Superliga-søndagen: FCN henter sent point, Sønderjyske topper rækken og FCK vinder VAR-drama

FC Nordsjælland fik 1-1 ude mod Horsens, i Randers sejrede Sønderjyske sig op på førstepladsen og så vandt FCK intenst opgør i Aarhus.

Sønderjyske vandt 2-1 over Randers trods en udvisning til Victor Mpondi Ekani efter 27 minutter. (Foto: © Bo Amstrup, Scanpix)

Der var en vaskeægte tretrinsraket på søndagens superligaprogram, og herunder får du det forkromede overblik.

• AC Horsens - FC Nordsjælland 1-1 (1-0)

• Randers FC - SønderjyskE 1-2 (1-2)

• AGF - FC København 0-1 (0-1)

FC Nordsjælland henter sent point i Horsens

Hårdtprøvede AC Horsens var få minutter fra sæsonens første sejr i Superligaen, men træner Jonas Dahl og co. måtte nøjes med 1-1 mod FC Nordsjælland.

Kampens to mål blev scoret af Hallur Hansson og Abu Francis.

Horsens var bedst i første halvleg, men FC Nordsjælland hentede et fortjent point efter et tungere pres efter pausen.

Med 1-1-resultatet hænger Horsens stadig fast i sidstepladsen i Superligaen. Horsens og Lyngby har begge hentet to point.

FC Nordsjælland kravler foreløbigt op på sjettepladsen, hvor holdet nu har otte point.

Horsens startede opgøret bedst, og det blev belønnet med mål efter et kvarter.

FC Nordsjælland-anfører Kian Hansen lavede en frygtelig fejlaflevering efter et kort udspark, hvilket sendte Horsens-profilen Hallur Hansson helt alene mod mål. Han scorede sikkert.

Horsens-defensiven stod godt, men i slutminutterne gik det galt. FC Nordsjællands indskiftede midtbanespiller Abu Francis headede udligningen i mål til slutresultatet 1-1.

/ritzau/

Sønderjyske stormer mod toppen

Et tidligt rødt kort til Sønderjyskes Victor Mpindi Ekani viste sig ikke at være kampafgørende, da Sønderjyske søndag slog Randers 2-1 på udebane.

Sønderjyskes målfarlige angribere Anders K. Jacobsen og Haji Wright stod for målene for Haderslev-mandskabet og har dermed tilsammen scoret ni mål i sæsonens første seks kampe.

Sejren betyder, at Sønderjyske nu har hentet 13 point og derfor indtager førstepladsen.

Omvendt ser det sort ud for Randers, der kun har fire point og dermed et stykke op til drømmen om top-6.

Første halvleg blev spillet i et højt tempo, og allerede efter otte minutter havde begge hold fået nettet til at blafre. Først scorede Sønderjyskes Anders K. Jacobsen, hvorefter Mathias Greve fra Randers to minutter efter udlignede.

Randers var stærkere i duelspillet og havde held med sine udfordringer, og fra det 27. minut fik Randers endda lov til at spille i overtal, da Sønderjyskes Victor Mpindi Ekani fik sit andet gule kort bare et minut efter det første.

På trods af udvisningen formåede Sønderjyske at bringe sig foran endnu engang. Målfarlige Haji Wright vristede sig i det 42. minut fri i en løbeduel og kunne let udplacere Patrik Carlgren i Randers-målet - stik imod spil og chancer.

/ritzau/

Kortene fløj til højre og venstre i FCK-sejr

FC København fik sat en midlertidig stopper for holdets forfærdelige start i Superligaen, da det søndag blev til en 1-0-sejr over AGF på et straffesparksmål, der blev dømt efter VAR.

Begge hold fik i anden halvleg et rødt kort, og kampen sluttede derfor ti mod ti.

Sejren, der var FCK's første efter fyringen af Ståle Solbakken, blev sikret efter en tidlig straffesparksscoring af angriberen Jonas Wind, der chippede bolden i kassen på bedste Panenka-manér.

FCK præsterede i en chancefattig affære noget af det bedste spil i sæsonen hidtil, og det var derfor også helt fortjent, at de tre point kom med hjem til København.

Sejren sender FCK op på ottendepladsen med syv point for seks kampe, mens AGF er på fjerdepladsen med fire point mere.