Kieffer Moore

Kieffer Moore

Zwitserland geeft zege uit handen tegen Wales

Zwitserland geeft zege uit handen tegen Wales

12-06-21 18:37:00

Zwitserland geeft zege uit handen tegen Wales

Wales en Zwitserland hebben zaterdag 1-1 gelijkgespeeld in hun eerste wedstrijd op het EK voetbal.

De partij begon met kansjes op en neer. Na een poging van Mbabu voor Zwitserland (naast) was er op het kwartier een eerste grote kans. Moore knikte krachtig op doel, maar Sommer had een knappe parade in huis. De Zwitsers hadden het meeste balbezit, maar hadden moeite om de laag spelende Welshe defensie uit te spelen. Een hakje van verdediger Schär verraste bijna Ward en een schot van aanvaller Seferovic ging naast.

En Europe, les Belges sont ceux qui considèrent le plus recevoir une juste part de l'impôt A l’aéroport de Hong Kong, nombreux sont les résidents qui partent s’exiler au Royaume-Uni Maroc : plus de 300 migrants secourus en Méditerranée

De Benfica-spits tikte op slag van rust de grootste Zwitserse kans over. De tweede helft begon met een harde knal van Embolo, maar Ward stond paraat. De spits van Borussia Mönchengladbach had vertrouwen getankt door die poging en bij de daaropvolgende hoekschop kopte hij de 0-1 tegen de touwen. Wales had niet meteen een reactie in huis en Embolo trapte voor Zwitserland een grote mogelijkheid op een tweede goal naast. Gareth Bale en co beseften dat ze voetballend het onderspit moesten delven, maar kwamen dankzij een stilstaande fase toch langszij.

Een kwartier voor tijd schilderde Morrell een ingestudeerde hoekschop op het hoofd van de boomlange Moore en die kopte de 1-1 binnen. Zwitserland reageerde met een goal, bij zijn eerste baltoets, van de ingevallen Gavranovic, maar die stond buitenspel. De VAR keurde de treffer dan ook terecht af. In de slotminuut moest Ward nog eens ingrijpen op een kopbal van Embolo. Daar bleef het bij. Eindstand: 1-1. headtopics.com

Vrijdag won Italië in groep A al met 3-0 van Turkije. Na één speeldag leiden de Italianen zo met drie punten. Wales en Zwitserland volgen met één punt, Turkije is zonder punten laatste. Woensdag op de tweede speeldag ontvangt Italië in Rome Zwitserland. Turkije trekt naar Bakoe voor een duel tegen Wales.

l. De Zwitsers waren lange tijd de bovenliggende partij, maar Kieffer Moore wiste een kwartier voor tijd de openingstreffer van Breel Embolo uit. Opvallend: er zaten nauwelijks 10.000 supporters in de tribunes van het Baku Olympic Stadium. De Azerbeidzjaanse autoriteiten hadden nochtans toestemming gegeven voor zo'n 30.000 fans.De partij begon met kansjes op en neer. Na een poging van Mbabu voor Zwitserland (naast) was er op het kwartier een eerste grote kans. Moore knikte krachtig op doel, maar Sommer had een knappe parade in huis. De Zwitsers hadden het meeste balbezit, maar hadden moeite om de laag spelende Welshe defensie uit te spelen. Een hakje van verdediger Schär verraste bijna Ward en een schot van aanvaller Seferovic ging naast. De Benfica-spits tikte op slag van rust de grootste Zwitserse kans over. De tweede helft begon met een harde knal van Embolo, maar Ward stond paraat. De spits van Borussia Mönchengladbach had vertrouwen getankt door die poging en bij de daaropvolgende hoekschop kopte hij de 0-1 tegen de touwen. Wales had niet meteen een reactie in huis en Embolo trapte voor Zwitserland een grote mogelijkheid op een tweede goal naast. Gareth Bale en co beseften dat ze voetballend het onderspit moesten delven, maar kwamen dankzij een stilstaande fase toch langszij. Een kwartier voor tijd schilderde Morrell een ingestudeerde hoekschop op het hoofd van de boomlange Moore en die kopte de 1-1 binnen. Zwitserland reageerde met een goal, bij zijn eerste baltoets, van de ingevallen Gavranovic, maar die stond buitenspel. De VAR keurde de treffer dan ook terecht af. In de slotminuut moest Ward nog eens ingrijpen op een kopbal van Embolo. Daar bleef het bij. Eindstand: 1-1. Vrijdag won Italië in groep A al met 3-0 van Turkije. Na één speeldag leiden de Italianen zo met drie punten. Wales en Zwitserland volgen met één punt, Turkije is zonder punten laatste. Woensdag op de tweede speeldag ontvangt Italië in Rome Zwitserland. Turkije trekt naar Bakoe voor een duel tegen Wales.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

EK-weetjes van de dag: het spook van Bakoe, EK-land Denemarken en hapklare brok RuslandIedere dag brengen we drie weetjes over de EK-dag. Vandaag is het de beurt aan Wales-Zwitserland, Denemarken-Finland en onze Rode Duivels tegen Rusland.

EK van start: Italië houdt punten thuis tegen onmachtig TurkijeItalië heeft zijn start op het EK voetbal niet gemist. De Azzurri versloegen vrijdag op de eerste speeldag in groep A voor ongeveer 15.000 fans in het eigen Stadio Olimpico in Rome een onmachtig Turkije met 3-0.

Deviltime: geen excuses en teren op ervaring tegen RuslandGedaan met de voorbereiding, vanaf nu is het voor echt. Het vliegtuig in en spelen, twee keer in Rusland, een keer in Denemarken, voor stadions die halfvol zullen zijn. Inzet: de Europese titel. Zo ambitieus zijn de Rode Duivels wel.

Speler van de dag: wat u nog niet wist over Nicolò BarellaIedere dag lichten we een speler uit die van zich liet horen op dit EK. Bij de openingswedstrijd tussen Turkije en Italië was het Nicolò Barella die de Azzurri deed swingen. Vijf weetjes over de 24-jarige middenvelder van Inter.

Rood alarm bij Frankrijk? Griezmann en Benzema afwezig op trainingAntoine Griezmann en Karim Benzema, beide licht geblesseerd na de vriendschappelijke wedstrijd Frankrijk - Bulgarije dinsdag (3-0), hebben donderdag niet meegetraind met 'les Bleus' in Clairefontaine. Dat vijf dagen voor de belangrijke groepswedstrijd tegen Duitsland op het EK.

Het woelige toernooiverleden van Rusland: van celstraffen voor spelers tot politiek hooliganismeBelgië opent zijn EK tegen Rusland. De Russen hebben een turbulent verleden op EK's en WK's. Enkele van de talrijke incidenten op een rijtje.