Paul Onuachu

Paul Onuachu

Waarom Paul Onuachu bij Atlético Madrid zou passen

Volgens de Spaanse media is Atlético Madrid erg geïnteresseerd in Genkspits Paul Onuachu. Maar kan Diego Simeone hem wel gebruiken?

21-10-21 11:13:00

Volgens de Spaanse media is Atlético Madrid erg geïnteresseerd in Genkspits Paul Onuachu . Maar kan Diego Simeone hem wel gebruiken?

Volgens de Spaanse media is Atlético Madrid erg geïnteresseerd in Genkspits Paul Onuachu . Maar kan Diego Simeone hem wel gebruiken?

De 27-jarige Nigeriaanse spits van KRC Genk heeft de start van het seizoen alweer niet gemist. In de Jupiler Pro League maakte hij tot nu toe 9 goals in 10 wedstrijden, aan een gemiddelde van 1 doelpunt om de 81 minuten....De 27-jarige Nigeriaanse spits van KRC Genk heeft de start van het seizoen alweer niet gemist. In de Jupiler Pro League maakte hij tot nu toe 9 goals in 10 wedstrijden, aan een gemiddelde van 1 doelpunt om de 81 minuten. Vandaar dat hij de aandacht trekt van een aantal Europese topclubs, waaronder ook het Atlético Madrid van Diego Simeone. Volgens Marca staat zijn naam met rood omcirkeld op de lijst van sportief directeur Andrea Berta. De voorkeur van Onuachu zelf zou ook uitgaan naar Los Rojiblancos, hoewel er stevige interesse is van de Italiaanse kampioen Inter.Dat de Nigeriaanse spits onlangs van makelaar veranderd is, lijkt ook in het voordeel van Atlético Madrid te zijn. Juan Martínez López is de nieuwe manager van Onuachu. De nu 53-jarige ex-verdediger is een Atléticomonument: hij voetbalde er van 1991 tot 2001 en was dus nog ploegmaat van de huidige coach.Na zijn actieve carrière werd hij makelaar van onder meer Alvaro Negredo, Dani Olmo en Alvaro Morata. Het is geweten dat Onuachu heel wat kwaliteiten heeft. Hij kan een bal bijhouden zodat de rest van het team kan opschuiven. Ondanks zijn lengte (201 cm) is hij ook technisch behoorlijk onderlegd en is hij redelijk snel. Uiteraard is zijn kopspel een troef in het strafschopgebied. En als hij op doel schiet, kiest hij eerder voor een plaatsbal dan voor een harde uithaal, zo blijkt. Met Luis Suárez, Antoine Griezmann en João Félix heeft Atlético Madrid al veel aanvallend potentieel, maar toch missen zij een aantal kwaliteiten die Paul Onuachu wél heeft. Tegen ploegen die hoog en in blok verdedigen zou de Nigeriaan met zijn snelheid de ruimte in kunnen duiken. Een tweede groot voordeel is het kopspel van Onuachu. Luis Suárez is ook dominant in de lucht, maar koppen is niet zijn specialiteit. Alleen al door zijn lengte zou de Genkspits een troef kunnen zijn bij voorzetten en vrijschoppen. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met MPB School of Coaches.

Présidentielle française : Anne Hidalgo propose l'organisation d'une primaire de la gauche Pfizer indique que son vaccin reste efficace contre le variant Omicron après 3 doses Eric Zemmour au second tour de la présidentielle ? La journaliste Catherine Nay n’y croit 'pas du tout' Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Les actionnaires de FNG rejettent la rémunération du CEO Paul Lembrechts, qui démissionnePaul Lembrechts a annoncé mercredi sa démission du groupe en difficultés FNG, ex-maison-mère de la chaîne de magasins... 'aurait touché un salaire de base de 1800 euros par jour presté, auquel se seraient ajoutés divers bonus,...'

Dimitri de Condé (KRC Genk): 'Enkel Onuachu verdient dit jaar de Gouden Schoen'Morgen speelt KRC Genk bij het Londense West Ham zijn eerste Europese wedstrijd sinds Dimitri de Condé Head of Football werd in plaats van technisch directeur. Wat verandert dat in de praktijk?

Niet-gevaccineerde spelers krijgen wellicht geen visum voor Australian OpenTennissers die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, zullen wellicht geen visum krijgen om begin volgend jaar te kunnen deelnemen aan de Australian Open. Daarvoor waarschuwde de premier van de staat Victoria, waar in de hoofdstad Melbourne het eerste grandslam van het seizoen plaatsvindt.

Dispuut over tweejaarlijks WK: 'Europese bonden dreigen uit FIFA te stappen'Verschillende Europese voetbalbonden zouden overwegen hun lidmaatschap van de wereldvoetbalbond FIFA op te zeggen als ultiem teken van protest tegen de plannen om het WK tweejaarlijks te organiseren.

Les actionnaires de FNG rejettent la rémunération du CEO Paul Lembrechts, qui démissionnePaul Lembrechts a annoncé mercredi sa démission du groupe en difficultés FNG, ex-maison-mère de la chaîne de magasins... 'aurait touché un salaire de base de 1800 euros par jour presté, auquel se seraient ajoutés divers bonus,...'

Steve Bruce weg bij Newcastle United: nieuwe eigenaars willen nu grote naamWat al een tijdje eraan zat te komen, is nu dan toch gebeurd: Newcastle United heeft afscheid genomen van coach Sterve Bruce. Het nieuwe tijdperk kan nu echt beginnen.