close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
مجلس

رحمانی فضلی: تعداد رد صلاحیت‌ها قابل قبول است

۱۱ دی ۱۳۹۸
خواندن در ۳ دقیقه
رحمانی فضلی: تعداد رد صلاحیت‌ها قابل قبول است

رحمانی‌فضلی، وزیر کشور با مقایسه تعداد ثبت‌نام‌کنندگان انتخابات مجلس دهم و یازدهم، گفت: میزان رد صلاحیتها نسبت به دور قبل با توجه به آمار کل که در حدود ۱۶ هزار نفر داوطلب بود و دور قبل ۱۲ هزار نفر بود، رقم بسیار قابل قبولی است.

به گزارش ایران وایر و به نقل از ایلنا، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت دوازدهم، در پایان جلسه شورای تامین استان مازندران با اشاره به نتایج بررسی صلاحیت‌ها در هیات‌های اجرایی استان‌ها، گفت: هفته گذشته نتایج هیات‌های اجرایی را اعلام کردیم و حدود ۸.۳۳ درصد  مبتنی بر اسناد، مستندات و مدارک مراجع چهارگانه رد صلاحیت شدند و همه این افراد می توانستند به هیات‌های نظارت استانِ خود مراجعه و شکایت کنند که این کار انجام شده‌است.

او همچنین با مقایسه تعداد ثبت‌نام کنندگان در دوره دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی، میزان رد صلاحیت‌های هیات‌های اجرایی استان‌ها در این دوره را قابل قبول خواند.

وزیر کشور ادامه داد: ما کار خود را انجام داده‌ایم و منتظریم تا هیات‌های نظارت کار خود را انجام دهند و در ۲۱ دی ماه در مرحله اول نتایج را اعلام خواهند کرد و باز هم در مرحله دیگری افرادی که نسبت به نتایج، نظر یا اعتراضی دارند به هیات بالاتر و در نهایت شورای نگهبان، می‌توانند شکایت کنند.

رحمانی فضلی همچنین از تلاش ستاد انتخابات کل کشور برای ایجاد زمینه‌های حضور حداکثری مردم و تنوع در انتخاب خبر داد و گفت: تمام تلاش ما این است که در یک فضای مطلوب رقابتی به این معنا که کسانی که به عنوان نامزد انتخابات ثبت نام کرده اند هرچه بیشتر بتوانند در صحنه رقابت حضور را معنی کنند و باشند و مردم برای رأی، با تکثر و تنوع بیشتری مواجه باشند؛ البته این به معنای آن نیست که هیات‌های نظارت و شورای نگهبان مبتنی بر مستندات و مدارک قانونی‌ای که دارد نسبت به کار خود کم‌توجهی یا بی‌توجهی کنند، ولی هر چه قدر بتوانیم حضور بیشتری در صحنه رقابت داشته باشیم، امکان مشارکت را نیز تقویت خواهد کرد.

او درباره ارتباط بین هیات‌های اجرایی و هیات‌های نظارت در شورای نگهبان نیز توضیحاتی ارایه کرده و گفت: در روند اجرای انتخابات، با شورای نگهبان هماهنگی لازم را داریم. هیات‌های اجرایی ما با هیات‌های نظارت در استان‌ها و شهرستان‌ها، همچنین استانداران با روسای هیات‌های نظارت استان، رابطه و همکاری بسیار خوبی دارند. همه ما به دنبال این هستیم که انتخابات اسفند، انتخاباتی باشکوه باشد.

رحمانی فضلی همچنین در خصوص اقدامات در حوزه امنیتی یادآور شد: اطلس امنیتی منسجمی را با مشورت و راهنمایی روسای تامین استان‌ها تهیه کرده‌ایم و در انتخابات هیچ مشکلی در حوزه امنیتی نخواهیم داشت و نداریم و تمهیدات لازم اندیشیده شده‌است.

آن‌گونه که از گفته‌های رحمانی فضلی برمی‌آید، دغدغه اصلی دولت و حاکمیت، برخلاف دوره قبل، میزان مشارکت مردمی است. به نظر می‌رسد اعتراضات آبان ۱۳۹۸ و سرکوب خونین مردم با بیش از ۳۲۰ کشته، برای حاکمیت نیز مساله‌ساز شده‌ و ترس از عدم مشارکت یا مشارکت بسیار پایین و ادامه اعتراضات این بار در فضای انتخاباتی، جایگزین اعتمادبه‌نفس همیشگی مسوولان برگزاری انتخابات شده است.

همچنین، برخلاف روال دوره‌های قبل، تعداد قابل توجهی از اصلاح‌طلبان شناخته‌شده که با دولت روابط خوبی نیز داشته‌اند، از جمله سه نماینده اصلاح‌طلب استان فارس، توسط هیات‌های اجرایی استان‌ها در وزارت کشور دولت نزدیک به اصلاح طلبان رد صلاحیت شده‌اند. این خود نشان از تلاش حاکمیت برای هر چه یک‌دست‌تر کردن ساختار قدرت دارد.

 پیشتر برخی اصلاح طلبان چون موسوی لاری و احمد مازنی نیز به این روند اعتراض کرده بودند. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز رد صلاحیت‌های کاندیداها در ایران را دستکاری نظام در انتخابات خوانده بود. 

 

 

ثبت نظر

استان‌وایر

فرمانده سپاه هم به ماهشهر سفر کرد

۱۱ دی ۱۳۹۸
خواندن در ۱ دقیقه
فرمانده سپاه هم به ماهشهر سفر کرد