Zeker twintig doden na “verijdelde terroristische aanval” in Iran

  • 📰 gva
  • ⏱ Reading Time:
  • 80 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 35%
  • Publisher: 63%

Geen Tag Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

In het zuidoosten van Iran hebben militanten een grootschalige aanval uitgevoerd op militaire basissen van de machtige Revolutionaire Garde. Vijftien aanvallers en vijf leden van de ordediensten werden gedood, zo citeerde het staatspersbureau Irna de commandant van de landmacht van de Revolutionaire Garde, Mohammed Pakpur.

De aanvallen vonden in de nacht van woensdag op donderdag plaats in de steden Rask en Chabahar, in de provincie Sistan en Beloetsjistan. Er wordt gesproken over een “verijdelde terroristische aanval”. Volgens Iraanse media hebben veiligheidstroepen de steden donderdagmorgen weer onder controle.

De militante groepering Jaish al-Adl heeft de aanval opgeëist. Die strijdt naar eigen zeggen voor onafhankelijkheid in het zuidoosten van Iran. Enkele maanden geleden was Rask al het toneel van gevechten tussen de groepering en Iraanse ordediensten. Op Telegram stelt Jaish al-Adl minstens zes militaire basissen te hebben aangevallen. Bewoners van de regio worden opgeroepen in hun huizen te blijven.

De informatie valt niet onafhankelijk te controleren. Jaish al-Adl, een soennitische rebellengroep, heeft haar aanvallen het voorbije jaar opgetrokken. De meeste bewoners van de provincie Sistan en Beloetsjistan volgen de soennitische stroming van de islam, in tegenstelling tot de sjiitische staatsreligie. Iran en de Verenigde Staten bestempelen Jaish al-Adl als terreurorganisatie.

Medio januari namen leden van de Revolutionaire Garde stellingen van de militante groepering in buurland Pakistan onder vuur. Jaish al-Adl opereert vanuit dat land. De situatie veroorzaakt spanningen tussen Teheran en Islamabad.“Hij gaf mijn man een Blackberry cadeau, dat was verdacht”: wie is Shao Changchun, de Chinese spion die Filip Dewinter voor zijn kar spande?Waar kost een airfryer 50 euro minder, en waar betaal je 24,95 euro voor een pot Nutella? Het is uitkijken nu Zalando en co.

Waar kost een airfryer 50 euro minder, en waar betaal je 24,95 euro voor een pot Nutella? Het is uitkijken nu Zalando en co. ‘nieuwe’ producten verkopen“Bij mij zit er geen 9.000 euro meer in de schuif”: eigenaars torenflat op Linkeroever hebben genoeg van aanslepende werken

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.
Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 /  🏆 12. in BE

Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Israël doodt kopstuk Iraanse Revolutionaire Garde in SyriëBij een Israëlische luchtaanval op de Syrische hoofdstad Damascus zijn een commandant van de Revolutionaire Garde, vijf van zijn manschappen en twee adviseurs gedood. Dat zegt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten (SOHR). Een Iraans medium heeft de dood van minstens vijf leden van de Revolutionaire Garde bevestigd.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Zeker twintig doden na “verijdelde terroristische aanval” in IranIn het zuidoosten van Iran hebben militanten een grootschalige aanval uitgevoerd op militaire basissen van de machtige Revolutionaire Garde. Vijftien aanvallers en vijf leden van de ordediensten werden gedood, zo citeerde het staatspersbureau Irna de commandant van de landmacht van de Revolutionaire Garde, Mohammed Pakpur.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

‘Verbod op revolutionaire tijdrithelmen kan tot ophefmakende rechtszaken leiden’Nadat Visma-Lease a Bike afgelopen maandag zijn nieuwe, zeer aparte Aerohead II-tijdrithelm had voorgesteld, waren het aantal grappige ‘memes’ op sociale
La source: SportVoetbal - 🏆 18. / 51 Lire la suite »

Iraanse terrorist die aanslag wilde plegen in Peru opgepaktIn Peru is een man opgepakt die ervan wordt verdacht lid te zijn van een speciale eenheid van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Terreurorganisatie Islamitische Staat eist aanslag in Moskou op: zeker 93 doden, 11 arrestatiesDe aanslag van vrijdagavond op de Crocus City Hall in een buitenwijk van de Russische hoofdstad kostte inmiddels aan zeker 93 mensen het leven, zo blijkt
La source: SportVoetbal - 🏆 18. / 51 Lire la suite »

Marlen Reusser, arts en wielrenster: “Slank zijn is ook part of the game, zeker voor klimmers”Ze onderbrak haar carrière als arts om zich aan haar leven op twee wielen te wijden, maar daarom voelt Marlen Reusser zich niet minder maatschappelijk relevant. “Het draait erom hoe je je invloed aanwendt.”
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »