Vincent Mannaert (Club Brugge) blikt terug: ‘Je moet geduld hebben, zoals bij het vissen’

  • 📰 SportVoetbal
  • ⏱ Reading Time:
  • 67 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 30%
  • Publisher: 51%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

Eind dit seizoen stopt Vincent Mannaert (49) na dertien seizoenen als algemeen manager van Club Brugge.

Geert Foutré is redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.Eind dit seizoen stopt Vincent Mannaert na dertien seizoenen als algemeen manager van Club Brugge. Tijd voor een terugblik op dertig jaar Belgisch profvoetbal.

Zo begon Mannaert bij een sympathieke semiprofclub met veel charmes, maar ook met veel gebreken. ‘Op weg naar de vipruimte passeerden de gasten langs de camping waar de was aan de lijnen hing. Ik heb er ook letterlijk mijn broek gescheurd bij het klaarzetten van tafels en stoelen. Voor de match moest ik nog gauw naar een kledingwinkel. Ik had er niet de middelen die ik later bij Club zou krijgen, maar ik kon wel van nul iets opbouwen, met veel verantwoordelijkheid.

Die beleving. Goede of slechte tijden, altijd hebben wij een heel loyale en passionele achterban. Toen ik begon, voelde ik nochtans wat gelatenheid, maar de bekerwinst Er is nog altijd geen uitspraak in de zaak-Propere Handen, waar u samen met een aantal mensen een schikking sloot met justitie. Blijft dat geen donkere wolk boven het Belgische voetbal?Door die zaak is de hele Belgische voetbalsector binnenstebuiten gekeerd. Met de wereldwijd strengste regelgeving als resultaat. De controles op de naleving en op witwaspraktijkenVoor elke sponsor vanaf tienduizend euro moet er een hele administratie worden opgevraagd.

Sterker nog: ik vind de play-offs een handicap voor onze topclubs die Europees voetballen. In 2017 speelde Anderlecht de verlengingen in de kwartfinale van de Europa League. En wat deed de trainer? Die haalde

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.
Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 /  🏆 18. in BE

Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Les conseils du CEO de Bruges Vincent Mannaert au foot belge: « Un transfert, c’est comme une partie de pêche »A l’aube de son dernier huitième de finale de Coupe d’Europe comme manager du FC Bruges, Vincent Mannaert passe à table.
La source: sportfootmag - 🏆 4. / 68 Lire la suite »

Zó veel beter en toch niks in handen: Club Brugge wint heenmatch tegen Union in halve finale Croky Cup, maar baalt na late tegentrefferClub had met anderhalf been in de bekerfinale moeten staan. Tot het alweer een goal in het slot slikte. 2-0 of 2-1 tegen Union: een wereld van verschil.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Afscheid van een magiër: Ulrik Le Fèvre keek nog elke ochtend naar de site van Club BruggeNooit kon Ulrik Le Fèvre Club Brugge loslaten. De Deen kwam zo lang zijn gezondheid het toeliet vier keer per jaar naar een wedstrijd van blauw-zwart.
La source: SportVoetbal - 🏆 18. / 51 Lire la suite »

Club Brugge geeft het weg in het slot, nog maar eens: Union mag naar de bekerfinale na doelpunt in de extra tijdSame old story. Club kreeg opnieuw het deksel op de neus in het slot (2-0). En deze keer doet het extra veel pijn: Union mag naar de finale. Overleeft Deila dit?
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Club verkleint de kloof met Union na makkelijke zege tegen Eupen, goudhaantje Nusa viert terugkeerClub heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Union. Tegen Eupen won het makkelijk: 4-0. Wat ons betreft was het beste nieuws van de avond evenwel de terugkeer van Antonio Nusa.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

“Hoe kun je dat zeggen? We hadden toch controle?”: Ronny Deila beleefde de 2-1 in Molde anders dan de fans enClub Brugge was ondermaats in Molde (2-1). Althans, dat vonden wij. Ronny Deila zag het anders. Dit was zijn integrale persconferentie. “Ik denk niet dat ik veel meer had kunnen doen.”
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »