1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸

۱۳۹۸ آذر ۱۶, شنبه

https://p.dw.com/p/3UN05
عکس: picture-alliance/dpa/B. Pedersen

[۲۳:۲۱]
آنتونیو باندراس جایزه فیلم اروپا را بدست آورد

آکادمی فیلم اروپا طی مراسمی در برلین، آنتونیو باندراس، هنرپیشه ۵۹ ساله اسپانیایی را شامگاه شنبه ۱۶ آذر (۷ دسامبر) به عنوان بهترین هنرپیشه سال ۲۰۱۹ انتخاب کرد.

این جایزه به خاطر ایفای نقش باندراس در فیلم "درد و شکوه" به کارگردانی پدرو آلمودوار اهدا شد. 

او پیشتر نیز بخاطر ایفای نقش در این فیلم جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره کن سال ۲۰۱۹ را بدست آورده بود.

باندراس با یک پیام ویدئویی از دریافت این جایزه تشکر کرد.

 

 

[۲۱:۳۵]
بازداشت ۱۵ نفر در شهرستان ممسنی در رابطه با اعتراضات آبان

سردار سرتیب رهام بخش حبیبی، فرمانده انتظامی استان فارس، امروز شنبه ۱۶آذر (۷ دسامبر) خبر از بازداشت ۱۵ نفر در شهرستان ممسنی تحت عنوان "لیدر و عامل اغتشاشات" در اعتراضات آبان‌ماه به گران شدن بنزین خبر داد.

خبرگزاری ایرنا به نقل از فرمانده انتظامی فارس نوشت که "متهمان تحویل مرجع قضایی و روانه زندان شدند".

اعتراض‌ها در ایران به گرانی و سهمیه‌بندی بنزین در آخرین روزهای آبان‌ماه در بیش از ۷۰۰ شهر و نقطه ایران برگزار شد. 

درحالی که دستگیری‌ها همچنان ادامه دارند، مقامات ایرانی هنوز هیچ آماری از تعداد کشته‌ها، زخمی‌ها و بازداشت‌شدگان ارائه نکرده‌اند.

میشل باچلت، کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر، روز جمعه ۱۵ آذر (۶ دسامبر) در ژنو از سرکوب خشن معترضان به شدت انتقاد کرد و از دولت جمهوری اسلامی ایران خواست افراد بازداشت شده را سریعا آزاد کرده و مسئولین نقض حقوق بشر را به پای میز محاکمه بکشاند.

Iran Teheran | Proteste gegen steigende Benzinpreise
عکس: picture-alliance/abaca/Salampix

 

[۲۰:۳۶]
تعداد فوتی‌های آنفلوآنزا به ۸۱ نفر رسید

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که هفته گذشته ۲۵ بیمار مبتلا به آنفلوآنزا جان خود را از دست داده‌اند و به این ترتیب تلفات این بیماری از اول مهر سال جاری به ۸۱ نفر رسید.

به گزارش خبرگزاری ایرنا و به نقل از علیرضا رئیسی، از روز نهم تا شانزدهم آذر تعداد ۸ هزار و ۳۳۳ نفر به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند.
رئیسی همچنین از "کاهش نمودار همه‌گیری آنفلوانزا" و "شیب نزولی میزان" ابتلا خبرداد.

Iran Schweinegrippe
عکس: ISNA

 

[۲۰:۰۸]
مقام آمریکایی: «آزادی شهروند آمریکایی یعنی امکان پیشرفت در رابطه با ایران»

یک مقام بلندمرتبه دولت آمریکا شنبه ۷ دسامبر (۱۶ آذر) گفت آمریکا امیدوار است آزادی ژیو وانگ، شهروند آمریکایی، منجر به آزادی دیگر آمریکایی‌هایی شود که در ایران نگاه داشته شده‌اند و نیز اینکه آزادی وانگ نشانه‌ای است دال بر آنکه دولت ایران خواستار آمدن به سر میز مذاکره درباره مسائل دیگر است.

این مقام رسمی آمریکایی که نامش در رسانه‌ها ذکر نشده، در کنفرانسی تلفنی با خبرنگاران ضمن اشاره به اینکه ژیو وانگ در سلامت و با روحیه به نظر می‌رسد گفت: «ما امیدواریم که این امر ما را به سمت موفقیت‌های بیشتر در رابطه با ایران هدایت خواهد کرد.»

او گفت: «خانواده‌های دیگر به این موضوع باید به چشم نشانه‌ای امیدوارکننده بنگرند.»

این مقام رسمی همچنین گفت: «من امیدوارم که آزادی آقای وانگ نشانگر آن است که ایرانیان متوجه شده‌اند اگر بخواهند دوباره به جامعه جهانی بپیوندند باید به دیپلماسی گروگان‌گیری خاتمه دهند.»

ایران و آمریکا در سوئیس دو زندانی را با هم مبادله کردند. سفارت آمریکا در شهر برن شنبه در توییتر عکس سفیر آمریکا، ادوارد مک مولان را  که به همراه ژیو وانگ در فرودگاه زوریخ بود منتشر کرد.

محمد جواد ظرف، وزیر خارجه ایران نیز همراه مسعود سلیمانی به تهران بازگشت. سلیمانی، پژوهشگر سلول‌های بنیادی، سال ۹۷ در آمریکا بازداشت شد. ایران در مقابل ژیو وانگ، پژوهشگر دانشگاه پرینستون را آزاد کرد که در سال ۹۶ به جرم جاسوسی بازداشت شد.

Trump Iran Detainees Austausch  Xiyue Wang USA
عکس: picture-alliance/AP Photo/H. Qu

 

[۱۹:۱۵]
حملات سوریه و روسیه در ادلب "۱۰ کشته داد"

دست کم ۱۰ شهروند غیر نظامی روز شنبه در حملات هوایی روسیه و سوریه در ادلب، واقع در شمال غربی سوریه کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، گروه دیده‌بان حقوق بشر سوریه گفته است، پنج نفر از کشته‌شدگان کودک‌اند و به دلیل وخامت حال برخی از زخمی‌ها احتمال بالا رفتن شمار قربانیان وجود دارد.

در ۳۰ آوریل سال جاری دولت سوریه با پشتیبانی هوایی روسیه عملیاتی را علیه شورشیان در استان‌های ادلب و حما آغاز کرد.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه، بر اثر این عملیات تا کنون نزدیک به پنج‌هزار نفر کشته شده‌اند که بیش از هزار و ۲۰۰ نفر آن‌ها غیر نظامی‌اند. خبرگزاری آناتولی نیز از ۲۵هزار آواره به دنبال حملات سوریه و روسیه در ادلب و فرار آن‌ها به نزدیکی مرز ترکیه خبر داده است. 

آناتولی با تکیه بر اطلاعات به‌دست آمده از منابع محلی، روسیه و سوریه را متهم به حمله به اماکن غیر نظامی در ادلب،‌ از جمله بیمارستان‌ها و مدارس کرده است.

ادلب عمدتا در کنترل نیروهای گروه هیئت تحریر شام، شاخه القاعده در سوریه قرار دارد. 

Syrien Assads Streitkräfte treffen Zivilisten in Idlib
عکس: picture-alliance/AA/I. Idilbi

 

[۱۸:۲۵]
کشته شدن سه مأمور ناجا در هرمزگان

سه مأمور نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (ناجا) در پاسگاه دریایی برکه سفلین در بندر لنگه جان خود را در جریان یک "تیراندازی" از دست دادند.

فارس می‌نویسد، این سه نفر "به دنبال تیراندازی یک سرباز وظیفه به سمت پرسنل ناجا در این پاسگاه" کشته شدند.

علت شلیک این فرد روشن نشده و گفته می‌شود که حادثه در دست بررسی است. ضارب بازداشت شده است.
 

[۱۷:۳۰]
شمار کشته‌شدگان تظاهرات بغداد به ۲۳ تن رسید

بنا بر داده‌های منابع درمانی، شمار تظاهرکنندگانی که به دست "افراد مسلح" در شامگاه جمعه در اعتراضات ضد دولتی در بغداد کشته شدند به ۲۳ نفر رسیده است. 

به گزارش رویترز، شمار کسانی که با شلیک گلوله یا ضربات چاقو در نزدیکی میدان تحریر زخمی شدند نیز به بیش از ۱۲۷ نفر رسیده است. 

شب گذشته در شبکه‌های اجتماعی تصاویری ویدئویی از درگیری‌های شدید بین تظاهرکنندگان بغداد با گرو‌ه‌هایی که گفته شد "مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران" قرار دارند منتشر شده بود.

Proteste im Irak
عکس: Getty Images/AFP/Stringer

 

[۱۷:۳۰]
آخرین روز ثبت نام نامزدهای انتخابات مجلس

آخرین روز ثبت نام نامزدها در انتخابات مجلس یازدهم در حالی به پایان خود نزدیک می‌شود که به نوشته ایسنا، به این دلیل که هیچ چهره شاخصی که بتواند ریاست را در دوره بعد به عهده بگیرد هنوز ثبت نام نکرده سرنوشت ریاست مجلس در ابهام قرار دارد.

الیاس نادران، حسین مظفر، عبدالحسین روح الامینی، احمد حکیمی‌پور، علی صوفی و محمدعلی افشانی از جمله چهره‌هایی بودند که صبح امروز در وزارت کشور ثبت نام کردند.

الیاس نادران پس از ثبت نام گفت: «مجلس در سال‌های اخیر جایگاه واقعی خود را ندارد و در نظام‌ حاکمیتی ما نه تنها در رأس امور ‌نیست بلکه در جریان بسیاری از امور هم ‌نیست. مجلس خیلی به بازی ‌گرفته نشده و مقصر اصلی این مسئله قبل از همه، ریاست مجلس است. ظرفیت مجلس برای دفاع از مجلس، حقوق مردم و نمایندگان فعال نشد.»

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در دوم اسفندماه برگزار می‌شود. 
 

[۱۶:۴۰]
۱۶ آذر در دانشگاه تهران: آخرین دانشجوی بازداشتی آزاد شد

در مراسم روز دانشجو ۱۶ آذر در دانشگاه تهران که با حضور ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه آغاز شد مجری مراسم از آزادی آخرین دانشجوی بازداشت‌شده در حوادث اخیر خبر داد و گفت، این خبر را امروز صبح به او داده‌اند.

به گزارش فارس، محمود نیلی‌احمدآبادی،‌ رئیس دانشگاه تهران به خاطر آزادی دانشجویانی که اتهامات "امنیتی" داشتند از رئیسی تشکر کرد و گفت، باید "فضای شنیدن نظریات مختلف در دانشگاه به وجود بیاید."

به گفته برخی مسئولان، در اعتراضات گسترده اخیر که بازداشت هزاران نفر از اقشار مختلف، از جمله دانشجویان را در پی داشت تعدادی از دانشجویان اصلا در اعتراضات حضور نداشته و تنها به دلایل "پیش‌گیرانه" بازداشت شدند.

 

[۱۶:۰۵]
حضور ابراهیم رئيسی در روز دانشجو در دانشگاه تهران

ابراهیم رئيسی، رئیس قوه قضائیه قرار است امروز ۱۶ آذر به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه تهران با دانشجویان دیدار کند.

فارس می‌‌نویسد، مجید سرسنگی، معاون دانشگاه تهران این خبر را تأیید کرده و گفته است، پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان و عضو هیأت امنای آستان قدس رضوی هم روز دوشنبه ۱۸ آذر در جمع دانشجویان دانشگاه تهران حاضر می‌شود.

هر ساله رئیس جمهور در روز ۱۶ آذر در یکی از دانشگاه‌ها حضور می‌یافت اما امسال حسن روحانی از حضور در میان دانشجویان خودداری کرد.

در همین حال ویدئوهای منتشرشده در فضای مجازی از برگزاری تجمع‌های اعتراضی در  روز دانشجو در برخی دانشگاه‌ها، از جمله تهران، امیرکبیر و نوشیروانی بابل حکایت دارند.

برخی از شعارهایی که در این ویدئوها شنیده می‌شود از این قرار است: "جواب ما تفنگ نیست، این همه کشته کم نیست"، "سرکوب پایان راه نیست، مقاومت زندگی است"، "از هفت‌تپه تا تهران، زحمتکشان در زندان"، "خیابونا خونی شد، آزادی قربانی شد"، "قضاییه جلادان، مقدمتان خونباران"، "فقر، کشتار، گرانی، مردم شدند قربانی" "ستاره در پرونده، دانشجومون در بنده"، "اساتید اساتید، حرف بزنید نترسید" "استادامون ذلیلن، ذلتو می‌پذیرن"، "درود بر دانشگاه، نه پادگان نه بنگاه" و "برادر شهیدم، راهت ادامه دارد."

Ebrahim Raisi, Irans neuer Justizchef
عکس: raisi.ir

 

[۱۵:۴۷]
ترامپ آزادی شهروند این کشور در ایران را تأیید و از سوئیس تشکر کرد

دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور آمریکا آزادی ژیو وانگ، شهروند زندانی این کشور در ایران را تأیید و از سوئیس به دلیل مذاکراتی که برای این آزادی صورت گرفت تشکر کرد.

محمدجواد ظریف نیز از معاوضه مسعود سلیمانی، پزشک زندانی ایرانی در آمریکا با ژیو وانگ، دانشجوی چینی‌آمریکایی دانشگاه پرینستون خبر داده و از همه کسانی که در این امر مشارکت کرده‌اند "مخصوصا دولت سوئیس" تشکر کرده است.

Donald Trump
عکس: picture-alliance/Consolidated News Photos

 

[۱۵:۰۰]
ظریف از معاوضه مسعود سلیمانی با یک زندانی چینی‌آمریکایی خبر داد

وزیر خارجه ایران در توییتی از معاوضه مسعود سلیمانی، پزشک زندانی در آمریکا با ژیو وانگ، دانشجوی زندانی چینی‌آمریکایی دانشگاه پرینستون در ایران خبر داد.

محمدجواد ظریف از این که آن‌ها به‌زودی به خانواده‌های خود ملحق خواهند شد ابراز خرسندی کرد و از همه کسانی که در این امر مشارکت کرده‌اند "مخصوصا دولت سوئیس" تشکر کرد.

 

[۱۴:۳۵]
محمد مساعد، روزنامه‌نگار منتقد از زندان "آزاد شد"

برخی رسانه‌های ایران، از جمله آفتاب‌نیوز از آزادی محمد مساعد، روزنامه‌نگار پیشین روزنامه شرق از زندان اوین خبر داده‌اند.

مساعد در توییتی که پیش از بازداشتش نوشت به طور تلویحی از قطع اینترنت انتقاد کرد و گفت: «تق تق سلام جهان آزاد... من ۴۲ پروکسی استفاده کردم تا این را بنویسم. میلیون‌ها ایرانی اینترنت ندارند. صدای ما را می‌شنوید؟» 

Iran | Protest | Mohammad Mossaed
عکس: Campaign for defense of political prisoners

 

[۱۴:۲۸]
تجمع دانشجویان در روز دانشجو: زندانی سیاسی آزاد باید گردد

خبرهایی که از شبکه‌های اجتماعی منتشر شده حاکی از تجمع‌های مختلفی است که به مناسبت ۱۶ آذر (روز دانشجو) در دانشگا‌ه‌های مختلف کشور، از جمله تهران، امیرکبیر و نوشیروانی بابل برگزار شده است.

"امتداد" در توییتی با انتشار ویدئویی کوتاه نوشته است، دانشجویان دانشگاه امیرکبیر تهران با خواندن سرود یار دبستانی از فعالین کارگری حمایت کرده و شعار داده‌اند: «زندانی سیاسی آزاد باید گردد.»

"بیدارزنی" نیز با انتشار عکسی از تجمع دانشجویی در دانشگاه نوشیروانی بابل خبر داده که دانشجویان به "تبعیض، سرکوب و گرانی" اعتراض کرده‌اند. در پلاکاردهایی که در این تصویر دیده می‌شود به "غارت سفره‌ها" و "آبان خونین" اعتراض شده است.



 

[۱۴:۰۷]
"حمله به اقامتگاه مقتدی صدر" در نجف
منابعی از حزب مقتدی صدر، روحانی شیعه و رهبر ائتلاف سائرون از حمله پهپادی به خانه او در عراق خبر داده‌اند.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، یک فروند پهپاد یک بمب را به خانه صدر در نجف پرتاب کرده است.

خبرگزاری فارس به نقل از صالح محمد العراقی، از منابع رسانه‌ای نزدیک به صدر از حمله به اقامتگاه صدر خبر داد و اعلام کرد، منطقه "الحنانه" در نجف هدف حمله پهپادی قرار گرفته است.

العراقی در فیس‌بوکش نوشت: «این حمله در پاسخ به دستوراتی انجام شده که مقتدی صدر در خصوص کلاه‌آبی‌ها دیشب برای حمایت از انقلابیون در بغداد و پیش‌تر در نجف صادر کرده بود.» 

او به جزئیات این حمله اشاره نکرد و در عین حال اشاره نکرد که صدر در عراق نیست.

اما خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع حزبی نوشته است که صدر به هنگام این حمله در عراق نبود. 

صدر از اعتراضات ضد دولتی در عراق حمایت کرده و حامیان خود را بعد از این که افرادی مسلح به چادرهای معترضان حمله کردند شب‌هنگام به خیابان‌ها فرستاد تا  "از معترضان حمایت" کنند.

فارس نیز نوشته است: «این شخص [صالح محمد العراقی] از آنچه آن را "تظاهرات‌کنندگان و امنیت آنان" نامید حمایت کرد و گفت، "آنطور که سید پدر [صدر] نقل به مضمون گفته،... سلامت وطن مهم است و حب وطن نیز از ایمان است."» 

Moqtada al-Sadr hält die Eid al-Fitr-Predigt
عکس: AFP/Getty Images/H. Hamdani

 

[۱۳:۵۰]
انتقاد فرهنگیان از گرانی بنزین و وجود ۲۰ میلیون حاشیه‌نشین

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران از "شوک‌درمانی اقتصاد از طریق گرانی بنزین" انتقاد کرد.

به گزارش ایلنا، این تشکل در بیانیه‌ای "بسیار دشوار و حتی غیرممکن" شدن زندگی برای اکثریت مردم و وجود بیش از ۲۰ میلیون حاشیه‌نشین را ناشی از سیاست‌هایی دانست که از میان آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد: «تأکید بر خصوصی‌سازی بی‌رویه در تمام عرصه‌ها، بخصوص آموزش و درمان، فقدان آزادی‌های فردی و اجتماعی، واگذاری ثروت و منابع ملی به باندهای قدرت و ثروت، ارزان‌سازی نیروی کار، تخریب محیط زیست، آزادسازی قیمت‌ها، حذف یارانه‌های کالاهای اساسی و انرژی و عدم تخصیص عادلانه بودجه عمومی به نیازهای واقعی مردم.»

این تشکل گرانی بنزین در چنین شرایطی را "تعرض و دست‌اندازی  آشکار به سفره‌های مردم و فشار بیش‌تر بر معیشت و زندگی اکثریت جامعه" و ابتدایی‌ترین اثرات آن را "گسترش هرچه بیشتر فقر، فساد، فحشا، از هم گسستن خانواده‌ها و رانده شدن تعداد بیش‌تر کودکان از مدرسه به سوی خیابان و کار" خواند.

Proteste der Lehrer in Iran
عکس: Ilna

 

[۱۲:۵۱]
سردار اشتری: نگران بودیم حوادث لبنان و عراق به ایران تسری پیدا کند

فرمانده نیروی انتظامی ایران می‌گوید، نگرانی این نیرو این بود که اعتراضات ضد دولتی در لبنان و عراق به ایران نیز تسری پیدا کند چرا که در شبکه‌های اجتماعی روش‌های اعتراض آن‌ها‌، مانند ایجاد راهبندان و خالی کردن شن و ماسه در معابر به عنوان الگویی برای اعتراض مطرح می‌شد.

به گزارش تسنیم، حسین اشتری در جمع دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی گفت، با این که برخی در مجلس می‌خواستند، جلوی گرانی بنزین را بگیرند رهبر جمهوری اسلامی برای "حفظ نظام" وارد شده و مانع از این کار شدند چرا که گرانی بنزین اعلام شده و دیگر "مصلحت نبود که تغییر پیدا کند."

اشتری به ایجاد خساراتی به اموال عمومی و خصوصی توسط کسانی که او "آشوبگر" نامید اشاره کرد و گفت، ظرف ۴۸ ساعت آن چه که او "فتنه بزرگ" نامید "جمع شد."

ظرف این ۴۸ ساعت صدها نفر کشته و زخمی و هزاران تن بازداشت شده‌اند. علاوه بر این، اظهارات شاهدان عینی و ویدئوهایی که در فضای مجازی پخش شده این احتمال را قوت بخشیده که در عمده تخریب‌ها مأموران امنیتی دخالت داشته‌اند. هنوز هیچ پاسخ روشنی به این ابهامات داده نشده و تحقیقاتی قابل اتکا نیز انجام نشده است.

Iran Hosserin Ashtari Polizeipräsident
عکس: MEHR

 

[۱۲:۳۱]
روحانی در مراسم ۱۶ آذر شرکت نکرد

حسن روحانی، رئيس‌جمهور ایران که هر ساله در روز دانشجو در ۱۶ آذر در یکی از دانشگاه‌ها در مراسم حضور داشت این بار در این مراسم شرکت نکرد.

فارس می‌نویسد: «پیگیری‌ها تا آخرین روزهای باقی‌مانده تا ۱۶ آذر از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حاکی از این بود که وزارت علوم از رئیس‌جمهور برای حضور در یک دانشگاه در ۱۶ آذر دعوت کرده است اما هنوز برنامه رئیس‌جمهور نهایی نشده است.»

غلامرضا غفاری، معاون وزیر علوم در این باره گفته است: «اگر قرار بود رئیس جمهور در روز ۱۶ آذر در دانشگاه در جمع دانشجویان حاضر شود این موضوع از قبل اعلام می‌شد که اعلام نشد و تا این لحظه هم در این باره اعلامی به وزارت علوم انجام نشده است.»

به طور معمول در این روز نماینده تشکل‌های مختلف دانشجویی مقابل رئیس‌جمهور سخنرانی می‌کند.

Studententag Iran
عکس: ISNA/V.Sohrabi

 

[۱۱:۱۳]
منبع آمریکایی: مذاکرات بین آمریکا و طالبان از سرگرفته شد

به گزارش منابع آمریکایی مذاکرات میان مقام‌های ایالات متحده و طالبان از روز شنبه ۱۶ آذرماه در دوحه، پایتخت قطر از سرگرفته شده است. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از همین منبع محور گفت‌وگوهای دوحه "کاهش خشونت" با هدف انجام "مذاکرات داخلی در افغانستان و برقراری آتش‌بس" است. 

دونالد ترامپ،  رییس‌جمهور آمریکا در ماه سپتامبر سال جاری در پی چند حمله انتحاری در افغانستان مذاکرات را متوقف کرد.

Katar | Friedenskonferenz Afghanistan
عکس: AFP/Getty Images/K. Jaafar

 

[۰۹:۴۰]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح شنبه ۱۶ آذر

- در بغداد پایتخت عراق چندین معترض در پی تیراندازی افراد مسلح کشته شدند. به گزارش خبرگزاری‌های بین‌المللی دست‌کم ۱۵ نفر در جریان تیراندازی‌های جمعه شب ۱۵ آذرماه جان خود را از دست داد‌ه‌اند. افراد مسلح ناشناس در نزدیکی میدان خیلانی در بغداد از داخل یک خودرو به سوی مردم آتش گشوده‌اند. مقام‌های عراق زخمی شدن شمار زیادی از معترضان را نیز تایید کرده‌اند.

- وزیر امور خارجه قطر اعلام کرد دوحه اخیرا با عربستان به پای مذاکره نشسته است. این نخستین دیدار پس از شروع بحران خلیج فارس از حدود دو سال پیش است. این مذاکرات بین دو کشور به شکل رسمی تایید شده است. عربستان، امارات متحده عربی، بحرین و مصر در ماه ژوئن سال ۲۰۱۷ میلادی قطر را به پشتیبانی و تامین مالی تروریسم متهم کرده و تحریم‌های سیاسی و اقتصادی علیه این کشور اعمال کردند. اتهامی که قطر همواره رد کرده است. محمد بن عبدالرحمن آل ثانی دیپلمات ارشد قطری درباره این مذاکرات گفت: «ما از این بن‌بست به قدری فاصله گرفته‌ایم که مذاکرات بین کشورهای ما به خصوص با عربستان سعودی صورت می‌گیرد.»

- کاخ سفید به بایکوت جلسات تحقیق مربوط به استیضاح دونالد ترامپ، رییس‌جمهور این کشور ادامه خواهد داد. مشاور حقوقی ترامپ خواستار ارسال نامه‌ای از سوی دموکرات‌ها به رییس کمیته قضایی برای متوقف کردن تحقیقات مربوط به استیضاح شده است.