Lukaku

Lukaku

UEFA opent onderzoek naar racistische Lazio-supporters

UEFA opent onderzoek naar racistische Lazio-supporters

08-10-19 11:14:00

UEFA opent onderzoek naar racistische Lazio-supporters

De Europese voetbalbond (UEFA) gaat de Europa Leaguematch tussen Lazio Roma en Rennes van vorige week donderdag onderzoeken. Sommige Lazio-supporters zouden de nazigroet gedaan hebben.

Het Italiaanse voetbal blijft in het nieuws komen door racistische voorvallen. Eerst Lukaku die oerwoudgeluiden naar zich toe geworpen kreeg in Cagliari, dan de supporters van Inter die dat geen racisme vonden en vergeving vroegen aan Lukaku en er was ook nog die analist op een Italiaanse zender die meende dat Lukaku enkel gestopt kan worden door er tien bananen naartoe te gooien.

Bilan du coronavirus en Belgique ce 7 août : 858 nouvelles contaminations enregistrées par rapport au dernier bilan Coronavirus en Allemagne : plus de 1100 nouveaux cas de contamination enregistrés en 24 heures L’œil du marché: 'La Chine pourrait bloquer des grands groupes technologiques américains comme Apple ou Microsoft'

Nu komt daar ook weer Lazio Roma bij. Misschien wel de club met de meest racistische supporters van heel Italië. Vorig jaar kwamen ze al in het nieuws omdat ze stickers met Anne Franck hadden uitgedeeld in het stadion en vorige week deden de ultra's massaal de nazigroet in het stadion tijdens het Europa Leagueduel tegen Rennes. De UEFA maakte vandaag bekend dat het om die reden een disciplinaire procedure opent tegen Lazio Roma.

Het was niet de eerste keer voor Lazio, want ook in februari deden de supporters al een dergelijke groet tegen Sevilla. Daarom moest donderdag tegen Rennes een gedeelte van het Stadio Olimpico gesloten worden. Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Emma Plasschaert et Ann Wauters ont récolté 24 kg de plastique lors du (semi) marathon de BruxellesParticipants et supporters ont pu se joindre à l'action ce dimanche matin

'Als Club Brugge geen kampioen wordt, zal het dat alleen aan zichzelf te wijten hebben'Elke maandag blikt Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, terug op het voorbije sportweekend. Deze week heeft hij het over Frank Vercauteren en de Brugse ploegen.

Belg in het buitenland: Steve Herbots (36) leidt een voetbalschool op de SeychellenDe Brusselaar vertrok twee en een half jaar geleden naar de archipel in de Indische Oceaan en richtte er ondertussen een jeugdacademie op.

De tuin van Eden: de Michael Owen van 2019?Elke zaterdag berichten we hier over Eden Hazard bij Real Madrid. Deze week: een slag naar Vinícius, een kwestie van focus en de teller van Messi.