Van te veel zieken tot veel te weinig werkenden per gepensioneerde: zo groot zijn de gevolgen van vergrijzing

  • 📰 gva
  • ⏱ Reading Time:
  • 42 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 20%
  • Publisher: 63%

De federatie van woonzorgcentra waarschuwt voor de snelle vergrijzing die op ons afkomt, met onder meer lange wachtlijsten als gevolg. De “demografische tijdbom” tikt hoe dan ook onverstoorbaar door: nog één generatie, en tegenover één 65-plusser staan nog maar goed twee actieven.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

De federatie van woonzorgcentra waarschuwt voor de snelle vergrijzing die op ons afkomt, met onder meer lange wachtlijsten als gevolg. De “demografische tijdbom” tikt hoe dan ook onverstoorbaar door: nog één generatie, en tegenover één 65-plusser staan nog maar goed twee actieven.Als de bevolking gemiddeld ouder wordt, heeft dat zijn impact op de gezondheidstoestand van de gemiddelde mens. Zo is er de typische ouderdomsziekte dementie, die nu 1,9 procent van de mensen treft.

Ouder worden is ook: kwaaltjes krijgen. Op dit moment heeft 41,8 procent van de 75-plussers meer dan één chronische ziekte tegelijk. Meer 75-plussers betekent dus ook veel meer kwaaltjes.zal moeilijkheden kennen omdat de groei van het aantal verpleegkundigen de groei van de gewogen bevolking niet zal kunnen opvangen”, klinkt het in een rapport van devan de FOD Volksgezondheid over het jaar 2043.

De visvijver voor personeel in ziekenhuizen en woonzorgcentra droogt dus in sneltempo op. En dat terwijl nu al nog maar één kandidaat per vier (!) vacatures opdaagt.voor de grote uitdagingen die de sector te wachten staan. Met de huidige capaciteit zouden woonzorgcentra met ellenlange wachtlijsten kampen, en zullen kinderen en kleinkinderen niet anders kunnen dan zelf de zorg op zich te nemen.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Uit de schaduw van Van Quickenborne: Paul Van Tigchelt nieuwe minister van JustitiePaul Van Tigchelt wordt de nieuwe minister van Justitie. Hij was adjunct-directeur Justitie op het kabinet van Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Die laatste nam vrijdagavond ontslag. Van Tigchelt wordt ineens ook vicepremier voor Open VLD.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Met Paul Van Tigchelt maakt Open VLD van veiligheid dé inzet van de verkiezingenDe nieuwe minister van Justitie Paul Van Tigchelt wordt Antwerps lijsttrekker voor de Kamer. ‘Veiligheid wordt hét verkiezingsthema. Zijn aanstelling is een opportuniteit’, verdedigt Open VLD-voorzitter Tom Ongena de keuze.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

380 leerlingen van Wonderwijzer geëvacueerd in kader van crisisoefening: gedoe in de klas van Juf JillHulpdiensten die met loeiende sirenes toekomen. Brandweermannen die met gasmaskers op de school betreden. En juffen die plots alle kinderen kordaat aanmanen om zich netjes per klas op te stellen op de speelplaats. Het werd geen gewone dinsdag op de vrije basisschool Wonderwijzer en dat had gelukkig alleen maar te maken met een crisisoefening.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Alarmbrief van Tunesië over Lassoued maakt duidelijk: niet enkel sprake van ontsnapping, óók van geweldEr duikt nog een nieuw element in het dossier over de terrorist Abdesalem Lassoued. Uit de ‘Red Notice’ die Tunesië verspreidde op 1 juli 2022 blijkt dat de politie niet alleen gealarmeerd werd over zijn ontsnapping, ook over geweld.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Kempense Antwerpenaar Paul Van Tigchelt volgt Vincent Van Quickenborne op als minister van JustitiePaul Van Tigchelt volgt Vincent Van Quickenborne op als minister van Justitie. Dat meldt het Paleis en wordt aan onze redactie bevestigd. Hij was voordien topadviseur op het kabinet van Van Quickenborne en baas van het OCAD. Van Tigchelt zal later deze namiddag de eed afleggen op het Koninklijk Paleis.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Van neptepels tot de NBA: dit zijn de opvallendste collabs van Skims, shapewearmerk van Kim KardashianWie de naam Skims hoort, denkt: Kim Kardashian. Als medeoprichtster van het bedrijf én uithangbord gaat ze logischerwijs met de meeste aandacht lopen. Maar Skims is meer dan Kardashian en shapewear alleen: zo was het alleen al deze week overal, met neptepels, als partner van de NBA en met een opvallende collab met Swarovski.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »