Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil geen vaccinaties op school: “Laat ons die discussie in godsnaam toch niet importeren in onze scholen”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil geen vaccinaties op school: “Laat ons die discussie in godsnaam toch niet importeren in onze scholen”

Ben Weyts, Onderwijs

13-01-22 21:16:00

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil geen vaccinaties op school: “Laat ons die discussie in godsnaam toch niet importeren in onze scholen”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts roept donderdag opnieuw op om niet op school te vaccineren tegen Covid. Het zal zorgen voor polarisatie en mogelijk...

Vandaag om 17:44Vaccinatie op school wordt niet centraal georganiseerd, noch vanuit de Vlaamse overheid, noch vanuit de koepels, noch vanuit de CLB’s. Toch hebben verschillende vaccinatiecentra beslist om het op die manier te doen. Onder meer in Beveren, Kruibeke, Houthalen-Helchteren en Beringen.

“Ik wil die discussie niet importeren in de scholen”, zei Weyts donderdag in het Vlaams Parlement. “Het gaat over het recht op privacy, maar ook over discussies die we echt kunnen missen als kiespijn in de klas. Als je gaat vaccineren in de scholen, zal het voor iedereen duidelijk zijn wie zich laat vaccineren en wie niet. Wie zich niet vaccineert mag dan even naar de studie en wordt gebrandmerkt. Alles loopt al zo gepolariseerd in de samenleving, laat ons nu in godsnaam toch niet die discussie importeren in onze scholen.”

Lire la suite: Nieuwsblad.be »

Ik heb zo het gevoel (persoonlijk gevoel) dat er redelijk wat karren aan het keren zijn, of toch beginnen omkijken.... Is het angst ? Is het twijfel ? Of is het puur populisme ? HanneloreGoeman , hou je geweer maar klaar om te schieten 🤣 Daarmee dat de kinderen bij ons vandaag op school een prik krijgen....

Nee want ze krijgen die wel op hun uitstap in de Zoo... 👍 Wat een idioot... Je had dit 2 wekengeleden al moeten roepen, nu verzinnen ze vanalles om het toch maar te kunnen geven, al moesten ze der een kermis voor opzetten, met gratis ritjes tot je zot gedraaid bent en dan die spuit erin, terwijl je de roes van de lambada aan het verwerken bent.

😂🤣😂🤣😂 godachterlijke Weyts toch Nu nog een deel van je partij overtuigen. Groot gelijk!! Top BenWeyts 👌🏻

LIVE: 'Villa Politica' in het Vlaams parlementLIVE: 'Villa Politica' in het Vlaams parlement vrtnws

Alé, zegt 'm eindelijk eens iets nuttigs.

Na mislukking M-decreet: 'Zet scholen voor gewoon en buitengewoon onderwijs op dezelfde campus'Vanaf volgend schooljaar zullen scholen leerlingen met een beperking weer gemakkelijker kunnen weigeren. Gevreesd wordt dat het Vlaamse onderwijs daardoor nog minder inclusief wordt. Mislukken v M-decreet was geen kwestie van te weinig ondersteuning, middelen, & personeel. Het M-decreet was m.i. geen stap in goede richting, maar fundamenteel niet inclusief voor lln waarvoor dat wel kan. Ik licht dat toe op hoorzitting Vl.parlement (24-2) samen met ElkeStruyf

Facon hoopt coronabarometer dit weekend klaar te hebben: “Onderwijs zal er geen deel van uitmaken” Onderwijs valt niet onder de sectoren die binnen de coronabarometer naar voren worden geschoven om er maatregelen te treffen in functie van de fase van de ... En toekomstige varianten? Volgens wat de symptomen ervan zijn? Volgens hoe virulent ze zijn? Volgens gevallen in omringende landen? Onzin.. Corruptiebarometer bijna op punt. 'politiek zal er geen deel van uitmaken' Hier, nog zo corrupte zak.

Forum voor Democratie gaat voor ‘wokevrije scholen’ in eigen ‘zuil’De wokevrije scholen, op conservatieve leest geschoeid, moeten een onderdeel vormen van een eigen zuil: Forumland. De eerste scholen zouden in augustus moe... Nu nog ouders en leerlingen die voldoende in ‘onzin’ geloven... Eindelijk zou ik zeggen. Dus de kinderen dan maar hersenspoelen.

Zorgsector wil meer besmet personeel kunnen inzetten, Margot Cloet: 'We moeten ons op alles voorbereiden'Zorgnet-Icuro, de koepel van ziekenhuizen en woonzorgcentra, zal de overheid vragen of ze bij groot personeelstekort meer besmette werknemers mogen inzetten. Nu mag dat alleen op covidafdelingen. Asymtomatisch besmet personeel is blij met de extra vakantie in quarantaine. Dat MargotCloet zelf haar witte jas aantrekt om de gevolgen van haar strategie op te lossen. Je moet je op alles voorbereiden...door mensen te ontslaan die zich niet laten vaccineren, goed wetende dat dat vaccineren besmettingen niet tegenhoudt... Goed bezig margotcloet Haha

DPG Media Privacy GateKernenergie misschien? be bestaat niet, de morgen is onzin en wat vivaldi besluit interesseert me gen knijt. Alleen een goed idee als België bereid is de wereldmarktprijs voor LNG te betalen. Dat zal zeer hoog zijn en ook de elektriciteitsprijzen beïnvloeden. Ben je er klaar voor?

BELGA Vandaag om 17:44 Vaccinatie op school wordt niet centraal georganiseerd, noch vanuit de Vlaamse overheid, noch vanuit de koepels, noch vanuit de CLB’s. Toch hebben verschillende vaccinatiecentra beslist om het op die manier te doen. Onder meer in Beveren, Kruibeke, Houthalen-Helchteren en Beringen. “Ik wil die discussie niet importeren in de scholen”, zei Weyts donderdag in het Vlaams Parlement. “Het gaat over het recht op privacy, maar ook over discussies die we echt kunnen missen als kiespijn in de klas. Als je gaat vaccineren in de scholen, zal het voor iedereen duidelijk zijn wie zich laat vaccineren en wie niet. Wie zich niet vaccineert mag dan even naar de studie en wordt gebrandmerkt. Alles loopt al zo gepolariseerd in de samenleving, laat ons nu in godsnaam toch niet die discussie importeren in onze scholen.” Ook de CLB’s vinden het geen goed idee en roepen op tot voorzichtigheid. “We stellen vast dat er nogal wat discussies zijn over het Covid-vaccin voor kinderen”, zegt Stefan Grielens van het Vrij CLB Netwerk. “We zien dat die discussie steeds meer weerslag krijgt op de klassieke vaccinaties. We krijgen heel veel aangetekende brieven van ouders die nu elk vaccin voor hun kind weigeren. Het is voor ons belangrijk om het basisvaccinatieschema te vrijwaren.” “Ons aanvaardingspercentage voor het mazelenvaccin is wereldtop”, besluit Weyts. “Dit kan contraproductief werken, hoe goedbedoeld ook.” Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis. Meld je aan en start met lezen > Meer over Coronavaccin