Winkeldieven riskeren onmiddellijke 'lik-op-stukboete' tot 350 euro: 'We willen af van gevoel van straffeloosheid'

Winkeldieven riskeren 'lik-op-stukboete' tot 350 euro #vrtnws

Vrtnws

27-01-22 18:44:00

Winkeldieven riskeren 'lik-op-stukboete' tot 350 euro vrtnws

Daarbij kan de politie meteen ingrijpen en de dader een boete tot 350 euro opleggen.

Joris Truyts, Belga10 minIn tegenstelling tot andere vormen van diefstal is de winkeldiefstal in ons land de laatste jaren niet afgenomen. Ook doen winkeliers vaak geen aangifte, omdat zij het gevoel hebben dat daar geen gevolg aan wordt gegeven. Naar schatting wordt slechts 10 procent van de vastgestelde diefstallen aangegeven. Uit een Europese studie blijkt nochtans dat de verliezen door winkeldiefstallen in België oplopen tot bijna 1 miljard euro.

Daarom wil Van Quickenborne ingrijpen met lik-op-stukboetes, waarmee de politie onmiddellijk een boete kan opleggen aan de overtreder. Concreet kan de politie meerderjarige winkeldieven die worden betrapt meteen een boete kunnen opleggen tot 350 euro. De winkeldief kan die boete ter plaatse betalen met QR-code of Bancontact of kan de boete binnen de vijftien dagen betalen via overschrijving.

Lire la suite: VRT NWS »

Kwiekie kom van uw wolk!!!! Die hebben geen geld om de boete te betalen . Of uwe rechter nu straf uitspreekt of tegen de tijd . De meesten terug naar huis met de wagen( busje) of ryanair 😉😊 Bestaat in Limburg al 3 jaar..... Nu de antifa betogers van Brussel nog! Heeft hij dat helemaal alleen bedacht? VincentVQ

Vraagje voor onze slimsten van Kortrijk VincentVQ , hoe gaat u dieven doen betalen die of geen nagel hebben om aan hun gat te krabben of sukkelaars die geen nagel hebben om aan hun gat te krabben of illegalen die geen.....🤨🤔 Riskeren? Die dief lijkt op van Quickenborne Een hele €350 jong. gooooh. Sapperdepitjes. Daar zullen ze niet van terug hebben, de lorejassen!

Van Quickenborne voert lik-op-stukboetes in in strijd tegen winkeldiefstalWinkeldieven kunnen sinds 1 januari een lik-op-stukboete krijgen. Daarbij kan de politie meteen ingrijpen en de dader een boete tot 350 euro opleggen. Mini... 30 jaar te laat maar soit... Snoep in Kruidvat gaat staan beschimmelen. Ik denk dat er ook mensen zijn die diefstal plegen omdat ze het niet breed hebben. En nu met de toenemende prijzen voor alles zal dat ook toenemen. Misschien ook alternatieve taakstraffen want geldboetes kunnen mensen die al in de put zitten nog dieper duwen.

DPG Media Privacy GateNu nog de zware criminelen aanpakken. VincentVQ Oei,krijgen een boete van 350€😅🤣😂wat een grap 'lik-op-stukboete' - denk dus goed na voor je iets steelt 🥶

Vaccincriticus oogst kritiek met uitspraken tijdens hoorzitting over vaccinatieplicht: “Wat u zegt is ronduit crimineel”Van “vaccins ondergraven de natuurlijke immuniteit” tot “gevaccineerden en niet-gevaccineerden reageren hetzelfde op besmetting”. Het zijn uitspraken van d... 🥱🥱🥱 Zoals dit dan ook? Tiens, ik denk net hetzelfde over de uitspraken van haatzaaier Van Ranst en co.

Kans op gladde wegen in centrum en oosten van het land: KMI kondigt code geel afIn het centrum en oosten van het land is er vannacht kans op gladde wegen door aanvriezende mist en rijmplekken. Het KMI vaardigt daarom code geel uit voor... Da's die barometer dan of...?

DPG Media Privacy GateBdw weet dit maar doet niks.

Bondgenoten Johnson waarschuwen voor nieuwe verkiezingen bij val van premierBondgenoten van Boris Johnson hebben donderdag gewaarschuwd dat een succesvolle motie van wantrouwen tegen de Britse eerste minister mogelijk tot nieuwe ve...

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wil op die manier de straffeloosheid rond winkeldiefstal aanpakken.Vandaag om 12:56 blg Foto: BELGA Winkeldieven kunnen sinds 1 januari een lik-op-stukboete krijgen..Van “vaccins ondergraven de natuurlijke immuniteit” tot “gevaccineerden en niet-gevaccineerden reageren hetzelfde op besmetting”.

Momenteel komen nog heel wat winkeldieven er zonder straf vanaf, omdat er geen aangifte wordt gedaan door winkeliers. Joris Truyts, Belga 10 min In tegenstelling tot andere vormen van diefstal is de winkeldiefstal in ons land de laatste jaren niet afgenomen. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil op die manier de straffeloosheid rond winkeldiefstal aanpakken. Ook doen winkeliers vaak geen aangifte, omdat zij het gevoel hebben dat daar geen gevolg aan wordt gegeven. Naar schatting wordt slechts 10 procent van de vastgestelde diefstallen aangegeven. Ook doen winkeliers vaak geen aangifte, omdat zij het gevoel hebben dat daar geen gevolg aan wordt gegeven. Uit een Europese studie blijkt nochtans dat de verliezen door winkeldiefstallen in België oplopen tot bijna 1 miljard euro.

Daarom wil Van Quickenborne ingrijpen met lik-op-stukboetes, waarmee de politie onmiddellijk een boete kan opleggen aan de overtreder. Naar schatting wordt slechts 10 procent van de vastgestelde diefstallen aangegeven. Concreet kan de politie meerderjarige winkeldieven die worden betrapt meteen een boete kunnen opleggen tot 350 euro. De winkeldief kan die boete ter plaatse betalen met QR-code of Bancontact of kan de boete binnen de vijftien dagen betalen via overschrijving. Daarom wil Van Quickenborne ingrijpen met lik-op-stukboetes, waarmee de politie onmiddellijk een boete kan opleggen aan de overtreder. "Als men dat niet doet, komt er een minnelijke schikking en als die niet wordt betaald, wordt men gedagvaard voor de rechtbank. Dan komt het ook op het strafblad van de persoon in kwestie. De winkeldief kan die boete ter plaatse betalen met QR-code of Bancontact of kan de boete binnen de vijftien dagen betalen via overschrijving.

Zo willen we af van het gevoel van straffeloosheid", aldus Van Quickenborne. Van elk feit wordt een proces-verbaal opgemaakt. Dan komt het ook op het strafblad van de persoon in kwestie. "Zo wordt bijvoorbeeld bijgehouden wie herhaaldelijk gevat wordt voor winkeldiefstal. Dan sluiten we niet uit dat het parket daartegen optreedt. Van elk feit wordt een proces-verbaal opgemaakt." Meer weten over .