Vier factoren die kans op long covid vergroten, en die zijn allemaal te behandelen

Vier factoren die kans op long covid vergroten, en die zijn allemaal te behandelen

Meest Gelezen, Coronavirus

27-01-22 22:59:00

Vier factoren die kans op long covid vergroten, en die zijn allemaal te behandelen

Valt te voorspellen of een covid-patiënt ook long covid gaat krijgen, de langdurige vorm van de ziekte met symptomen die nog vele maanden en mogelijk jaren...

Lire la suite: Gazet van Antwerpen »

Vier op de tien opnames mét covid, niet door38 procent van de nieuwe covidpatiënten in het ziekenhuis belandde daar niet vanwege covid, maar bleek toch besmet. Zij vragen extra zorg, door de voorzorg... Wordt het dan geen tijd om te stoppen met de dagelijkse cijfers weer te geven in journaals en kranten? En al die opnames zijn waarschijnlijk hardcore-Antivaxxers en Extreemrechtsen?Not... Shocker.

Stalker valt Apple-topman Tim Cook al ruim een jaar lastigApple-topman Tim Cook wordt al ruim een jaar lastiggevallen door een vrouw. Apple heeft een contactverbod tegen haar aangevraagd en gekregen. Dat valt op t...

LIVE Coronablog: Klassen moeten niet meer sluiten als vier leerlingen besmet zijnKlassen in het lager en secundair onderwijs moeten niet meer sluiten als vier leerlingen besmet zijn.

Pro League plant vier inhaalwedstrijden in februari, vrijdag uitspraak over OH Leuven-KV MechelenDe inhaalwedstrijden tussen Zulte Waregem en KV Oostende (22e speeldag; 9 februari om 18u45), OHL - Racing Genk (25e speeldag; 9 februari om 21u00) en Racing Genk - KV Mechelen (24e speeldag; 16 februari om 18u45) uit de Jupiler Pro League worden volgende maand afgewerkt, net als de inhaalwedstrijd uit de 1B Pro League tussen leider Westerlo en Deinze (17e speeldag; 9 februari om 18u45), zo maakte Kalendermanager Nils Van Brantegem woensdag bekend.

Premier League: uitstel voortaan mogelijk bij vier positief geteste spelersNa hevige kritiek van de clubs verandert de Premier League zijn regelgeving voor wedstrijduitstel wegens coronagevallen.

Regel van vier verdwijnt, enkel besmette en zieke kinderen moeten thuisblijven: deze nieuwe regels gelden op schoolEnkel leerlingen die ziek of besmet zijn moeten thuisblijven, klassen hoeven niet langer te sluiten: deze nieuwe regels gelden op school vrtnws “We gaan geen onderscheid maken tussen kinderen die gevaccineerd zijn en kinderen die niet gevaccineerd zijn.” Men gaat nog steeds verder op elan van 'iedereen moet en zal het krijgen' Ik blijf nog steeds vinden dat ik me niet wil blootstellen aan omicron. Het doet er me nt toe dat het een 'zogezegde snotvalling' is zoals velen toeteren, ik wil gewoon ook geen longcovid. covid19be BenWeyts dus de kinderen +12 gaan we nu ook beginnen pesten. Happen ze niet genoeg op het vaccin . Hopelijk weet je wat je op je geweten hebt .

Valt te voorspellen of een covid-patiënt ook long covid gaat krijgen, de langdurige vorm van de ziekte met symptomen die nog vele maanden en mogelijk jaren kunnen aanhouden? Twee recente studies doen uitschijnen van wel en zorgen dan ook voor gematigd optimisme onder immunologen. Wetenschappers zien vier factoren die de kans vergroten, en die zijn allemaal te behandelen. Guy Stevens