close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
خبرنگاری جرم نیست

تهدید تئاتری‌ها برای بازگشت به جشنواره فجر

۲۵ دی ۱۳۹۸
ایران وایر
خواندن در ۴ دقیقه
هنرمندان بسیاری با انتشار نامه‌های سرگشاده از حضور در جشنواره فیلم فجر انصراف داده اند
هنرمندان بسیاری با انتشار نامه‌های سرگشاده از حضور در جشنواره فیلم فجر انصراف داده اند

یک منبع مطلع به ایران‌وایر گفت برخی از مسوولان و هنرمندان تئاتر روز ۲۴ دی‌ماه به حراست وزارت ارشاد فراخوانده شدند و در جلسه‌ای با حضور افرادی که هویت واقعی‌شان مشخص نبوده به آن‌ها گفته شده که باید انصراف‌دهندگان را راضی به بازگشت به جشنواره کنند.

این افراد در جلسه خود تهدید کرده‌اند که اگر هنرمندان انصراف‌دهنده به جشنواره امسال بازنگردند برای چند سال محروم از اجرا خواهند بود.

تاکنون حدود ۶۰ نمایش در بخش‌های مختلف جشنواره تئاتر فجر اعلام انصراف داده‌اند. این گروه‌های نمایشی به دلیل تکذیب خبر سقوط هواپیما اوکراینی با اصابت موشک، عدم اطلاع‌رسانی شفاف و مسوولیت‌پذیری مسوولان در این فاجعه از شرکت در جشنواره فجر کنار کشیدند. جشنواره‌های بین‌المللی هنری فجر که هرساله در ماه بهمن به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می‌شود بزرگ‌ترین رویداد هنری سال جامعه ایران به‌حساب می‌آید.

شنیده‌ها حاکی است که از روز گذشته (۲۴ دی‌ماه) برخی از مسوولان تئاتر با کارگردانان انصراف دهنده جشنواره تئاتر فجر تماس گرفته و خواسته‌اند تا نمایش خود را اجرا کنند

طبق این اخبار هنوز هیچ‌کدام از کارگردان‌ها و عوامل دیگر تئاتر حاضر به بازگشت به جشنواره نشدند.

از سوی دیگر «نادر برهانی‌مرند»، دبیر جشنواره تئاتر فجر امسال روز ۲۴ دی‌ماه با انتشار بیانیه‌ای خواستار بازگشت هنرمندان انصراف‌دهنده به جشنواره شد. «دیگر بار صمیمانه و همدلانه از شما خواهش می‌کنم که افتراق‌های ناچیزمان را کناری بگذاریم و در خانه خویش بمانیم، یقین بدانید همه ما یک آرمان مشترک بزرگ داریم: اعتلای فرهنگ و هنر این مرزوبوم و خدمت به مردمان نجیب و رنج‌دیده کشور عزیزمان.»

البته هنرمندان تئاتر تنها انصراف‌دهندگان جشنواره فجر نیستند. از تاریخ ۲۱ دی‌ماه تاکنون غیر از اهالی تئاتر، سینماگران، هنرمندان حوزه تجسمی و موسیقی در شبکه‌های اجتماعی با اعلام همدردی با مردم و اعتراض نسبت به پنهان‌کاری حکومت در جریان شلیک موشک به هواپیمای مسافربری، انصراف خود راز از شرکت در جشنواره اعلام کرده‌اند.

بسیاری از اهالی تئاتر و سینما در روزهای اخیر پیام‌های تهدیدآمیز دریافت کرده‌اند که باید به فعالیت‌هایشان در فضای مجازی علیه جشنواره فجر و در همراهی با اعتراضات پایان دهند وگرنه بازداشت می‌شوند.

«رخشان بنی‌اعتماد»، کارگردان مطرح سینما و همسرش «جهانگیر کوثری»، تهیه‌کننده و مجری شناخته‌شده سینما به همراه «آزاده موسوی»، مستندساز در تاریخ ۲۴ دی‌ماه هر سه برای ساعتی بازداشت و سپس آزاد شدند. گفته می‌شود در جریان این بازداشت چندساعته درباره اعتراضات و انصراف هنرمندان از جشنواره مورد پرسش و پاسخ قرار گرفته‌اند.

بر اساس اطلاعات برخی از منابع، تعداد دیگری از هنرمندان تئاتر و سینما نیز در تظاهرات روز یکشنبه ۲۳ دی‌ماه و یا در خودروهای خود بازداشت شدند و هنوز از مکان نگهداری و وضعیت آن‌ها اطلاعی در دست نیست و نام‌ آن‌ها علنی نشده است.

گرچه انصراف از جشنواره فجر در بین هنرمندان در رشته‌های مختلف مطرح شده است اما انصراف تئاتری‌ها بخش‌هایی از جشنواره تئاتر را دچار مشکل می‌کند.

۱۶ گروه شرکت‌کننده در بخش «دیگرگونه‌ها»ی جشنواره‌ تئاتر فجر طی بیانیه‌ای از جشنواره امسال انصراف دادند. در این بخش ۱۸ نمایش قرار بود اجرا شود که ۱۶ نمایش از این تعداد تاکنون انصراف داده‌اند. به عبارتی قرار است این بخش فقط با دو گروه باقی‌مانده در جشنواره امسال فعالیت کند.

در بخشی از متن انصراف این ۱۶ گروه نمایشی آمده است: «با احترام به هیات انتخاب و دبیر این بخش، معتقدیم در این روزها اجرایی در سرزمینمان به وقوع پیوسته که صداقت را نشانه رفته و سوگوارمان کرده است. ما نیز به یاد کشته‌شدگان و برای آنکه فراموش نکنیم، از صحنه‌ جشنواره خارج می‌شویم و در این جشن شرکت نمی‌کنیم.»

چهره‌های اصلی تئاتر مانند «آتیلا پسیانی، حسن معجونی، صابر ابر، افسانه ماهیان و نغمه ثمینی» در بین افرادی هستند که از حضور در جشنواره انصراف داده‌اند.

ازجمله نمایش‌هایی که از اجرا در جشنواره فجر با انتشار متن‌هایی انصراف داده‌اند: «در اتاق باد می‌وزد» به کارگردانی سجاد تابش، «همان چهار دقیقه» به کارگردانی صابر ابر، «آواز قو» به کارگردانی پریزاد سیف، «مکبث» به کارگردانی آرش دادگر، «آن دیگری» به کارگردانی سمانه زندی‌نژاد، «من» به کارگردانی سیاوش پاکراه، «بیوه سیاه بیوه سفید» به کارگردانی حسن جودکی، «مشق شب» به کارگردانی امیر نجفی، «قصر موروثی خاندان فرانکشتاین» به کارگردانی آتیلا پسیانی، «شک» به کارگردانی مهدی کوشکی، «پروانه الجزیرای» به کارگردانی سعید حسن‌لو، «روایت فرزانه از جمعه ۱۴ آبان» به کارگردانی محمدحسین زیکساری، «بچه» به کارگردانی افسانه ماهیان، «آقای اشمیت کیه؟» به کارگردانی سهراب سلیمی، «آشپزخانه» به کارگردانی حسن معجونی، «من یه زنم صدام رو میشنوین؟» به کارگردانی کاملیا غزلی، «ملکوت» به کارگردانی رامتین رشوند، «سقوط در کوه مورگان» به کارگردانی منیژه محامدی، «سه‌ تفنگ‌دار و یکی» به کارگردانی مهدی شاه‌حسینی، «پونز» به کارگردانی صحرا فتحی، «فراکتال» به کارگردانی مهدی سقا، «ولپن» به کارگردانی مهدی کوشکی، «بیگانه در خانه» به کارگردانی محمد مساوات، «سمفونی کوچک سکوت» به کارگردانی سینا راستگو، «جان و جو» به کارگردانی محمدرضا چرختاب، «مسکو فلکه باغشاه» به کارگردانی عطا کشاورز جود، «شصت دقیقه منهای یک» به کارگردان سعید عسگریا، «دزدان شماره ۴۳» به کارگردانی شاهین صادقیان، «فرانکنشتاین» به کارگردانی ایمان افشاریان، «سوگلی» به کارگردانی نگار چگنی، «پاتوق» به کارگردانی مهدی پاشایی «ماسک» به کارگردانی بهزاد اقطاعی، «مدرسه پینوکیو» به کارگردانی آرش سنجابی «وضعیت شماره دو» به کارگردانی رامین اکبری، «نیم‌فاصله» به کارگردانی رضا رشادت، «جنایات قلب» به کارگردانی دلارا نوشین، «کَر» به کارگردانی فریدون ولایی.

همچنین یک‌صد هنرمند مشهدی از حضور در جشنواره تئاتر فجر انصراف خود را اعلام کردند.

 

مطالب مرتبط:

«مجبوریم» از جشنواره فیلم فجر حذف شد

برای دیدن اخبار و گزارش‌های بیش‌تر درباره رسانه و خبرنگاری به سایت خبرنگاری جرم نیست مراجعه کنید: www.journalismisnotacrime.com

 

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

گزارش

داستان شلیک به یک هواپیمای مسافربری در زمان جنگ

۲۵ دی ۱۳۹۸
پیام یونسی‌پور
خواندن در ۱۰ دقیقه
داستان شلیک به یک هواپیمای مسافربری در زمان جنگ