Wie zijn de coronabetogers? Verpleegkundige: “Ik vrees voor mijn job”

23-01-22 18:30:00

Wie zijn de coronabetogers? Verpleegkundige: “Ik vrees voor mijn job”

Wie zijn de coronabetogers? Verpleegkundige: “Ik vrees voor mijn job”

Meerdere tienduizenden mensen trekken zondagmiddag door Brussel. Zij betogen tegen het coronabeleid van de overheid, en meer bepaald de eventuele vaccinati...

Meerdere tienduizenden mensen trekken zondagmiddag door Brussel.en Knack bekeken samen wie dat zijn en wat ze met elkaar gemeen hebben.Wij vroegen enkelen onder hen waarom ze besloten naar de hoofdstad af te zakken.Ook klanten die niet digitaal bankieren, moeten tegen een redelijke prijs gebruik kunnen maken van de diensten van hun bank.

Zij betogen tegen het coronabeleid van de overheid, en meer bepaald de eventuele vaccinatieplicht en het Covid Safe Ticket.Onze reporter sprak enkele deelnemers.Eén beweging valt op: bijna alle internationale sprekers zijn verbonden aan het Children's Health Defense Europa, een actiegroep van grootverspreider van desinformatie, de Amerikaan Robert F Kennedy jr.Laurence Torck Charlotte (31): “Ik vrees voor mijn job” © lto Charlotte Lannoo (31) loopt met een groot bord mee in de betoging.Ze is verpleegkundige en zit zes jaar in de zorg: “Ik kom rechtstreeks van mijn nachtshift.Met andere woorden: de complotfuik staat wagenwijd open voor de betogers die vanuit een corona-ongenoegen naar Brussel trekken.Ik ben niet gevaccineerd en wil niet onder druk gezet worden.En van die mensen krijgt "De inspecteur" geregeld reacties, omdat ze het niet oké vinden dat hun bank hen de digitale richting uitduwt.

Die verdeeldheid wordt groter en groter.0 tribunaal Reiner Fuellmich is een Duitse advocaat en zit in de advisery board van Children Health Defence Europe van Kennedy jr.Maar zorg moet er voor iedereen zijn.Niet-gevaccineerden worden nu afgeschreven en daar wordt het gevaarlijk.0-tribunaal.Ik vrees ook voor mijn job.” Anonieme papa: “Geen booster door chantage van overheid” © Ivan Put In de betoging stapt ook deze vader, die anoniem wenst te blijven, mee met zijn dochter.Fuellmich vindt de coronamaatregelen en de vaccinaties één van de grootste misdaden tegen de mensheid." 60 manuele verrichtingen, 24 afhalingen bij je eigen bank Om tegemoet te komen aan de vraag om traditioneel te kunnen bankieren, bestaat er sinds 1 januari 2022 een Universele Bankdienst (UBD).

“We gaan naar een 1G-beleid, en dat is eigenlijk een verplichting van vaccinatie”, zegt hij aan onze reporter.1G betekent dat beperkingen alleen voor gevaccineerden niet meer gelden, en het is iets waar politiek over nagedacht wordt maar dat nog lang niet aan de orde lijkt.Integendeel, er zijn talloze video's te vinden waarin hij op overtuigende wijze uitspraken doet die na onderzoek te weerleggen zijn.“Met dat beleid splitsen we de maatschappij, het zal neerkomen op een vorm van apartheid.” Zelf is hij tweemaal gevaccineerd, zegt hij.Volgens hem dienen ze wel voor"een wereldwijde massamoord".“Maar de booster ben ik niet van plan om te nemen door de chantage van de overheid."Je moet minstens 60 manuele verrichtingen per jaar kunnen doen.

” Sara: “Ik snap nut van CST niet” © lto Sara De Smet komt met haar hele gezin betogen vandaag.0-tribunaal.“Het geeft me hoop als ik zie met hoeveel mensen we hier vandaag zijn.Ik ben niet gevaccineerd en kan nergens nog heen tenzij ik getest ben.Toch is er nog nergens ter wereld een strafrechtelijke procedure opgestart om dat tribunaal te beginnen.Maar dat is absurd, want gevaccineerde mensen geven het virus ook door.Dus ik snap het nut niet van het CST (Covid Safe Ticket, nvdr)."Ze zullen letterlijk hangen", is een niet uit de lucht gegrepen citaat dat vaak opduikt."Het aantal manuele verrichtingen kan bijvoorbeeld opgetrokken worden", vertelt Marchand.

” “We moeten de kinderen beschermen” © lto Opvallende aanwezigheid in de betoging: Phil en Chantal, beiden 60, in quarantainepak en met een schild waarop een pop hangt.“Ik zou mijn kind ook niet aan een pedofiel die recidivist is toevertrouwen, waarom hen dan laten vaccineren door bedrijven die eerder al fouten maakten? We moeten de kinderen beschermen.Heel wat nazikopstukken werden in Neurenberg ter dood veroordeeld.Ik laat me niet commanderen door een systeem, zeker als we zo weinig weten over het vaccin.” Lees meer over of volg.Ze is één van de mensen die wordt geïnterviewd in de film"Planet Lockdown", een documentaire die complottheorieën promoot.

Lire la suite:
Gazet van Antwerpen »
Loading news...
Failed to load news.

Van klassiek antivax tot complottheorieën: wie zijn de buitenlandse sprekers op de coronabetoging?Zondag is in Brussel opnieuw een betoging gepland tegen het huidige coronabeleid. Demonstranten die met ongetwijfeld uiteenlopende motieven naar Brussel afzakken, ook gematigden, mogen zich verwachten aan een radicaal discours vol complottheorieën en antivaccingevoelens. Dat blijkt uit de lijst van buitenlandse sprekers die voor de micro worden verwacht. De meesten onder hen staan in verband met de Amerikaan Robert F. Kennedy Jr., een bekende massaverspreider van desinformatie over vaccinatie. Complotdenkers.... wat als de aarde toch plat is🙈🤣🤣🤣 Vereniging spreekt van vaccinatiedwang. Niemand dwingt je tot iets. Blijf gewoon thuis met je vrienden. Belachelijke uitspraak van. Er zijn geen argumenten die steek houden om te betogen. Trouwens iedereen zijn de regels beu. Maar 95 % van de mensen zijn slim en respecteren ze De regimepers begint al stront te gooien en het moet nog beginnen 😳

BEKIJK - Wie zijn de mensen die deelnemen aan de coronabetoging in Brussel?De betoging tegen het coronabeleid in Brussel trekt een erg divers en internationaal publiek aan met uiteenlopende overtuigingen of beweegredenen. Cijfers vrt...... CIJFERS! Met hoeveel zijn ze er? 10, 20, 30? Een gokje mischien. Het zijn toch allemaal fascisten van VB die mee lopen? Anders moet je het eens vragen aan King conner_rousseau , die telt ze allemaal. Ik ook kijk lekker maar maak er maar mooi leugen van zoals we gewend zijn

Wie niet digitaal bankiert, kan beroep doen op universele bankdienst: wat houdt dat precies in? En wat kost het?

Wie is de jonge advocaat die de vriendin van Dave De Kock verdedigt en het straks moet opnemen tegen Jef Vermassen?Tot een paar dagen geleden was advocaat Bart De Decker nog een nobele onbekende bij het grote publiek. Maar vrijdagochtend waren ineens alle camera’s op he... Is dit een spel of zo...?

Hij verstopt illegale nanny’s in zijn villa en vindt dreigen geen probleem: wie is de beruchte voetbalmakelaar Mogi Bayat (42) echt?Er zijn driehonderd voetbalmakelaars in ons land, en toch is er maar één zo berucht als Mogi Bayat (42). De kleinzoon van de gewezen Iraanse premier is vol...

Hoe werkt de coronabarometer die na lang debat dan toch geboren is? Waarom lukte het nu wel? En wie bepaalt naar welke code we gaan?“Moeilijke bevallingen leveren vaak de mooiste kindjes op.” Het was met een kwinkslag dat coronacommissaris Pedro Facon vrijdag de langverwachte goedkeur... Wat is er gelukt? Het kiezen van de kleuren?