Wordt Koen Naert in marathon Valencia de tweede snelste Belg ooit?

'Het zou de kers op de taart van een mooi seizoen zijn.'

Koen Naert

05-12-21 12:59:00

'Het zou de kers op de taart van een mooi seizoen zijn.'

Vier maanden na de olympische marathon staat Koen Naert zondag aan de start van de marathon van Valencia.

De 41e editie van de marathon in de Spaanse kuststad belooft een zéér rappe editie te worden, op een traditioneel supersnel parcours. Met een topdeelnemersveld immers, inclusief de Kenianen Geoffrey Kamworor, Amos Kipruto en Lawrence Cherono, aangevuld met de Ethiopiërs Mule Wasihun, Getaneh Mo...

De 41e editie van de marathon in de Spaanse kuststad belooft een zéér rappe editie te worden, op een traditioneel supersnel parcours. Met een topdeelnemersveld immers, inclusief de Kenianen Geoffrey Kamworor, Amos Kipruto en Lawrence Cherono, aangevuld met de Ethiopiërs Mule Wasihun, Getaneh Molla, Kinde Atanaw en Andamlak Belihu. Cherono liep vorig jaar in Valencia al de negende snelste tijd ooit (2u03'04''), weliswaar vier seconden trager dan winnaar Evans Chebet. De nummer vier van de olympische marathon (na Bashir Adbi en Abdi Nageeye) wil nu nog rapper lopen: minstens onder de beste marathontijd van 2021 (2u02'57''), richting het wereldrecord van Eliud Kipchoge (2u01'39''). Met Kamworor, de tweevoudig winnaar van de marathon van New York, krijgt hij wel een stevige concurrent. Achter hen hoopt ook Koen Naert te schitteren. De West-Vlaming, die tiende werd op de olympische marathon, ging onlangs vier weken op stage in Kenia. 'Ik heb in Kenia uitstekend kunnen trainen en voel me nog sterker dan voor de Spelen. Dat moet ik dus meenemen naar de toekomst', aldus Naert. Maar eerst dus Valencia, waar hij zijn persoonlijk record, dat hij in april 2019 in Rotterdam vestigde (2u07'39''), wil aanscherpen. 'Ik hoop onder de tijd van Vincent Rousseau te duiken ( na Bashir Abdi nog altijd de tweede snelste Belg ooit, met een tijd van 2u07'20'', gevestigd in 1995 in Berlijn, nvdr). Het zou de kers op de taart van een mooi seizoen zijn.' En veelbelovend richting 2022.

Wil je dit artikel verder lezen?

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Bashir Abdi en Peter Genyn nemen Vlaamse Reus in ontvangstBashir Abdi en Peter Genyn hebben vrijdag in Gent de Vlaamse Reus, een trofee die reeds 30 jaar wordt uitgereikt door de Vlaamse Bond voor Sportjournalisten, in ontvangst genomen.

POLL: wie is de beste buitenlandse voetballer uit de geschiedenis van Beerschot?Met de Ecuadoraan Moisés Caicedo hebben de Ratten een wereldtoppertje in spe in de rangen, maar er liepen in het verleden wel meer buitenlandse topspelers rond op het Kiel. Wie is de beste ooit? kbeerschotva BeerschotRSS BeerschotC beerschot

Zes op zes voor Cercle, KV Oostende weet weer wat winnen isCercle Brugge, de voorlaatste in de stand, heeft zaterdagavond op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League zijn tweede zege op rij geboekt. Op bezoek bij KV Kortrijk haalde de Vereniging het in zijn eerste wedstrijd onder de nieuwe coach Dominik Thalhammer, de opvolger van de vorige week ontslagen Yves Vanderhaeghe, met 0-2.

Bart Swings verbetert vier jaar oud Belgisch record op vijf kilometerNergens ter wereld wordt sneller geschaatst dan op de hooglandpiste in het Amerikaanse Salt Lake City. Bart Swings weet dat. Op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden op de Utah Olympic Oval verbeterde Swings vrijdag prompt zijn vier jaar oude Belgische record op de 5.000 meter. De nieuwe tijd is 6:08.76, drie seconden sneller dan destijds.

Wout van Aert geeft heuse demonstratie in Superprestige BoomWout van Aert (Jumbo-Visma) heeft zaterdag bij zijn comeback in het veld meteen de overwinning gepakt. De Belgische kampioen reed tijdens de Superprestige-manche in Boom in de tweede ronde weg van het pak en werd niet meer ingehaald.

Le pont de l'Orne entre Mont-Saint-Guibert et Walhain sera bientôt réparé, mais la circulation pourrait y être limitée à l'avenirA cheval sur les communes de Mont-Saint-Guibert et de Walhain, le petit pont de la rue de Nil, sur l’Orne, est fermé...