Zeevolken verborgen hun schatten in hun nederzetting op Cyprus maar keerden nooit terug

Zeevolken verborgen hun schatten in hun nederzetting op Cyprus maar keerden nooit terug #vrtnws

Vrtnws

27-01-22 23:24:00

Zeevolken verborgen hun schatten in hun nederzetting op Cyprus maar keerden nooit terug vrtnws

Belgische archeologen proberen op Cyprus een tip van de sluier op te lichten in verband met de Zeevolken.

"De site waar wij opgravingen op Cyprus, Pyla-Kokkinokremos, valt wel op door de grote verscheidenheid aan buitenlandse objecten."Op de site zijn veel Kretenzische objecten gevonden, Myceense objecten, objecten die met Anatolië te maken hebben en natuurlijk ook objecten uit Cyprus zelf. Wat wel bizar is, volgens Driessen, is dat er ook vazen uit Sardinië gevonden zijn, wat dan misschien strookt met de hypothese dat een van de Zeevolken, de Sjardana, uit Sardinië zou afkomstig zijn.

Lire la suite: VRT NWS »

Chhh! Fukking klote zeevolken

Je coronapas blijft groen na besmetting, en dat is precies de bedoelingNu meer dan 50.000 Belgen per dag te horen krijgen dat ze besmet zijn met het coronavirus, valt het veel mensen op: hun app met de coronapas blijft groen. ... Fake news, één dag na mijn geconstateerde besmetting was mijn CST rood voor 10 dagen Omdat die pas gaat over of je al dan niet gehoorzaam geweest bent en alle regeltjes van de staat gevolgd hebt. Oké, bij deze genoteerd. Ben eigenlijk wel benieuwd: wist u hiervan? Graag retweeten.

'The Overload' van Yard Act: een maatschappijkritisch manifest én een dansbare postpunkplaatEen conceptalbum over 'the constant burden of making sense', zoals Smith het zegt in de titeltrack. Iets zegt ons dat we binnen een maand of elf met plezier zullen terugblikken op deze welgekomen winterprik.

Verenigde Staten heeft Moskou antwoord gegeven op Russische eisenDe Verenigde Staten hebben woensdag hun antwoord gegeven op de eisen van Rusland. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Anthony Blinken, zegt dat... Wat was het antwoord ? NUTS ? En in Bachtn de Kupe gaan ze de gevolgen dragen van wat ze in de VS uitkramen? Beurkes...

Sien en Thomas stoppen als KetnetwrapperSien Wynants en Thomas Van Achteren stoppen als Ketnetwrapper. De kinderzender gaat opnieuw in een televisieprogramma op zoek naar hun opvolgers.

Neymar: 'De nederlaag tegen België is een van de pijnlijkste die ik ooit geleden heb'In de Netflixdocuserie 'Neymar: the perfect chaos' komt de Braziliaanse sterspeler terug op de verloren kwartfinale tegen de Rode Duivels op het WK 2018.

Dode bij brand in appartementsgebouw in MechelenDe korte maar hevige brand woedde in een appartement op het gelijkvloers.

09:58 "De site waar wij opgravingen op Cyprus, Pyla-Kokkinokremos, valt wel op door de grote verscheidenheid aan buitenlandse objecten.© BELGA Nu meer dan 50.Bendevorming.© REUTERS De Verenigde Staten hebben woensdag hun antwoord gegeven op de eisen van Rusland.

" Op de site zijn veel Kretenzische objecten gevonden, Myceense objecten, objecten die met Anatolië te maken hebben en natuurlijk ook objecten uit Cyprus zelf. Wat wel bizar is, volgens Driessen, is dat er ook vazen uit Sardinië gevonden zijn, wat dan misschien strookt met de hypothese dat een van de Zeevolken, de Sjardana, uit Sardinië zou afkomstig zijn. “Toegang tot evenement verleend”, zegt die. De site van Pyla is een militaire nederzetting, het is echt een eenmalige, geplande nederzetting met een relatief repititieve architectuur, die ook bastions heeft en verdedigingsmuren. Groepjes zijn weer eens cool, zeker wanneer ze vanuit de traditionele gitaarformatie andere, wijdere domeinen verkennen. Er zijn ook tal van bronzen wapens gevonden. De site is dus opeens verlaten, en net daarvoor, hebben de bewoners al hun waardevolle zaken verborgen, in de grond gestopt, in diepe schachten, verstopt onder stenen of achter vazen. Moskou eist een geschreven engagement dat Oekraïne en Georgië geen lid van de NAVO zullen worden.

Volgens Driessen gebeurde dat duidelijk met de bedoeling: "Oké, we gaan terugkomen, maar we kunnen die dingen niet meenemen terwijl we - bijvoorbeeld - een aanval plannen op Egypte, dus we laten die achter.." Maar de bewoners zijn nooit teruggekomen en nu zijn het dus de archeologen die deze schatten terugvinden. Het gaat om veel erg mooie en interessante dingen, zoals goud en zilver, bronzen en koperen baren en nog andere zaken. Een van de hypothesen is dat het om oorlogsbuit gaat, dat de Zeevolken een soort van piraten avant la lettre waren die onder meer de kustgebieden aangevallen hebben en bepaalde nederzettingen beroofd hebben. Strafbaar als cannabisboer, mensensmokkelaar en voetbalmakelaar, maar in de muziek wordt de praktijk wel degelijk toegejuicht. Ze hebben dan hun buit meegenomen en dat blijkt uit de opgravingen. LEES OOK.

"Elk huis dat wij in Pyla opgraven, zit vol met kunstvoorwerpen die men niet zou verwachten in die relatief simpele architectuur", zei Driessen. Er is dus een contrast tussen de architectuur en de rijkdom van de schatten die daar al minstens 3. Het voorvoegsel 'post-' is opnieuw de rigueur, misschien komt het u zelfs al een beetje de oren uit.200 jaar begraven liggen. De archeologen zullen in maart bepaalde specifieke vondsten bekendmaken en ze hopen later dit jaar voort te gaan met de opgravingen. Wordt dus hopelijk vervolgd. Die met zwarte humor en bijtende satire gepende observaties en rake karakterschetsen zijn de grootste attractie op debuutalbum The Overload. Wel zei hij open te staan voor dialoog met Moskou.

Opgraving van een pithos, een grote Minoïsche vaas, in een 3.5 meter diepe schacht in Pyla. De 'vreemde landen (=vreemde volken) van de zee' in hiëroglyfen. Inhoudelijk zitten de elf tracks op The Overload dus goed in het vlees, maar het zijn gitarist Sam Shjipstone, bassist Ryan Needham en Jay Russell op drums die het skelet vorm geven. Meer weten over .