Wat na het Dudenpark? Union heeft drie opties voor een nieuw stadion

25-01-22 18:01:00

Tijdens een conferentie werden drie mogelijke sites voor het nieuwe stadion van @UnionStGilloise bekendgemaakt.

Rudi Vervoort

Tijdens een conferentie werden drie mogelijke sites voor het nieuwe stadion van UnionStGilloise bekendgemaakt.

Voetbalclub Union Sint-Gillis heeft dinsdag samengezeten met Brussels minister-president Rudi Vervoort , Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet, vertegenwoordigers van de betrokken besturen en de burgemeesters van Vorst en Sint-Gillis over een toekomstig nieuw stadion. Tijdens een presentatiebijeenkomst werden drie opties naar voren geschoven.

Het gewestelijk agentschap perspective.brussels stelde tijdens de bijeenkomst haar conclusies voor van haar stedelijke analyse voor een nieuw stadion voor Union. Drie eventuele sites werden daarbij naar voren geschoven: het Marienstadion, het Bertelsonstadion en de site tussen het bedrijfsterrein van Audi en het Bemptpark.

De analyses werd overgemaakt naar alle betrokken partijen. Zij hebben allen om aanvullingen gevraagd vooraleer een beslissing te maken. 'De betrokken partijen ontmoeten elkaar binnenkort opnieuw voor een werkvergadering om te vorderen in dit dossier', maakt het kabinet van minister-president Vervoort bekend.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Geen verhuis naar Gent: Vooruit-voorzitter Conner Rousseau blijft in Sint-Niklaas wonenVooruit-voorzitter Conner Rousseau blijft in Sint-Niklaas wonen en wil er iets duurzaams uitbouwen voor zijn partij. Dat kondigde hij zondagmiddag aan op een persmoment in Sint-Niklaas. Gent, de stad waarvan de jongste maanden gezegd werd dat hij naar daar zou verhuizen, is volgens de partijvoorzitter in goede handen. En…Conner Zoro is aangekomen…Sint Niklaas is gered

Conner Rousseau choisit de rester dans sa ville de Sint-NiklaasLe président de Vooruit Conner Rousseau va continuer d'habiter Sint-Niklaas (Saint-Nicolas, Flandre orientale), où il... grand bien lui fasse...

Union na waanzinnige slotfase voorbij Racing GenkLeider Union heeft zondagnamiddag de topper van de 23e speeldag in de Jupiler Pro League tegen Racing Genk na een waanzinnige slotfase met 2-1 gewonnen.

Union, in cijfers: de strafste nieuwkomer ooitNa de zege in de topper tegen Genk moet Union meer en meer serieus genomen worden als titelkandidaat. De club is tot dusver de beste nieuwkomer ooit in Bel...

Union loopt opnieuw uit op Club Brugge na dolle slotfase tegen GenkUnion is er op het allerlaatste moment nog in geslaagd om uit te lopen op Racing Genk. Beide teams leken op weg naar een 1-1-gelijkspel, tot Union in de sl... Voetbal interesseert mij nog maar zeer matig maar ik supporter zo voor Union !!!👍🏼

Conner Rousseau choisit de rester dans sa ville de Sint-Niklaas: «Je suis né et ai grandi ici»Le président de Vooruit Conner Rousseau va continuer d’habiter Sint-Niklaas (Saint-Nicolas, Flandre orientale), où il souhaite construire quelque chose de durable avec son parti.

© Belga Image Het gewestelijk agentschap perspective.Rousseau wees erop dat hij zeer jong in de politiek is gegaan en dat hij door zijn voorzitterschap, regeringsvorming en zijn job als Vlaams Parlementslid geen tijd heeft gehad om zich te settelen.COMMUNES PARTAGER Le président de Vooruit Conner Rousseau va continuer d'habiter Sint-Niklaas (Saint-Nicolas, Flandre orientale), où il souhaite construire quelque chose de durable avec son parti.De thuisploeg klom net voor het halfuur op voorsprong dankzij een rake knal van Casper Nielsen van net buiten de zestien.

brussels stelde tijdens de bijeenkomst haar conclusies voor van haar stedelijke analyse voor een nieuw stadion voor Union. Drie eventuele sites werden daarbij naar voren geschoven: het Marienstadion, het Bertelsonstadion en de site tussen het bedrijfsterrein van Audi en het Bemptpark.' De vraag was waar hij de meeste impact zou kunnen hebben als nationaal figuur. De analyses werd overgemaakt naar alle betrokken partijen. Or, le choix du lieu d'ancrage, pour une figure de proue de parti, est éminemment politique. Zij hebben allen om aanvullingen gevraagd vooraleer een beslissing te maken. Gent is volgens hem momenteel in goede handen. 'De betrokken partijen ontmoeten elkaar binnenkort opnieuw voor een werkvergadering om te vorderen in dit dossier', maakt het kabinet van minister-president Vervoort bekend. Nog eens een minuut later ging de bal op de stip na een overtreding op diezelfde Undav.

Het is al langer bekend dat het historische Joseph Marienstadion aan de Brusselsesteenweg in Vorst niet meer voldoet aan de eisen van een moderne voetbalclub die op het hoogste niveau speelt. De stad kampt met problemen en een zwak bestuur', stelde hij." Je suis né et ai grandi à Saint-Nicolas. Zeker nu promovendus Union aan kop staat in 1A en met mogelijk Europees voetbal in het verschiet, is het Marienstadion te oud. Om te blijven groeien, is een nieuw stadion nodig. Dat houdt in dat de gemeenteraadsleden Christel Geerts en Gaspard Van Peteghem een stap opzij zetten en na de zomer hun plaats overlaten aan Steve Vonck en Sara Salarkiya. Het gewestelijk agentschap perspective. PARTAGER Sur le même sujet.brussels stelde tijdens de bijeenkomst haar conclusies voor van haar stedelijke analyse voor een nieuw stadion voor Union. Op vragen over een burgemeesterschap in Sint-Niklaas en de geldende cumulregels binnen de partij, wees Rousseau erop dat de statuten momenteel herzien worden. Nummer vier in de stand Anderlecht gaat zondag in de vooravond op bezoek bij KV Mechelen.

Drie eventuele sites werden daarbij naar voren geschoven: het Marienstadion, het Bertelsonstadion en de site tussen het bedrijfsterrein van Audi en het Bemptpark. De analyses werd overgemaakt naar alle betrokken partijen. Hij verduidelijkte dat het principe van de decumul wel behouden zal blijven, maar dat men steeds een uitzondering kan vragen, die dan moet worden goedgekeurd. Zij hebben allen om aanvullingen gevraagd vooraleer een beslissing te maken. 'De betrokken partijen ontmoeten elkaar binnenkort opnieuw voor een werkvergadering om te vorderen in dit dossier', maakt het kabinet van minister-president Vervoort bekend. Het is al langer bekend dat het historische Joseph Marienstadion aan de Brusselsesteenweg in Vorst niet meer voldoet aan de eisen van een moderne voetbalclub die op het hoogste niveau speelt. Het duel leek op een gelijkspel te eindigen, maar in de slotfase volgden de plotwendingen elkaar in sneltempo op in het Dudenpark.

Zeker nu promovendus Union aan kop staat in 1A en met mogelijk Europees voetbal in het verschiet, is het Marienstadion te oud. Om te blijven groeien, is een nieuw stadion nodig. Lees meer over: .