‘Wanneer koopt Fernard Huts de Eiffeltoren?’

24-11-22 10:10:00

Gisteren stelde Fernand Huts zijn nieuwe Boerentoren voor. Onze reporter is niet onder de indruk. ‘Als Monumentenzorg deze hilarische farce straks goedkeurt, kan het zichzelf net zo goed opheffen.’

Gisteren stelde Fernand Huts zijn nieuwe Boerentoren voor. Onze reporter is niet onder de indruk. ‘Als Monumentenzorg deze hilarische farce straks goedkeurt, kan het zichzelf net zo goed opheffen.’

Gisteren stelde Fernand Huts zijn nieuwe Boerentoren voor. Onze reporter is niet onder de indruk. ‘Als Monumentenzorg deze hilarische farce straks goedkeurt, kan het zichzelf net zo goed opheffen.’

Onze reporter is niet onder de indruk. ‘Als Monumentenzorg deze hilarische farce straks goedkeurt, kan het zichzelf net zo goed opheffen.’‘En dan mogen we van geluk spreken dat Fernand Huts de kathedraal niet gekocht heeft’, schreef iemand gisteren op Facebook.

Hij had gelijk. Ooit legde een projectontwikkelaar mij uit hoe hij van de kathedraal ‘een mooi project zou maken’. Hij méénde het.De Grote Fernand Hutsshow over de Boerentoren gaat niet over mooi of lelijk. Wel over hoe je met erfgoed omgaat: de Boerentoren was de eerste wolkenkrabber in België, ooit de hoogste in Europa, een monument in art deco.

Lire la suite:
Knack »

Waarom een farce? Is het nu dan beter Dan stel ik voor dat uw reporter zijn eigen toren koopt en zijn goesting doet. De mening van uwe reporter kan me eerlijk gezegd gestolen worden 🖕🖕🖕🖕 Verkrachten in deze context, echt? Wat een joke woordkeuze. Proficiat. 👍👍👍 Neen hij zou beter de senaat in Brussel kopen. En er een kunstgalerij van maken. Dan zijn we zeker dat we van die politici af zijn.

Niet verrassende conclusie met de huidige redactie van knack … uw reporter is jaloers en weet niets van architectuur! probeer eens iets positiefs te brengen Ik had van dit voormalig kwaliteitsvolle niets anders verwacht. Over het opheffen van organisaties had ik decennia hetzelfde gevoel bij UNIA. Is die reporter een architect,kunstkenner.Of wil hij zijn mening opdringen aan zijn lezers.Elk zijn mening maar laat een onbekwame niet via een flutblad zijn mening opdringen

Typisch Knack. Huts is een Vlaamse reus en jullie zijn een bende jaloerse gefrustreerde belgische knechten. Ik vind het wel geslaagd.

Fernand Huts zet extra spits op Boerentoren: ‘We moeten groots denken, niet voor middelmaat kiezen’Met een spectaculaire extensie van sterarchitect Daniel Libeskind wil de nieuwe eigenaar, Fernand Huts, de Antwerpse Boerentoren de 21ste eeuw insturen. Het motto: het iconische gebouw als attractie uitspelen en zo toegankelijk mogelijk maken. Hopelijk met genoeg parkeerplaatsen (alleen al om Dirk Lauwers te kloten) Slopen die vuiligheid! Next, standbeeld van de furer dolfke

Knack:alleen maar afbreken.En als Monumentenzorg moet opgeven worden:doen maar. wie is er nu geinteresseerd in de opinie van jullie reporter? Als je ziet welke moderne constructies zijn bij gebouwd aan Louvre in Parijs, nabij Tower of London, of in Antwerpen zelf aan Steen, lijkt dit me in zelfde lijn te liggen. Ik ben er zelf ook geen voorstander van, maar je moet wel consequent zijn.

Van wat is de reporter van knack onder de indruk, brainwashing in de politiek is al voldoende laat andere mensen ook eens een mening mogen hebben, Typisch Knack Ik vind het zelf zeer mooi maar ik ga een ander niet verplichten het ook mooi te vinden smaken verschillen. Daarom vraag het eens aan de Antwerpenaren het is tenslotte hun stad.

En wij zijn nog zo weinig onder de indruk van de 'reporters' van Knackallemaal.... Langs die kant bekeken, op L.O. , is het heel mooi. Het moet nu lukken dat ik langs die kant woon. Ik ben pro de plannen van de heer Huts. En links noemt zich progressief 😂😂 alle kruisbeelden uit scholen, welkom burka, pro ouderwetse religie, anti Vlamingen en nu ook anti een blikvanger die Antwerpen op de wereldkaart zet met het renovatie project van de farmers toren! Hopelijk bekomt Huts de vergunningen 👍👍👍

Hopelijk met voldoende nieuwe parkeerplaatsen, dan kunnen de stadsdichters parkeerwachter worden. En dan nog die toekomstige snelweg onder de kaaien doortrekken tot onder de boerentoren.

Politiek reageert verrast en voorzichtig op plannen van Fernand Huts met BoerentorenFernand Huts zit niet verlegen om een stunt. Dat bewees de ondernemer andermaal door de plannen met de door hem aangekochte Boerentoren uit de doeken te doen. Huts heeft de wereldvermaarde architect Daniel Libeskind in de arm genomen en die zet een nieuwe panoramaverdieping op het dak van de huidige toren en plaatst ernaast en nog hogere glazen toren. Mijn eerste gedacht over de boerentoren was « wat gaat dat de rest v vlaanderen weer kosten? » Want ja, antwerpen en doorschuiven v kosten, corebusiness. En daarbij, boerentoren blijft boerentoren. Trots op onze Boekentoren! 9000 Wat is dat toch met die architecten en totaal gebrek aan respect voor historisch erfgoed? Dan kunnen we evengoed bovenop alle Art Nouveau huizen van de Cogels-Osylei zo een serre bouwen? Nu weten we waarom er in Antwerpen én Vlaanderen zoveel op cultuur bespaard werd, toch?

Ik heb een technische vraag. De reporter, wanneer heeft deze zijn diploma architectuur en monumentenzorg en/of stedenbouw behaald? En deel 2: wat is zijn ervaring op dat gebied? Of is het gewoon maar: ik heb een mening en die moet voor iedereen gelden? Zoals alles wat links is? In wat is jullie 'reporter' zoals gespecialiseerd? Is hij geen 'expert'?

.Stel: honderd jaar geleden verbood men de bouw van een wolkenkrabber op een paar honderd meter van de kathedraal: het zou de eeuwenoude skyline van Antwerpen naar de verdoemenis helpen😇 mijngedacht boerentoren hutstower ik vind het prachtig Moet zijn: 'onze bekrompen reporter met oogkleppen'. Journalist zoekt jobke bij VIVALDI 😉

Dixit: anti-N-VA-pamflettist Stijn Tormans. Toeval bestaat niet bij over de_NVA Als dit wordt goedgekeurd daar wordt de vriendjespolitiek tussen NVA en Fernand Huts met als tussenlink Annick De Ridder nog maar eens bevestigt. Mag de Antwerpenaar zelf een mening hebben? Mogen architecten nog iets vernieuwend voorstellen? Of gaan we dat overlaten aan een tweederangs reporter van een boeksken?

Jullie reporter vindt het project niet goed ,ik vind het mooi.Mag dat noch? De ene flater na een ander doen ze in vlaanderen. Wie dit mooi vind, net zoals aan het steen. Is meer met geld bezig dan met het patrimonium. Waar nva altijd de pond van vol heeft! Duidelijk niet dus. Je kunt iets modern zetten. Maar zoiets🤮

Fernand Huts heeft grote plannen met de Boerentoren: ‘Ik zou geen Antwerpenaar zijn, mocht ik niet groots denken’De Antwerpse Boerentoren krijgt een wel heel ingrijpende make-over. De Amerikaanse toparchitect Daniël Libeskind tekende een opvallend ontwerp voor... Eerst Het Steen verknoeien,nu dit !🤢🤢🤢

Als dit project gerealiseerd wordt krijgt A'pen een unieke skyline die historische grandeur en modern dynamisme op een prachtige manier verenigt. Dit afschieten betekent dat wij onze steden de aansluiting met de moderne steden ontzeggen en er oude steenreservaten van gaan maken.

Fernand Huts over zijn opvallende plannen met de Boerentoren: “We kiezen bewust niet voor middelmaat, maar voor wereldtop”Havenbaas Fernand Huts hertekent de Antwerpse skyline. Samen met de wereldberoemde architect Daniel Libeskind heeft hij zijn plannen voor de Boerentoren 2.0 op tafel gelegd. En die zijn niet min. Huts wil een nieuwe topverdieping op het historische gebouw én een aanbouw voor liften en trappenhallen. “De plannen zijn nog niet voorgelegd. We omarmen discussie”, klinkt het. Met ons geld subsidiegraaier... trouwens mag erfgoed niet zomaar gewijzigd wdn. Een pleister op een houten been ....... de Boerentoren is oud verrot en versleten vol ASBEST, die is zeker blind die Huts ...... Ik heb daar niets tegen. Ze doen maar. Wat mij stoort is “dat dit bijna als grote kunst wordt weggezet“ ( zal wel zo zijn zeker) en dat kritische stadsdichters in bijna - adem worden weggezuiverd.

Architect omstreden ontwerp Boerentoren: ‘Je moet openstaan voor het idee dat erfgoed geen statisch gegeven is’Zijn de plannen van Fernand Huts voor de Boerentoren ambitieus of een verschrikking? De reacties schieten alle kanten uit, maar dat deert de wereld... pak het dan eens op een normale manier aan? waarom moet alles zo groot modern en extravagant zijn? modern is niet altijd beter Bol het af.

Eerste beelden tonen hoe Antwerpse Boerentoren er gaat uitzien: nieuwe kroon op top en daktuin met beeldenEen nieuwe kroon op de top, een bijkomende boeg, een daktuin met beelden én plaats voor verschillende horecazaken. Havenbaas Fernand Huts, die de Antwerpse Boerentoren de komende jaren tot een ‘cultuurtoren’ omvormt, heeft voor het eerst inzicht gegeven in de architecturale plannen voor het iconische gebouw. Huts maakte ook bekend wie als architect is aangesteld: de wereldvermaarde Amerikaan Daniel Libeskind. Hopelijk met genoeg parkeerplaatsen (alleen al om Dirk Lauwers te kloten) Iconisch beeld verkloot. Niks geleerd hoe een cruiseterminal een historisch monument als het steen schond. AnnickDeRidder doet alles voor haar voormalige baas Fernand Huts. 😏 Absolute miskleun. Dit mag niet gebeuren. Sla Huts in de boeien en smijt er met tomatensoep naar!

Gisteren stelde Fernand Huts zijn nieuwe Boerentoren voor.Fernand Huts stuntte twee jaar geleden door de Boerentoren over te nemen van KBC.Zelfs de politieke overheden, inclusief het Antwerpse stadsbestuur, lijken in snelheid gepakt.De Boerentoren krijgt in het ontwerp van Libeskind een glazen kroon die het bezoekers mogelijk moet maken om van een panoramisch uitzicht over de stad te genieten.

Onze reporter is niet onder de indruk. ‘Als Monumentenzorg deze hilarische farce straks goedkeurt, kan het zichzelf net zo goed opheffen. Vanmiddag stelde de topman .’ ‘En dan mogen we van geluk spreken dat Fernand Huts de kathedraal niet gekocht heeft’, schreef iemand gisteren op Facebook. ‘Het mag duidelijk zijn dat wij zullen waken over het uitzicht van een van de meest kenmerkende gebouwen van onze stad. Hij had gelijk.. Ooit legde een projectontwikkelaar mij uit hoe hij van de kathedraal ‘een mooi project zou maken’. De topman van Katoen Natie mag zich sinds twee jaar eigenaar van de Boerentoren noemen en is in die hoedanigheid vast van plan om zijn bijdrage aan dat debat te leveren.

Hij méénde het. Dat de culturele kaart en hoge toegankelijkheid voor de Antwerpenaar zo duidelijk wordt getrokken, stemt ons zeker tevreden’, blijft Antwerps schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) diplomatisch. De Grote Fernand Hutsshow over de Boerentoren gaat niet over mooi of lelijk. Wel over hoe je met erfgoed omgaat: de Boerentoren was de eerste wolkenkrabber in België, ooit de hoogste in Europa, een monument in art deco. Dat een architect onze enige art-decokrabber in het openbaar mag verkrachten, is typisch: we houden gewoon niet van ons erfgoed. Denk daarbij aan de diensten van de stadsbouwmeester, erfgoed, ruimtelijke ordening en brandweer, om er maar enkele te noemen. Dat een architect onze enige art-decokrabber in het openbaar mag verkrachten, is typisch: we houden gewoon niet van ons erfgoed. “Ik zou geen Antwerpenaar zijn, mocht ik niet groots denken”, liet hij tijdens de voorstelling van zijn plannen weten.

Daniel Libeskind had zelfs niet eens het fatsoen om de Boerentoren in zijn plan op de juiste plek af te beelden. Hij wilde zijn eigen spits, zijn eigen fallus. ‘Laten we de les uit de renovatie van Het Steen niet vergeten. Zelfs in een stad waar hij wellicht, voor Huts met zijn dollars aanklopte, nog nooit van gehoord had. Als Monumentenzorg deze hilarische farce straks goedkeurt, kan het zichzelf net zo goed opheffen. Natuurlijk moet een monument als de Boerentoren niet leeg blijven. Dat niet doen, is een recept voor weerstand’, zei Staes op Twitter. De plannen die Daniël Libeskind maakte, bleken uiteindelijk het meest in de smaak te vallen.

Daarom waren de voorstellen van de andere architectenbureaus die meedongen naar de gunst van Huts zo snugger – een pluim voor META. Ze hielden wel rekening met wat er was: een prachtig gebouw. Libeskind hield zoals gewoonlijk nergens rekening mee, behalve met zijn eigen ego. De man begint steeds meer de Balthasar Boma van de architectuur te worden. Dat hij en Huts elkaar gevonden hebben, is geen toeval. Libeskind, die de Boerentoren tijdens zijn studies architectuur bezocht, omschrijft het gebouw als een uniek staaltje baanbrekende architectuur.

Gelukkig zijn er nog onze lokale politici die waken over ons erfgoed. ‘Ontwerpen zijn vrij,’ zei Bart De Wever gisteren tegen Gazet van Antwerpen , ‘maar zijn wel onderhevig aan het intensieve traject dat voor deze erfgoedsite loopt met de stadsbouwmeester.’ Dat voorspelt helaas weinig goeds. Christian Rapp is zowat de meest afwezige stadsbouwmeester aller tijden. Als een of ander vastgoedproject ter discussie staat, kan een projectontwikkelaar op zijn verdediging rekenen. Volgens Libeskind zelf geven zijn ingrepen het gebouw een bijkomende, monumentale allure zonder afbreuk te doen aan het verleden ervan.

Maar niemand heeft hem in het openbaar al kunnen betrappen op een visie of op liefde voor erfgoed. ‘Libeskind begint steeds meer de Balthazar Boma van de architectuur te worden. Dat hij en Huts elkaar gevonden hebben, zal wel geen toeval zijn.’ O ja, nog een idee voor Fernard Huts: na de Boerentoren de Eiffeltoren kopen. Ga ervoor, Fernand.’ Beeld Libeskind Want ook binnenin de Boerentoren zal van alles te zien zijn.

Dat ding is zo ouderwets als wat en dringend toe aan een update. Laatst publiceerde Historic Photographs een plan uit de jaren dertig om de tweede verdieping van de Eiffeltoren toegankelijk te maken voor de auto. Met een oprijlaan! Vast had het interbellum ook wel een Fernard Huts, die dat een fantastisch plan vond. En ook toen zullen mensen enthousiast geroepen hebben ‘dat we groots moeten denken en het debat aangaan’. Godzijdank liepen er in de jaren dertig nog mensen rond met verstand. Al reiken ook daar de ambities verder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? .