Voor de komst van paarden kweekte men in het Midden-Oosten ezel-hybriden voor de oorlogsvoering

Voor de komst van paarden kweekte men in het Midden-Oosten ezel-hybriden voor de oorlogsvoering #vrtnws

Vrtnws

18-01-22 21:50:00

Voor de komst van paarden kweekte men in het Midden-Oosten ezel-hybriden voor de oorlogsvoering vrtnws

De ezels, een kruising van gedomesticeerde ezelinnen en wilde ezels, zijn het oudste voorbeeld van een door mensen voortgebrachte dierlijke hybride.

Op basis van morfologische en archeologische criteria had een Amerikaanse archeozoöloog gesteld dat deze dieren, die een aparte begraafplaats kregen in het complex, de prestigieuze 'kunga's' waren uit de spijkerschriftteksten.Hoewel het genoom niet in goede staat was, kon het toch vergeleken worden met de genomen van andere paardachtigen: paarden, gedomesticeerde ezels en wilde ezels uit de onager-familie, die speciaal gesequenced werden voor deze studie.

Tot die onagers behoorden de overblijfselen van een 11.000 jaar oude paardachtige uit de oudste bekende tempel, Göbekli Tepe in het zuidoosten van het huidige Turkije, en de laatste vertegenwoordigers van Syrische wilde ezels die vroeg in de 20e eeuw uitgestorven zijn.

Lire la suite: VRT NWS »

Bij ons ook nu 😳 ok Heel slim 👍 Die hebben we al genoeg in onze regering zitten.. Done... Ander onderwerp graag Whahahaha en met fokten ze dan hybriden ( koeien ? )

'De wettelijke basis voor de uitzetting van Djokovic is een aanfluiting voor een rechtstaat als Australië'Wat te onthouden van de Djokovic-saga in Australië? En hoe moet het nu verder? Drie vragen aan onze redacteur, Jonas Creteur die de zaak van nabij heeft gevolgd.

Jef Vermassen advocaat voor de moeder van Dean: ‘Bang voor proces in Nederland’Strafpleiter Jef Vermassen is geraadpleegd door de moeder van het vierjarige slachtoffer Dean Verberckmoes. Hij zal als advocaat optreden voor de vrouw. Da... Dit drama is bij dit soort justitie het beste argument voor een debat over de herinvoering van de effectieve doodstraf. Het moet er ooit van komen.Niet als straf, niet als wraak,niet als afschrikwekkend voorbeeld,maar als enige afdoende oplossing voor de verdediging van kinderen. Vermassen is benaderd door de moeder. Ik denk eigenlijk dat het omgekeerd is. Vermassen is er altijd als de kippen bij als er de nodige media aandacht is.

Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker pleit voor tijdelijke lastenverlaging in energiedossierStaatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) is niet gewonnen voor een btw-verlaging op energie. In een opiniestuk op de website van Knack ple... Wie? Dank zij ons Blauw Fabriekje openvld, met de hulp van hun groen hulpje, betaalt de Belg het dubbele van de Fransman aan elektriciteit…denk daar even over na MeyremAlmaci alexanderdecroo EvaDeBleeker Electrabel en Engie danken u…

Al meer dan 100 kandidaat-gidsen voor vernieuwd Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in AntwerpenAl meer dan 100 kandidaat-gidsen voor vernieuwd Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen vrtnws

De onzichtbare broer van Jaap Blokker was minstens zo belangrijk voor het bedrijfMet zijn broer Jaap bouwde Ab het Blokker-imperium op. De grootste hobby van Ab: rondstruinen op beurzen in China om de beste handel te vinden. Vrijdag ove...

Advocaat Jef Vermassen zal optreden voor de moeder van Dean (4)Strafpleiter Jef Vermassen is geraadpleegd door de moeder van het vierjarige slachtoffer Dean Verberckmoes en hij zal als advocaat optreden voor de vrouw. ... Hij heeft nog tijd tot de Boekenbeurs. Deze zaak kon Eddy Wally zelfs winnen moest hij nog leven. Ga van uw pensioen genieten ipv elke grote mediazaak op te zoeken. Da’s makkelijk verdiend hè . Niet meer de guts om de dader te verdedigen . Afgang Vermassen ?

12:05 Op basis van morfologische en archeologische criteria had een Amerikaanse archeozoöloog gesteld dat deze dieren, die een aparte begraafplaats kregen in het complex, de prestigieuze 'kunga's' waren uit de spijkerschriftteksten. Hoewel het genoom niet in goede staat was, kon het toch vergeleken worden met de genomen van andere paardachtigen: paarden, gedomesticeerde ezels en wilde ezels uit de onager-familie, die speciaal gesequenced werden voor deze studie. Tot die onagers behoorden de overblijfselen van een 11.000 jaar oude paardachtige uit de oudste bekende tempel, Göbekli Tepe in het zuidoosten van het huidige Turkije, en de laatste vertegenwoordigers van Syrische wilde ezels die vroeg in de 20e eeuw uitgestorven zijn. Uit de analyses bleek dat de kunga's, de paardachtigen van Umm el-Marra, hybriden waren van de eerste generatie tussen een gedomesticeerde ezelin en een onager, een wilde ezel. Aangezien de kunga's onvruchtbaar waren en de onagers wild, was het telkens opnieuw nodig om een gedomesticeerd vrouwtje te kruisen met een eerder gevangen onager om nieuwe kunga's voort te brengen. (Lees voort onder de foto's) Het vangen van een wilde ezel. Afbeelding op de muren van een Assyrisch paleis uit Niniveh in Irak. © Eva-Maria Geigl/IJM/CNRS-Université de Paris Enclosure D met T-vormige pilaren in Göbekli Tepe, de site in het zuidoosten van Turkije waar de oudste tempel ter wereld gevonden is en de overblijfselen van een 11.000 jaar oude paardachtige. © German Archaeological Institute, Berlin Vervangen door gedomesticeerde paarden Liever dan de paarden te domesticeren die in het gebied leefden, kweekten en gebruikten de Sumeriërs hybriden. Ze combineerden zo de kwaliteiten van de twee ouders om nageslacht voort te brengen dat sterker en sneller was dan gedomesticeerde ezels - en veel sneller dan paarden - maar dat beter onder controle te houden was dan de wilde onagers. De kunga's die ze zo voortbrachten, werden uiteindelijk verdrongen door de komst van het gedomesticeerde paard, dat gemakkelijker te kweken was, toen dat werd ingevoerd in de regio vanuit de Pontisch-Kaspische Steppe. Het volledige 'oorlogspaneel' van de Standaard van Ur. Bovenaan worden gevangen, naakte vijanden naar de koning gebracht (de grootste figuur in het midden), die voor hoogwaardigheidsbekleders en een strijdwagen staat. In het middenpaneel trekken soldaten naar het slagveld, in het midden vechten ze en rechts hebben ze vijanden gevangen genomen. Onderaan rijden strijdwagens naar het slagveld en in het midden en rechts hebben ze vijanden gedood. Public domain