Eddy Demarez

Eddy Demarez

VRT legt sportjournalist Eddy Demarez sanctie op

'De directie heeft beslist om zowel Eddy als de andere betrokken medewerker een sanctie op te leggen. Over de inhoud daarvan wordt niet ingegaan, om privacyredenen.'

16-09-21 20:03:00

'De directie heeft beslist om zowel Eddy als de andere betrokken medewerker een sanctie op te leggen. Over de inhoud daarvan wordt niet ingegaan, om privacyredenen.'

De directie van de VRT heeft Sporza-journalist Eddy Demarez en een andere medewerker een sanctie opgelegd naar aanleiding van diens uitspraken over de Belgian Cats na de Olympische Spelen. Dat meldt de openbare omroep donderdag. De VRT geeft geen details over de inhoud van de sanctie.

Keer gedeeld© Belga ImageBij de uitzending van de huldiging van de teruggekeerde Belgian Cats deed Eddy Demarez begin augustus via het nog openstaande videokanaal een aantal ongepaste uitlatingen over de vermeende geaardheid, het fysieke voorkomen of de naam van de Belgische basketbalvrouwen. De uitspraken veroorzaakten veel verontwaardiging en kritiek en de VRT zette de sportjournalist op non-actief.

Comité de concertation : Comeos regrette que les autorités ne rendent pas la vaccination obligatoire Passé colonial de la Belgique à l’université : 'Il n’y a pas encore de politique ou de plan général concernant ces matières-là' Comité de concertation : l’extension du Covid Safe Ticket est 'appropriée' à l’évolution de l’épidémie de Covid-19, selon Steven Van Gucht

Demarez staat momenteel nog altijd op non-actief. Ondertussen is er een advies van de integriteitscommissie van de VRT. 'Deze stelt vast dat er een zware inbreuk is geweest op de integriteitscode. De directie heeft daarna beslist om zowel Eddy als de andere betrokken medewerker een sanctie op te leggen. Over de inhoud daarvan wordt niet ingegaan, om privacyredenen', luidt het donderdag bij de openbare omroep.

Daarnaast wil de VRT vooral inzetten op remediëring van de betrokken medewerkers. 'Bovendien komt er ook een traject over inclusie en integriteit voor de hele sportredactie', luidt het. De openbare omroep laat zich hierin adviseren door externe organisaties en is ook in gesprek met de Belgian Cats. headtopics.com

De commotie die er afgelopen zomer was over die uitspraken leidde donderdag in de commissie Media van het Vlaams Parlement tot een botsing tussen Vlaams Belang en de andere partijen. Zo bestempelde Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans de uitspraken als een 'faits divers'. 'De enige fout die hij gemaakt heeft, is dat hij zijn 'machine' (micro) niet heeft afgezet', aldus Slootmans. 'U toont uw ware gelaat. Dit is ronduit homofoob', reageerde Vooruit-parlementslid Katia Segers.

Bij de uitzending van de huldiging van de teruggekeerde Belgian Cats deed Eddy Demarez begin augustus via het nog openstaande videokanaal een aantal ongepaste uitlatingen over de vermeende geaardheid, het fysieke voorkomen of de naam van de Belgische basketbalvrouwen. De uitspraken veroorzaakten veel verontwaardiging en kritiek en de VRT zette de sportjournalist op non-actief. Demarez staat momenteel nog altijd op non-actief. Ondertussen is er een advies van de integriteitscommissie van de VRT. 'Deze stelt vast dat er een zware inbreuk is geweest op de integriteitscode. De directie heeft daarna beslist om zowel Eddy als de andere betrokken medewerker een sanctie op te leggen. Over de inhoud daarvan wordt niet ingegaan, om privacyredenen', luidt het donderdag bij de openbare omroep. Daarnaast wil de VRT vooral inzetten op remediëring van de betrokken medewerkers. 'Bovendien komt er ook een traject over inclusie en integriteit voor de hele sportredactie', luidt het. De openbare omroep laat zich hierin adviseren door externe organisaties en is ook in gesprek met de Belgian Cats. De commotie die er afgelopen zomer was over die uitspraken leidde donderdag in de commissie Media van het Vlaams Parlement tot een botsing tussen Vlaams Belang en de andere partijen. Zo bestempelde Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans de uitspraken als een 'faits divers'. 'De enige fout die hij gemaakt heeft, is dat hij zijn 'machine' (micro) niet heeft afgezet', aldus Slootmans. 'U toont uw ware gelaat. Dit is ronduit homofoob', reageerde Vooruit-parlementslid Katia Segers.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

JO 2020 : le journaliste sportif Eddy Demarez sanctionné par la VRTLa direction de la VRT a infligé une sanction au journaliste de Sporza Eddy Demarez , ainsi qu'à un autre employé de la... Plus de basket à la télé. Le réseau Sporza cesse la difusion de les BelgianCats

JO 2020 : le journaliste sportif Eddy Demarez sanctionné par la VRTLa direction de la VRT a infligé une sanction au journaliste de Sporza Eddy Demarez , ainsi qu'à un autre employé de la... Plus de basket à la télé. Le réseau Sporza cesse la difusion de les BelgianCats

Rode Duivels behouden eerste plaats op FIFA-ranking, maar kloof met nummer 2 wordt kleinerDe Rode Duivels blijven na de laatste WK-kwalificatiewedstrijden de FIFA-ranglijst aanvoeren. Nummer twee Brazilië verkleint de kloof in het klassement, dat morgen/donderdag officieel wordt vrijgegeven, wel een beetje. Het verschil bedraagt nu 20 in plaats van 24 punten (1832 tegen 1812). BelRedDevils Is daar een prijs voor? Een beker?

Birger Verstraete (Antwerp): 'Je mag niet verwachten dat alles op een paar weken in elkaar klikt'De play-offs vorig seizoen vielen tegen en de start van de nieuwe campagne in de Jupiler Pro League ook. Maar Europees zit Antwerp, dat vanavond in de Europa League een bezoek brengt aan Olympiacos, wel op het goeie spoor. Birger Verstraete is ambitieus: 'Het wordt tijd dat we uit onze pijp komen.' devierkantepaal official_rafc En waarom mogen we dat niet verwachten? Bijkomend zijn veel van de fouten echt wel individuele fouten En naar mijn mening dus minder te maken met het al dan niet op elkaar ingespeeld te zijn.

'Meerderheid wil vaker WK', concludeert FIFA uit onlinepeilingEen meerderheid van de voetbalsupporters steunt het idee om het wereldkampioenschap bij de mannen vaker te organiseren. Tot die conclusie komt de wereldvoetbalbond FIFA op basis van een onlinepeiling bij zowat 15.000 mensen. Die 15.000 mensen hebben dus geld gekregen om pro te stemmen?

Legendarische Servische basketbalcoach Dusan Ivkovic is overledenVoormalig basketbalcoach Dusan Ivkovic, die geschiedenis schreef met het Joegoslavische en later Servische team, is donderdag in Belgrado op 77-jarige leeftijd overleden.