Voordeur van huis waar Sharon Tate vermoord werd, geveild voor 127.000 dollar

  • 📰 Nieuwsblad_be
  • ⏱ Reading Time:
  • 43 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 20%
  • Publisher: 50%

De voordeur van het huis waar actrice Sharon Tate in 1969 werd vermoord door aanhangers van sekteleider Charles Manson, is op een veiling voor 127.000 dollar (bijna 119.000 euro) van eigenaar gewisseld.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

De verwachting was dat het item tussen de 2.000 en 4.000 dollar op zou leveren, meldt veilinghuis Julien’s Auctions. Maar dat bedrag werd dus ruimschoots overtroffen. Het is volgens entertainmentsite TMZ niet bekend wie er uiteindelijk met de deur naar huis is gegaan.

Na de moorden op de acht maanden zwangere Tate en vier anderen, werd het huis in Los Angeles door diverse andere mensen bewoond. In 1992 huurde Trent Reznor van de band Nine Inch Nails de woning, om er eind 1993 weer te vertrekken. Bij zijn vertrek nam hij de voordeur mee als een souvenir om te gebruiken voor zijn studio in New Orleans. Hier bleef de deur totdat het pand werd verlaten.

Tate was de vrouw van de later omstreden filmregisseur Roman Polański. Enkele jaren geleden was het bloedbad aan 10500 Cielo Drive nog het, herwerkte, onderwerp van Quentin Tarantino’s film ‘Once upon a Time ... in Hollywood’.Bovenop jouw abonnement op het Nieuwsblad heb je gratis toegang tot alle plusartikels op de sites en apps van 4 andere topkranten.plusartikels. Je hoeft je alleen aan te melden zodat we je herkennen als abonnee.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Jarne Van de Paar remporte le sprint de la deuxième étapeJarne Van de Paar (Lotto Dstny) a remporté la 2e étape du Tour du Lac Tai (2.Pro), courue autour de Kunshan en Chine sur 127,6 kilomètres, vendredi. Le coureur de 22 ans a été le plus rapide du sprint massif qui a conclu l'étape. Il s'est imposé devant le Néo-Zélandais George Jackson (Bolton Equities Black Spoke) et l'Italien Enrico Zanoncello (Green Project-Bardiani CSF-Faizanè).
La source: rtlinfo - 🏆 8. / 63 Lire la suite »

‘Schapentrui’ van prinses Diana geveild voor ruim 1 miljoen dollarEen trui van prinses Diana is donderdag in New York geveild voor 1,1 miljoen dollar (1,1 miljoen euro). Dat is veel meer dan verwacht: veilinghuis Sotheby’s rekende op een opbrengst van tussen de 50.000 en 80.000 dollar.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Wereldrecord: duurste embryo van springpaard ooit voor 124.000 euro geveild in GeelHet Kempens paardenveilinghuis Equbreeding.auction heeft in Geel met een bod van 124.000 euro het duurste paardenembryo ter wereld verkocht. Voor een jumpingpaard tenminste, want voor Arabische volbloeden werd al eens 823.000 euro neergeteld puur voor een eicel. De koper van het embryo, waarvan de moeder de Limburgse topmerrie is, is een Fransman. Hij moet er ook nog 12,5% veilingkosten bijtellen. Als alles goed gaat, verwelkomt hij ergens rond mei 2024 een merrieveulen.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

“Te mooi om waar te zijn”: experts waarschuwen voor valkuilen van populairste shoppingapp TemuSpotgoedkoop, kortingen tot 90 procent, en echt álles is er te koop. In geen tijd werd het Chinese Temu de populairste shoppingapp van België. “Temu is agressiever dan alle concurrenten”, waarschuwt China-expert Jonathan Holslag. “De app maakt je smartphone zo lek als een zeef.”
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Voor en na: Het huis van Dagmar en haar zoontje Lowie in Extreme Makeover VlaanderenDe experten, James en alle vrijwilligers werkten gigantisch hard om het onafgewerkte huis van Dagmar en haar zoontje Lowie opnieuw veilig te maken. En dit is het resultaat.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Premier De Croo na uitspraak Raad van State over asielopvang: “We doen alles om de wet te respecteren”De federale regering doet er alles aan om de uitspraak van de Raad van State over de opvang van asielzoekers te respecteren, maar door een gebrek aan plaatsen zal dat morgen nog niet mogelijk zijn. Dat was de boodschap van premier Alexander De Croo en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor vrijdag na afloop van het kernkabinet, waar het Winterplan voor de opvang van asielzoekers werd besproken.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »