1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

پزشکان شیوه برخورد با آسانژ را مصداق شکنجه می‌دانند

۱۳۹۸ بهمن ۲۹, سه‌شنبه

این که جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی‌لیکس در وضعیت جسمی و روحی بدی به سر می‌برد، تازگی ندارد. گروهی پزشک و دانشمند اما اکنون هشدار داده‌اند که آسانژ ممکن است بر اثر رفتاری که مصداق شکنجه روانی است، جان بسپارد.

https://p.dw.com/p/3Xv9e
جولیان آسانژ
جولیان آسانژعکس: picture-alliance/empics/V. Jones

حدود ۱۲۰ پزشک و روانشناس خواستار پایان "بی‌توجهی درمانی و شکنجه روحی" جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی‌لیکس شده‌اند.

آنان با انتشار نامه‌ای در نشریه پزشکی The Lancet تصریح کرده‌اند، آسانژ از پیامدهای اقامت [اجباری] در سفارت اکوادور و همچنین حبس در زندان امنیتی بلمارش رنج می‌برد.

در نامه این پزشکان و پژوهشگران همچنین آمده است، "اگر آسانژ در سلول زندان جان بسپرد، باید گفت که او تا به مرگ مورد شکنجه قرار گرفته است".

در این نامه خواسته شده است که "شکنجه آسانژ پایان یابد و او به بهترین شکل ممکن مورد رسیدگی درمانی و پزشکی قرار گیرد، پیش از آنکه برداشتن چنین قدمی دیگر دیر شده باشد".

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

"حال بنیان‌گذار ویکی‌لیکس رو به بهبودی است"

سخنگوی جولیان آسانژ، بنیان‌گذار ویکی‌لیکس حال عمومی او در زندان لندن را رو به بهبود توصیف کرد.

به گزارش رویترز، کریستین هرافنسون در آستانه برگزاری جلسه دادرسی دادگاه برای بررسی تقاضای استرداد او به آمریکا که قرار است هفته آینده آغاز شود در یک کنفرانس رسانه‌ای جدید گفت، آسانژ در حال حاضر در سلول انفرادی نگهداری نمی‌شود.

آسانژ که با ۱۸ مورد اتهامی، از جمله توطئه برای هک کامپیوترهای دولت آمریکا و نقض یک قانون جاسوسی روبروست در تلاش است خود را از تحویل از بریتانیا به آمریکا نجات دهد. در صورتی که او در این موارد اتهامی مقصر شناخته شود به ده‌ها سال زندان محکوم خواهد شد. 

جولیان آسانژ از ماه آوریل سال ۲۰۱۹ میلادی در زندان امنیتی بلمارش در شرق لندن در حبس به سر می‌برد.

ایالات متحده به طور رسمی درخواست تحویل او از بریتانیا را کرده‌اند. نخستین جلسه شنود به منظور رسیدگی به این درخواست در روز ۲۴ فوریه برگزار خواهد شد.

آمریکا آسانژ ۴۸ ساله را متهم کرده که به چلسی منینگ (با نام پیشین بردلی منینگ)، سرباز پیشین ارتش آمریکا در انتشار اطلاعات محرمانه در باره عملیات نظامی ایالات متحده در عراق و افغانستان کمک کرده است. با انتشار این اطلاعات از طریق سایت ویکی لیکس بود که جنایات جنگی سربازان آمریکایی نیز برملا شد.

اتهام‌نامه آمریکا علیه آسانژ ۱۸ مورد اتهام را دربرمی‌گیرد و او اگر به خاطر تمامی این اتهامات مقصر شناخته شود، ممکن است که  به تا ۱۷۵ سال حبس محکوم شود.

تجمعی در لندن در ژانویه ۲۰۲۰ در حمایت از جولیان آسانژ
تجمعی در لندن در ژانویه ۲۰۲۰ در حمایت از جولیان آسانژعکس: picture-alliance/AP Photo/K. Wigglesworth

آسانژ در سال ۲۰۱۲ از بیم تحویل داده شدن به آمریکا به سفارت اکوادور در لندن پناه برد. در آن زمان حکم بازداشت او به اتهام تجاوز در سوئد جریان داشت، اما بعدتر پرونده این ماجرا بسته شد.

در ماه آوریل ۲۰۱۹ بود که با موافقت دولت جدید اکوادور پلیس بریتانیا به محوطه سفارت این کشور در لندن شد و آسانژ را بازداشت کرد، چرا که او با گریز و پناه بردن به سفارت اکوادور "مقررات وثیقه را نقض کرده بود". او به این اتهام به حدود یک سال زندان محکوم شد.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

درخور توجه آنکه نیلس ملتزر، گزارشگر ویژه سازمان ملل نیز به تازگی اتهامات سنگینی را علیه مقامات بریتانیا، سوئد، آمریکا و اکوادور در ارتباط با برخورد و رفتار با آسانژ مطرح کرده بود.

از دید این مأمور سازمان ملل سعی شده که با انگشت‌نما کردن آسانژ در بین خبرنگاران و روزنامه‌نگاران رعب و وحشت ایجاد شود. ملتزر اتهامات مطرح شده علیه جولیان آسانژ را ساختگی ارزیابی کرده است.

بیش از ۱۳۰ سیاستمدار، هنرمند و روزنامه‌نگار در آلمان نیز خواهان آزادی جولیان آسانژ شده‌اند.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر