، سال گذشته از مجموع  ۵۸۰ هزار مهاجر ساکن در این کشور حدود ۱۳۵ هزار تن موفق به کسب اجازه اقامت شدند. پس از اتباع برزیلی، اتباع رومانی، اوکراین، بریتانیا و چین بیشترین شمار مهاجران در پرتغال را تشکیل می‌دهند.

ویروس جدید کرونا تا کنون در پرتغال ۱۲۰ قربانی و حدود شش هزار مبتلا داشته است. هر چند این آمار در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی چندان بالا نیست، اما با این همه مارسلو ربلو دی سوسا، رییس‌جمهور پرتغال، ده روز پیش در این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد. او گفت کشورش با یک «چالش بی‌سابقه» روبرو شده و فائق آمدن بر این اپیدمی «راهی طولانی و دشوار» را در پیش روی این کشور قرار داده است. 

پرتغال همراه با اسپانیا، فرانسه و ایتالیا خواستار تشکیل سازوکار "اتحاد کرونا" در اتحادیه اروپا شده تا از این طریق آن دسته از کشورهای عضو که به شدت با بیماری کووید ۲۰۱۹ درگیر هستند، حمایت‌های لازم را دریافت کنند.  

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

نخست‌وزیر پرتغال بر همبستگی میان اعضای اتحادیه اروپا تأکید داشته و از کشورهایی نظیر هلند به دلیل مواضع‌شان در این رابطه انتقاد کرده است.

هلند اختصاص کمک مالی به کشورهای درگیر با کرونا را رد کرده و افزون بر آن خواستار تحقیقات جامع اتحادیه اروپا شده تا مشخص شود چرا این کشورها در برنامه بودجه خود پیش‌بینی‌های لازم برای مواجه با چنین شرایطی را در نظر نگرفته‌اند. آنتونیو کوستا این موضع‌گیری‌ها را "منزجرکننده و بی‌‌ملاحظه" و در تضاد با "روح اتحادیه اروپا" خوانده است.