WEER. Regendag met lokaal kans op onweer, code geel in West- en Oost-Vlaanderen

  • 📰 Nieuwsblad_be
  • ⏱ Reading Time:
  • 40 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 19%
  • Publisher: 50%

Een actieve regenzone trekt donderdag traag landinwaarts. Het KMI waarschuwt voor veel regen, vooral in West- en Oost-Vlaanderen (waar code geel geldt) en het westen van Henegouwen. Daar is plaatselijk 20 tot 40 mm water niet uitgesloten.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

De regenzone zal naar verwachting pas rond de middag het oosten van het land bereiken. Zeer plaatselijk is ook onweer mogelijk. De kans daarop is het grootst in het oosten., aldus het KMI. “Hoewel er geen consensus is in de diverse berekeningen, gaan meerdere weercomputers uit van plaatselijk 20 tot 40 liter per vierkante meter of mm in minstens 25 procent van de provincies West- en Oost-Vlaanderen in een tijdsinterval van twaalf uur of iets meer.

De wind waait voor de regenzone matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidzuidwest, maar zwakt af na de doortocht van de regenzone en ruimt naar het westen. ’s Avonds sleept de regenzone nog over de oostelijke landshelft. Elders wordt het wisselend bewolkt met kans op een geïsoleerde bui. Na middernacht stijgt de buienkans opnieuw vanaf de Franse grens. De minima liggen tussen 9 graden op de hoogste toppen en 12 of 13 graden in Vlaanderen.start in vele streken bewolkt en vaak droog, maar aan zee en in de Ardennen kunnen er ’s ochtends al enkele buien vallen.

Bovenop jouw abonnement op het Nieuwsblad heb je gratis toegang tot alle plusartikels op de sites en apps van 4 andere topkranten.plusartikels. Je hoeft je alleen aan te melden zodat we je herkennen als abonnee.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Code geel: KMI waarschuwt voor hevige regenval in Oost- en West-VlaanderenHet Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) heeft code geel afgekondigd voor regen op donderdag in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en in het uiterste westen van Henegouwen. De waarschuwing geldt tot de late namiddag.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Regendag met lokaal kans op onweerEen actieve regenzone trekt donderdag traag landinwaarts. Het KMI waarschuwt voor veel regen, vooral in West- en Oost-Vlaanderen en het westen van Henegouwen.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Is lithium winnen uit geothermieeconomisch haalbaar in Vlaanderen?Lithium winnen uit geothermiepekel zal meer kosten dan de grondstof waard is. Dat zegt dr. ir. Peter Tom Jones van het Instituut voor Duurzame Metalen en Materialen van de KU Leuven.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Waarom er nergens meer kinderen in het buitengewoon onderwijs zitten dan in VlaanderenAchter de moeilijkheden om voor elk kind in het bijzonder onderwijs een busrit te garanderen schuilt een veel dieper probleem: het aantal leerlingen in dat onderwijs neemt met rasse schreden toe.
La source: Knack - 🏆 5. / 68 Lire la suite »

Raad van bestuur plaatst Volley Vlaanderen onder curateleDe raad van bestuur van Volley Vlaanderen heeft het management van de volleybalbond onder curatele geplaatst. De ontslagnemende ceo Geert De Dobbeleer moet per direct vertrekken en alle niet-noodzakelijke uitgaven worden geschrapt.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Raad van bestuur plaatst Volley Vlaanderen onder curatele, CEO moet per direct vertrekkenDe raad van bestuur van Volley Vlaanderen heeft het management van de volleybalbond onder curatele geplaatst. De ontslagnemende ceo Geert De Dobbeleer moet per direct vertrekken en alle niet-noodzakelijke uitgaven worden geschrapt.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »