Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns begrijpt grieven van boeren, “maar ze mogen draagvlak niet onderuithale

  • 📰 Nieuwsblad_be
  • ⏱ Reading Time:
  • 34 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 17%
  • Publisher: 50%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (N-VA) begrijpt de bezorgdheden van de boeren, ook na het akkoord dat de Vlaamse regering en de landbouworganisaties vorige maand bereikten. Hij benadrukte in ‘De Zevende Dag’ wel dat ze moeten oppassen dat ze met hun acties het draagvlak dat ze hebben gecreëerd niet onderuithalen.

Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns begrijpt de bezorgdheden van de boeren, ook na het akkoord dat de Vlaamse regering en de landbouworganisaties vorige maand bereikten. Hij benadrukte in ‘De Zevende Dag’ wel dat ze moeten oppassen dat ze met hun acties het draagvlak dat ze hebben gecreëerd niet onderuithalen.Donderdag komen boze boeren opnieuw op straat.

“Ik begrijp dat ze vinden dat na de woorden ook de daden moeten komen en ik heb altijd veel begrip getoond voor landbouwers die hun bezorgdheden uitdrukken. Het gaat om een breed Europees fenomeen”, zegt Brouns. Hij zegt de acties van de boeren dan ook te steunen, maar enkel als die op een “correcte en ordentelijke manier” gebeuren. “Onze havens gaan viseren, de industrie die het zelf moeilijk heeft, vind ik geen goed idee. Ze moeten oppassen dat ze het draagvlak dat er nu is zelf niet onderuithalen”, aldus de minister. “We hebben elkaar nodig, de industrie en de boeren. Het zijn twee strategische sectoren die we op Europees niveau veel meer moeten versterken.

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.
Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 /  🏆 25. in BE

Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Dieseldief blijft maar tanken, maar pompuitbater laat zich niet om de tuin leiden door ingenieus systeemIn het Oost-Vlaamse Kruishoutem probeerde een dief met een ingenieus systeem in zijn vrachtwagen woensdag aan de haal te gaan met 5.000 liter diesel. De alerte pompuitbater liet zich echter niet vangen en kon de fraudeur zelf klissen.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Brouns over Van Hool: “Zullen alles in het werk stellen om doorstart mogelijk te maken”De Vlaamse regering zat vrijdagmiddag samen om de situatie bij busbouwer Van Hool te bespreken, na het nieuws dat die niet langer stadsbussen zal maken. Oppositiepartijen PVDA en Vlaams Belang eisen dat de regering ingrijpt. Minister van Economie Jo Brouns laat voorlopig alle opties open.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Jo Brouns over herstructurering Van Hool: “We gaan geen jobs in Noord-Macedonië subsidiëren”Het busbedrijf zit in slechte papieren. Mogelijk wordt maandag op een bijzondere ondernemingsraad het schrappen van een deel van de 2.500 banen
La source: SportVoetbal - 🏆 18. / 51 Lire la suite »

Jos Ramaekers (Natuurpunt): ‘Minister Brouns gebruikt opruiende taal’Afgelopen vrijdag trokken enkele tientallen boeren naar het huis van Jos Ramaekers, diensthoofd beleid van Natuurpunt. Wat volgde, was een belaging die
La source: Knack - 🏆 5. / 68 Lire la suite »

Vlaams minister van Werk Jo Brouns over herstructurering bij Van Hool: “We gaan geen jobs in Noord-Macedonië sVan Hool moet een sterk plan op tafel leggen met een sterke Vlaamse verankering. Dat heeft Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) zondag gezegd in ‘De Zevende Dag’. “We gaan geen jobs subsidiëren in Noord-Macedonië”, zei hij.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir neemt Eternit opnieuw in het vizier: “Gedaan met de verantwoordelijkhEternit zegt “verbaasd” te zijn over de “plotse demarche” van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om een ingebrekestelling te versturen. Ze legt zich niet neer bij de deal die in 2014 tussen de producent van asbesthoudende producten en de Vlaamse overheid gesloten werd.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »