Van Quickenborne: ‘Hadden we toen systeem van terbeschikkingstelling gehad, was Dave De Kock wel opgevolgd’

  • 📰 destandaard
  • ⏱ Reading Time:
  • 40 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 19%
  • Publisher: 59%

Dat Dave De Kock niet werd opgevolgd na zijn gevangenisstraf, roept veel vragen op. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wijst erop da...

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

Dat Dave De Kock niet werd opgevolgd na zijn gevangenisstraf, roept veel vragen op. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wijst erop dat het systeem van terbeschikkingstelling pas in 2012 werd ingevoerd, twee jaar nadat De Kock werd veroordeeld voor onmenselijke behandeling met dood tot gevolg van een tweejarig kind.

De 34-jarige Dave De Kock, de man die de vierjarige jongen Dean ontvoerde en vermoedelijk verantwoordelijk is voor zijn overlijden, heeft een gerechtelijk verleden. Hij werd in februari 2010 tot tien jaar cel veroordeeld voor de dood van een tweejarige peuter, twee jaar eerder. Die straf zat hij tot de laatste dag uit, waardoor hem geen voorwaarden werden opgelegd.

‘Hoogrisicoprofielen, mensen met zwaar criminele achtergrond, worden vaak geweigerd. Er zijn te weinig plaatsen voor hen. We moeten meer investeren in zinvolle detentie, gericht op zorg en behandeling’, klinkt het nog. De minister wijst er wel op dat er sinds kort een nieuwe functie bestaat, de detentiebegeleider, die mensen opvolgt voor een betere re-integratie. ‘Daar investeren we al miljoenen in.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Jullie hebben altijd een excuus .

Hadden we toen… Er kleeft bloed aan jullie handen!

Onze politici stemmen wetten die gevaarlijk roofdieren loslaten op de weerloze bevolking. Zonder waarschuwing, zonder opvolging. En als het misloopt dan zijn ze daar, de krokodillentranen...schaam u Q. Schaam u!

jaja

TBR bestond toen nog VincentVQ. En bleef van kracht tot TBS in werking trad. U liegt weeral.

Vijgen na Pasen.

Dit kan toch niet blijven duren..?

Parole, parole, parole en voor de rest een dikke niksnut!

Walgelijk 🤮🤮🤮🤮🤮

Dikke zever jongen

Opgevolgd? Geen garantie denk ik....en door wie? Door zachte heelmeesters vaak.

Misselijk om dergelijke nonsens te moeten lezen. Wat voor zielig land zijn we toch geworden.

Zeikerd

Och vent zevert toch niet

Staal hard liegen ,VincentVQ is ook een kunst . 💣💣💣

Een gedachte voor de magistraten die er indertijd voor kozen om de eerste strafzaak tegen de zin van de burgerlijke partij te correctionaliseren ten behoeve van de proces-economie. Slaap wel vanavond en knuffel uw kinderen eens.

Vijgen na Pasen ! Hadden we dit …. hadden we dat …. hadden we maar …. hadden we meer …. je stottert in je eigen schuldbekentenis verdoeme ! Ziekelijke vent ! VincentVQ

Ter beschikking stelling kon voor 2012. Alleen heette het toen TBR en niet TBS. De nieuwe wet van 2007 ging van kracht in 2012. Niets weerhield een rechter om voor 2007 TBR uit te spreken. Van Quickenborne lult dus uit z'n nek.

Dus al deze misdadigers die ter beschikking hadden moeten gesteld zijn worden niet opgevolgd nu dat dit systeem er is? Wat een falende minister! en daar worden door het zogezegde hoog ethieke media zoals De standaard geen vragen gesteld!

Enkel als hij geen greintje zelfrespect heeft kan VincentVQ aanblijven als minister OK … hij zál dus aanblijven. Die perverse, leugenachtige, graaiende, zelfzuchtige openvld politici … dát is het DNA van die partij decroo lachaert kouakibi somers vanquick penxten etc

had bomma wiellekes was het een bus. ipv te mekkeren doe iets .

Is er nu al door justitie een onderzoek gestart na de overstromingen in Wallonie in verband met het mogelijks falen van het stuwdambeheer na de publikatie van HLN_BE of wordt hier door Vivaldi een doofpot opgebouwd? alexanderdecroo openvld vooruit_nu de_NVA vlbelang cdenv

Het word met de dag erger!Om te kotsen 🤮

Altijd de schuld van anderen

En jullie geven zulke zever een podium. Spelen op de emoties van de ouders.

VincentVQ was gewoon weer stoned vermoedelijk

Wat een bullshit, die man verdient toch echt het ergste op aarde. Ongelofelijk wat een kwakzalver en nul verantwoordelijkheid. In die functie absoluut onacceptabel. In elk ander land nam de minister van justitie ontslag nu. Alleen al maar om de fout toe te geven als overheid.

Hadden we toen een kat,konden we ze melken.

Iets wat ik normaal gezien nooit doe, maar mijn Woestheide zit te diep: Flikker toch effe gauw een eind op achterlijke debiele kutmongool.

Huichelaar. Daar is die arme jongen en zijn moeder NIKS mee. Neem je verdomde verantwoordelijkheid en STAP OP.

Enkel de joint ontbreekt op de foto. Alweer mooi werk

Hadden we een capabele minister van justitie en een veel strengere aanpak van tuig ook.

Is er nu écht NIEMAND die deze blaaskaak kan doen zwijgen ? Ons land heeft het amper een jaar geleden nog meegemaakt .Door een vervroegd vrijgelaten lustmoordenaar : Jonge vrouw van fiets gerukt , verkracht en vermoord langs kanaal ! Quick hou beter je bakkes , Zot !

En wanneer ga je die plaats wel hebben? Nooit? Zoals altijd voor nutteloze dingen wel, dit kan onze regering goed

Schandalig is dit!!

Het zoveelste bewijs van het justitiële falen in België...

Dat was er al Quickie VincentVQ

Opvolgen ? Iemand met een diagnose van anti-sociale persoonlijkheid mag nooit meer in de maatschappij !

Als je die foto ziet, de psychopaat voor in een skandinavise reeks

mise à disposition de la justice bestaat in Frankrijk.

Hij kan zelfs geen teruggehaalde terroristen in het oog houden, juist een onderdeel van het De Croo circus.

De meesten van ons burgers zijn die incompetente politici meer dan hartsgrondig beu….Corona, justitie, energie, migratie…..

Vijgen na Pasen!!! Altijd zo geweest en zal altijd zo blijven!

Schaamteloze leugenaar! Tijd dat men pek en veren terug gaat invoeren.

Alsof die opvolging zou helpen. 1 keer per maand een gesprek en een handtekening, meer zou het niet geweest zijn

De paraplu gaat alweer vlot open.

Het was er ... doe eens de moeite om het op te zoeken...

Een wet uit 2007 die pas in werking treedt in 2012. Mogen we ons daar vragen bij stellen? 🤔

VincentVQ U kletst ZWAAR uit uw nek. Misschien moet u het systeem VI, voorwaardelijke invrijheidsstelling en de regelgeving errond sinds begin de jaren 2000 eens uitleggen aan het publiek? Elke gedetineerde die een straf +3j kreeg viel hier automatisch onder!

En nu?

jaja

Gast ! Geen straf is gepast voor deze uitspraak!

De vraag is of die opvolging ook kan leiden tot een nieuw sociaal isolement, mocht daar door de opvolging aanleiding toe zijn. Is het altijd wachten tot eerst een nieuwe veroordeling valt? Is TBS een vorm van therapie? Wat is de inhoud er van? Is er bv. contactverbod inbegrepen?

Vijgen na Pasen. Zou Quicky al laten uitzoeken hebben hoeveel gevallen er zo nog rondlopen of is hij alleen gefocust op de ant-vaxxers ?

Had mijn tante ballen, dan was het mijn nonkel

Waarom werd Dutroux dan in 2004 veroordeeld met terbeschikkingstelling als dat nog maar 2012 bestaat? Als ik het goed heb is dat ook de reden waarom Freddy horion nog altijd in den bak steekt!

justitie Politiek maakt het beleid, zij maken het mogelijk dat zo een monster vrijkomt. Dutroux kon na zijn eerdere veroordeling ook zijn gang gaan! Er is juist NIKS veranderd.

ook niet Quick een nultolerantie heb jij ook , vooral in Molenbeek !

Ontslag VincentVQ

Ik ben de excuses beu

En welke b*llshit heb je als verdediging dat SteveBakelmans nog de kans kreeg om JulieVanEspen te vermoorden, beste MINISTER van Justitie, VincentVQ ?

U gaan we zeker niet opvolgen. Poenscheppende onnozelaar.

Op de voet zeker? 😂

Dat riedeltje horen we tegenwoordig een beetje teveel 'Hadden we toen ...'

Voor niets beschaamd ! U en uw voorgangers Koen_Geens1 Maggie_DeBlock ATurtelboom StefaanDeClerck etc zijn mede verantwoordelijk voor de wet ! Het is natuurlijk gemakkelijker om overal flitscamera's te plaatsen dan echte criminelen aan te pakken nietwaar meneer VincentVQ !!

2018 Luik : Lucille Garcia Soroya Belkacimi Cyril Vangrieken 2019 Antwerpen : Julie Van Espen 2021 Sint Niklaas : Dean 4 jaar 😪 Allen slachtoffers van daders die niet vrij in de maatschappij hadden mogen rondlopen ! Dutroux all over again !

Juist ja…

Dit is nog steeds de laatste tweet van dit heerschap. Geen woord over dit voorval, en denk uiteraard niet dat deze feesttweet verwijderd zal worden. Ronduit walgelijk.

Jammer dat de VLD toen nooit id regering zat!

Vraag : Hoeveel respect hebt u eigenlijk voor de Belgische bevolking, VincentVQ? U mag eerlijk zijn. Antwoord: Zie foto.

De boomerang is vertrokken.

schaamteloze smoesjes, dat zijn we wel gewend van VincentVQ

🖕

Dus eigenlijk zegt VincentVQ dat er zijn er zo nog figuren zijn die nu vrij rondlopen? Wel, wel. Dan zeg ik, met Boudewijn de Groot: 'Slaap zacht, meneer de minister en droom maar niet van al die ...'

Dat heb je met liberale doeners, er gebeurd niets. Gevolg is dat opnieuw een kind het leven laat.

Neem uw verantwoordelijkheid en stap op. VincentVQ

Niets hield u tegen om die terbeschikkingstelling retroactief op risicogevallen toe te passen. U bent dus medeverantwoordelijk voor de dood van de jongen.

Bij zijn eerste veroordeling in 2010 bestond dit ook al, sinds 2007, maar VincentVQ beweerde gisteren op VTMNIEUWS van niet. 🇧🇪 vrtnws telegraaf RTLnieuws NOS ADnl

Als ik ooit eens 5 minuten tijd heb ....

Clown. Had je die gevolgd kon die nog dat kind vermoorden of een ander. Het gaat niet over volgen maar over de lakse wetten hier en de lakse uitspraken voor zware criminelen.

Bottom line, 'den doener' het niets gedaan.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

‘Hij was de fucking zwager van John de Mol, de baas van alles’Hoe mannelijk-toxisch is het klimaat achter de schermen bij de Nederlandse tv? De onthullingen over grensoverschrijdend gedrag in The voice of Holland houd...
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

POLL: wie is de beste middenvelder uit de geschiedenis van de Premier League?2021/22 is het dertigste seizoen van de Premier League. Sport/Voetbalmagazine gaat samen met u op zoek naar de protagonisten uit die dertig jaar. Vandaag deel 2: de middenvelders.
La source: SportVoetbal - 🏆 18. / 51 Lire la suite »

Mama van Dean (4) was niet op de hoogte van verleden Dave De Kock: “Ik vertrouwde hem volledig”“Ik wist dat Dave veroordeeld was en in de cel had gezeten, maar ik wist niet waarom.” Dat zei Elke Verberckmoes, de moeder van de kleine Dean (4), maanda... heel veel sterkte, de regering is ook schuldig aan dit gebeuren
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

In 'Een Geest in de Keel' beschrijft Ní Ghríofa de sisyfusarbeid van elke thuiswerkende moederEen geest in de keel is bovenal een prachtige ode aan het bovenmenselijke moederschap en de spankracht van taal die over de eeuwen heen bruggen kan slaan.
La source: Knack - 🏆 5. / 68 Lire la suite »

Djokovic, de belichaming van het idee dat regels niet gelden voor de rijken en machtigenDe Servische toptennisser Novak Djokovic is uit Australië gezet. Een gerechtelijke uitspraak maakt een eind aan de krachtmeting tussen topsport en het Aust... Dit is toch pure MISINFORMATIE! Hij had gewoon een visum om te gaan spelen in Australië!! Bovendien 👇 Hij komt dan ook uit Europa, toch?
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

'De wettelijke basis voor de uitzetting van Djokovic is een aanfluiting voor een rechtstaat als Australië'Wat te onthouden van de Djokovic-saga in Australië? En hoe moet het nu verder? Drie vragen aan onze redacteur, Jonas Creteur die de zaak van nabij heeft gevolgd.
La source: SportVoetbal - 🏆 18. / 51 Lire la suite »