Vrachtwagen vol wasmachines en (kook)vuren naar Pepinster: 'Sommige huizen hebben nog geen gasverwarming'

Vrachtwagen vol wasmachines en (kook)vuren naar Pepinster: 'Sommige huizen hebben nog geen gasverwarming' #vrtnws

Vrtnws

22-01-22 15:34:00

Vrachtwagen vol wasmachines en (kook)vuren naar Pepinster: 'Sommige huizen hebben nog geen gasverwarming' vrtnws

Voor de feestdagen verkochten 33 kunstenaars en creatievelingen kunst en handwerk voor de slachtoffers van de overstromingen gaat.

Vrachtwagen vol wasmachines en (kook)vuren naar Pepinster: "Sommige huizen hebben nog geen gasverwarming"Vanochtend is SolidariTeams met een vrachtwagen vol met kookvuren en wasmachines naar de getroffen regio Pepinster, getrokken. "Net voor de feestdagen startten we met 33 kunstenaars en creatievelingen een actie waarbij we mensen opriepen om kunst en handwerk te kopen en zo de slachtoffers van de overstromingen te helpen", zeggen initiatiefnemers Debby Burssens en Djack Carlier uit Sint-Niklaas trots. "We zamelden bijna 8.000 euro in en kunnen al een tweede vrachtwagen laten vertrekken."

Lire la suite: VRT NWS »

Als het voor hun eigen zakken is gaat het vlugger Triest dat België dit niet wil oplossen. Nog triester dat Wallonië dit niet kan oplossen. Trots dat Vlaanderen weer de motor is binnen België om een begin van oplossing te brengen. Fier dat de mensen in Pepinster weten vanwaar deze broodnodige hulp komt!

Nu pas 😱 dat het weer van de burger moet komen terwijl de regering de burger zijn geld in het buitenland uitgeeft

Kunnen we dan nu al versoepelen?We hebben de piek van de omikrongolf nog niet bereikt, en toch wordt al uitgekeken naar versoepelingen. Wat zeggen de cijfers? JA Uiteraard. Het is een gewone verkoudheid geworden. Laat het rondgaan en dan hebben we het allemaal gehad en zijn we immuun 🤷🏻‍♂️ Als je liever opgesloten en gemarkeerd als vee bent kan je ook gewoon uzelf thuis opsluiten. Neen.

Kunnen we dan nu al versoepelen?We hebben de piek van de omikrongolf nog niet bereikt, en toch wordt al uitgekeken naar versoepelingen. Wat zeggen de cijfers? Nee Neen.

DPG Media Privacy Gatemisschien eens proberen met een gascabinet? 😡😡😡😡 Misschien expert Rik Torfs eens raadplegen ?

Hij kan het nog: Eden Hazard trapt zwoegend Real Madrid in minuut 115 naar volgende bekerrondeHij had er zeventien duels voor nodig, maar Eden Hazard (31) heeft eindelijk z’n eerste goal van het seizoen beet. Als invaller loodste hij Real Madrid voo...

Piek nog niet in zicht, maar fans mogen straks weer naar stadionVanaf 28 januari zijn fans weer welkom in de stadions en mogen onder meer pretparken, subtropische zwembaden en bowlings de deuren weer openen. Dat zijn de...

Noodweer Vrachtwagen vol wasmachines en (kook)vuren naar Pepinster: "Sommige huizen hebben nog geen gasverwarming" Vanochtend is SolidariTeams met een vrachtwagen vol met kookvuren en wasmachines naar de getroffen regio Pepinster, getrokken. "Net voor de feestdagen startten we met 33 kunstenaars en creatievelingen een actie waarbij we mensen opriepen om kunst en handwerk te kopen en zo de slachtoffers van de overstromingen te helpen", zeggen initiatiefnemers Debby Burssens en Djack Carlier uit Sint-Niklaas trots. "We zamelden bijna 8.000 euro in en kunnen al een tweede vrachtwagen laten vertrekken." Artikel van Radio 2 Lotte Aneca 22 min Een half jaar na de overstromingen in Wallonië zijn er nog steeds mensen die niet kunnen koken, de was niet kunnen doen en geen verwarming hebben. "Hoe kunnen wij helpen?", stelden kunstenaar Djack Carlier en creatieveling Debby Burssens zich de vraag. Samen met meer dan 30 kunstenaars en creatievelingen verkochten ze kunstwerken en handgemaakte cadeaus om geld in te zamelen voor de aankoop van elektrische toestellen. En die actie leverde heel wat op. "Op 1 maand zamelden we bijna 8.000 euro in!", laat Debby weten. "Om 10u vanochtend zijn we vertrokken naar Pepinster met 30 kookplaten, 10 wasmachines en 10 kookvuren, allemaal nieuw aangekocht. Dat brengen we samen met nog wat elektrische vuurtjes naar zij die het nodig hebben." Ze kregen de hulp van meer dan 30 kunstenaars en creatieve zielen uit Sint-Niklaas, Temse, Kruibeke, Zele, Stekene etc.