Zelensky opgetogen over toetredingsonderhandelingen: “Juiste stap in de geschiedenis”

  • 📰 gva
  • ⏱ Reading Time:
  • 68 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 30%
  • Publisher: 63%

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is opgetogen over het advies van de Europese Commissie om toetredingsonderhandelingen met zijn land op te starten. “Vandaag heeft de geschiedenis van Oekraïne en heel Europa de juiste stap gezet”, stelt hij woensdag in een videoboodschap.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

“Ondanks alle moeilijkheden gaan we vooruit. We verwachten reeds in december een positieve beslissing van de Europese Raad”, zo verwees Zelensky naar de top van 14 en 15 december, waar de staatshoofden en regeringsleiders van de 27 lidstaten de definitieve beslissing nemen over de opening van toetredingsonderhandelingen.

Zelensky verrichtte sinds de Russische invasie van zijn land intens lobbywerk om zijn land naar de Europese Unie te loodsen. “Ons land moet in de Europese Unie zijn. De Oekraïeners verdienen dat, zowel voor hun verdediging van de Europese waarden als voor het feit dat we, zelfs in tijden van een grote oorlog, ons woord houden en onze staatsinstellingen ontwikkelen”.

Zelensky verzekerde ook dat “alle noodzakelijke beslissingen genomen worden”. De Commissie stipte in haar advies nog vier maatregelen aan die Oekraïne tegen maart volgend jaar zou moeten nemen, vooraleer het onderhandelingskader vastgesteld worden. Het gaat om wetten op het vlak van corruptiebestrijding, het terugdringen van de invloed van oligarchen en de bescherming van nationale minderheden.

Bovenop jouw abonnement op Gazet van Antwerpen heb je gratis toegang tot alle plusartikels op de sites en apps van 4 andere topkranten.Terwijl je dit leest, gaan onze journalisten verder voor het nieuws van dichtbij. Ze graven dieper in de actualiteit uit jouw buurt én tonen de impact van wereldgebeurtenissen op jouw leven.Terwijl je dit leest, gaan onze journalisten verder voor het nieuws van dichtbij.

Slechts één op de vijf personen kent zijn cholesterol, en dat is gevaarlijk: “Er zijn geen symptomen tot het te laat is”

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Guerre en Ukraine: Volodymyr Zelensky annonce «la destruction» d’un important navire russeLe président ukrainien Volodymyr Zelensky a annoncé, ce lundi, «la destruction» d’un important navire russe.
La source: sudinfo_be - 🏆 1. / 74 Lire la suite »

Premier De Croo: “Zullen de tijd nemen om de juiste keuze te maken”“We zullen de juiste keuze maken, maar we zullen er wel de tijd voor nemen om dat goed te doen.” Dat zegt eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) maandag in een reactie op het ontslag van Vlaams viceminister-president Bart Somers (Open Vld).
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Raadgever van Oekraïense legercommandant gedood in explosieEen raadgever van generaal Valeri Zaloezjny, de commandant van het Oekraïense leger, is gedood in de explosie van een voorwerp dat hem was toegestuurd voor zijn verjaardag. Dat zegt Zaloezjny op Telegram.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Raadgever van Oekraïense legercommandant gedood in explosieEen raadgever van generaal Valeri Zaloezjny, de commandant van het Oekraïense leger, is gedood in de explosie van een voorwerp dat hem was toegestuurd voor zijn verjaardag. Dat zegt Zaloezjny op Telegram.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Raadgever van Oekraïense legercommandant gedood in explosieEen naaste adviseur van generaal Valeri Zaloezjny, de commandant van het Oekraïense leger, is gedood bij de explosie van een voorwerp dat hem was toegestuurd voor zijn verjaardag. Dat zegt Zaloezjny op Telegram.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

'Ce n'est pas le moment pour des élections' en Ukraine, affirme Zelensky'Ce n'est pas le moment pour des élections' en Ukraine, a affirmé lundi Volodymyr Zelensky, en plein débat parmi les dirigeants du pays sur la tenue éventuelle de l'élection présidentielle prévue en 2024.
La source: RTL sport - 🏆 10. / 63 Lire la suite »