هزاران نفر در شرق آلمان علیه ائتلاف احزاب با راست افراطی تظاهرات کردند

هزاران نفر در شرق آلمان علیه ائتلاف احزاب با راست افراطی تظاهرات کردند
Copyright یورنیوز
Copyright یورنیوز
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

صدها تن از مخالفان گروه های افراطی از یک سو و برخی اعضا گروه‌های نئونازی نیز در سوی دیگر در درسدن واقع در ایالت شرقی زاکسن راهپیمایی کردند.

آگهی

گروهی از ساکنان شهر ارفورت، واقع در ایالت تورینگن آلمان در اعتراض ائتلاف احزاب سیاسی با جناح راست افراطی دست به تظاهرات زدند.

تظاهرکنندگان ارفورت که روز شنبه ۲۶ بهمن به خیابان آمده و شمارشان به هزاران نفر می‌رسید، به انتخاب رئیس ایالت تورینگن با همکاری راستگرایان افراطی اعتراض کردند.

در اوایل ماه جاری میلادی در پایان انتخابات محلی، پیروزی رئیس ایالت تورینگن که عضو حزب سنتی است، با استفاده از نفوذ روزافزون راست افراطی و به لطف اتحاد با این حزب حاصل شد. در واقع توماس کمریخ علاوه بر رأی حزب لیبرال دموکرات‌ (دموکرات آزاد) و نیز حزب دموکرات مسیحی (حزب متبوع آنگلا مرکل)، با جلب آرا طرفداران حزب دست راستی افراطی «آلترناتیو برای آلمان» یا «آ اف د» توانست در انتخابات محلی پیروز شود.

اپلیکیشن یورونیوز را از گوگل‌پلی دانلود کنید

این پیروزی که با تکیه بر نفوذ گروه‌های افراطی حاصل شد به زلزله‌ای سیاسی در کل آلمان بدل گشت و اعتراض‌های زیادی را برانگیخت. کمریخ روز پنجشنبه ۶ فوریه، تنها ۲۴ ساعت پس از انتخابش از سمت خود استعفاء داد.

اما این استعفا آتش خشم معترضان در ایالت تورینگن را خاموش نکرد و گروه‌های زیادی از معترضان باز هم به خیابان آمدند. آنها می‌گویند درست است که کمریخ استعفا داده، اما اتحاد احزاب سیاسی سنتی با گروه‌های افراطی برای نخستین بار در آلمان تابوها و مرزهایی را شکسته است. به این ترتیب استعفای کمریخ نیز بحران سیاسی بی‌پیشینه‌ای را در ایالت تورینگن به وجود آورد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان پیش از انتخابات تورینگن، ائتلاف احزاب دموکرات مسیحی و دموکرات آزاد با راستگرایان افراطی در این ایالت را «اقدامی نابخشودنی» توصیف کرده بود. آنگلا مرکل همچنین خواستار ابطال نتیجه رأی‌گیری و تکرار آن شده بود.

آقای کمریخ بلافاصله پس از اعلام انصراف خود اعلام کرد که در ایالت تورینگن انتخابات زودهنگام برگزار خواهد شد. او گفت: «ما می خواهیم انتخابات جدید برگزار شود تا تابوی حمایت حزب آلترناتیو برای آلمان شکسته شود.»

امواج زلزله سیاسی در ایالت تورینگن آلمان به بحران موجود در دولت این کشور دامن زد و آنگرت کرمپ کارن‌بائر که برای جانشینی مرکل در رأس حزب دموکرات مسیحی تعیین شده بود، روز دوشنبه گذشته از شرکت در رقابت انتخاباتی آینده برای صدر اعظمی انصراف داد.

در رأی‌گیری اخیر در تورینگن، نخستین بار از زمان جنگ جهانی دوم بود که احزاب با راستگرایان افراطی ائتلاف می‌کردند.

تمام احزاب آلمان از زمان تشکیل حزب «آلترناتیو برای آلمان» در سال ۲۰۱۳ هرگونه ائتلاف و همکاری با این حزب مهاجرستیز را رد کرده بودند. این در حالی است که این حزب اکنون در بوندستاگ (پارلمان آلمان) با ۸۹ کرسی مهمترین حزب مخالف دولت آنگلا مرکل محسوب می‌شود.

اپلیکیشن یورونیوز را از پل استور دانلود کنید

حزب دست راستی آ.اف‌.د که به ملی‌گرایی افراطی و مهاجرستیزی شهره است، در شرق آلمان نفوذ چشمگیری دارد. ایالت‌های شرقی آلمان که تا پیش از فروپاشی دیوار برلین جزو کشور کمونیستی آلمان شرقی بودند، از فقیرترین مناطق آلمان به شمار می‌روند. بر اساس گزارش اداره آمار آلمان، در سال ۲۰۱۸ میلادی در حالی که میانگین دستمزد سالیانه شهروندان آلمان ۴۲ هزار و ۹۶۲ یورو بوده، میانگین دستمزد ساکنان ایالت تورینگن در همان سال از ۳۵ هزار و ۷۰ یورو فراتر نرفته است.

تظاهرات نئونازی‌ها و مخالفان آنها در درسدن

روز شنبه در حالی که شهروندان معترض به گروه‌های افراطی در ارفورت تظاهرات می‌کردند، صدها تن از مخالفان گروه های افراطی از یک سو و برخی اعضا گروه‌های نئونازی نیز در سوی دیگر در درسدن واقع در ایالت شرقی زاکسن راهپیمایی کردند. پلیس درسدن که در هنگام راهپیمایی هر دو گروه به شدت مراقب رفتار انها بود، شمار تظاهرکنندگان هر دو گروه را حدود هزار و ۵۰ نفر ذکر کرده است.

راهپیمایی این افراد از سویی همزمان با سالگرد آزادسازی ارودگاه‌های نازی‌ها و از سوی دیگر همزمان با هفتاد و پنجمین سالگرد بمباران شهر درسدن انجام شد.

در فوریه ۱۹۴۵، یعنی در آخرین ماه‌های پیش از پایان جنگ جهانی دوم، هواپیماهای جنگی بریتانیا و آمریکا بر شهر درسدن بمب‌های بشکه‌ای و فسفری ریختند که بر اثر آن هزاران نفر کشته شدند.

نئونازی‌ها بمباران درسدن را به عنوان نمادی از مظلومیت و قربانی شدن آلمان به دست متفقین در دوران نازی می‌دانند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دولت آلمان حمله راست‌گرایان افراطی به ساختمان پارلمان را «شرم‌آور» خواند

بحران در حزب دموکرات مسیحی؛ چه کسی صدراعظم آینده آلمان خواهد شد؟

تابوشکنی در سیاست آلمان؛ مرکل ائتلاف با راست افراطی را نکوهش کرد