Toerisme Vlaanderen wil met kunst 'in situ' toerisme een impuls geven

19-01-22 14:17:00

'Het is op zich al een mooi schilderij. Maar als je dit in de Sint-Godelieveabdij kunt bekijken en de danktekst op het portret leest, wordt het onmiddellijk zoveel meer', aldus Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

Sint-Godelieveabdij

'Het is op zich al een mooi schilderij. Maar als je dit in de Sint-Godelieveabdij kunt bekijken en de danktekst op het portret leest, wordt het onmiddellijk zoveel meer', aldus Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

In de Sint-Godelieveabdij in Brugge is het zeventiende-eeuws schilderij van Joanna de Labaye voorgesteld, dat werd aangekocht door Toerisme Vlaanderen, opdat het kan thuiskomen op de plek waar het vier eeuwen geleden hing.

10:06Bron : BelgaIn de Sint-Godelieveabdij in Brugge is het zeventiende-eeuws schilderij van Joanna de Labaye voorgesteld, dat werd aangekocht door, opdat het kan thuiskomen op de plek waar het vier eeuwen geleden hing.. © Belga'Het is de opdracht van het agentschap om de totaliteit van onroerend, immaterieel en roerend erfgoed te bewaren en te ontsluiten', zegt Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen. Het moet ook helpen om de Vlaamse kunststeden nog meer in de kijker te zetten bij het internationale publiek. 'Want vergis je niet: de toeristische sector zal nog even op zijn tanden moeten bijten', aldus De Wilde.

Lire la suite:
Knack »

Schilderij van 'miraculeus genezen' meisje uit 17e eeuw komt na 370 jaar thuis in Sint-Godelieveabdij in BruggeHet Agentschap Toerisme Vlaanderen kocht voor het eerst een kunstwerk terug en brengt het terug naar de plaats waar het ontstond: de Brugse Sint-Godelieveabdij .

DPG Media Privacy GateDe mediageile sensatieadvocaat heeft aandacht nodig. Ben ik de enige die dit lijkenpikkerij vind? Ongehoord hoe iemand nog show will gaan verkopen naar zo een catastrofe het Belgisch gerecht is de fout van dit gebeurtenis en Vermassen wiil nog show gaan verkopen op een assisenproces die trappen echt op lijken waarom die man niet hangen en gedaan Als de straffen in Nederland niemedal zijn wat zijn ze dan in belgie

Vrachtwagen met vuurwerk botst op autosnelweg en zorgt voor levensgevaarlijk en ongewild spektakelEen vrachtwagen volgeladen met vuurwerk heeft zondag ongewild voor een show gezorgd in China. De chauffeur was gebotst tegen een oplegger waardoor alles de...

DPG Media Privacy GateOké, allemaal goed en wel, maar hoe moet je als ouder zonder toegang tot al die databases nu weten dat je babysit een veroordeelde kindermoordenaar is, als die je dat zelf niet zegt? Net een 'individuele' aanpak en begeleiding is noodzakelijk. Niet allemaal samen in dezelfde isolatiecel. Kost dat geld: ja Red dat levens: misschien hoogst waarschijnlijk wel... We hebben de verkeerde regering. Het wordt met de dag duidelijker. Met zeven in een regering maakt dat elke intentie om te handelen wel door iemand afgeschoten wordt, als is het maar om iemand een succes niet te gunnen.Tripartites leden al altijd aan epilepsie, wat met zeven dan.

Brussel krijgt fietsknooppunten: werken starten nog dit jaarOp die manier wil Brussel nog meer toeristen warm maken om door het gewest te fietsen, maar mensen ook aanmoedigen om met de fiets naar het werk te gaan. Oprecht koester ik, alle dagen bezig met fietsknooppunten, dan de hoop dat Brussel ook perfect de aansluiting maakt met de bestaande lussen in Vlaams-Brabant en Waals-Brabant waar het systeem ook al in voege is! toerismevlaanderen visitbrussels Meer dan wat , er gaat niemand meer naar Brussel en zeker geen toeristen Brussel is een dode stad Yey kan ik toch makkelijk met mijn euro 4 koets + fiets erin bij mijn kleinkinderen in Molenbeek geraken!

Wordt Britse premier Johnson door eigen partij naar de uitgang geduwd? 'Hij wordt nu van alle kanten belaagd'Het aantal Conservatieve parlementsleden dat een nieuwe partijleider (en dus premier) wil verkiezen, groeit. Raken ze aan de nodige 54 stemmen? Het is enkel de eigen partij die hem naar de uitgang kan duwen. De leugen te veel. Corona feestjes waren geen goed idee?!? 🙄 Maar was Brexit er door duwen een goed idee?!? 😏 De pluim dat de vaccinaties sneller zijn uitgevoerd kan hij best ook opbergen want dat heeft ook weinig verschil gemaakt?!? 🤔 De man heeft zijn VK in de afgrond geduwd?!? 😳

19/01/22 om 10:06 10:06 Bron : Belga In de Sint-Godelieveabdij in Brugge is het zeventiende-eeuws schilderij van Joanna de Labaye voorgesteld, dat werd aangekocht door , opdat het kan thuiskomen op de plek waar het vier eeuwen geleden hing.Brugse Ommeland Radio 2 Schilderij van "miraculeus genezen" meisje uit 17e eeuw komt na 370 jaar thuis in Sint-Godelieveabdij in Brugge In de Sint-Godelieveabdij in Brugge kan je voortaan een 17e-eeuws schilderij bekijken van het "miraculeus genezen" meisje Joanna De Labaye..Een vrachtwagen volgeladen met vuurwerk heeft zondag ongewild voor een show gezorgd in China.

. © Belga 'Het is de opdracht van het agentschap om de totaliteit van onroerend, immaterieel en roerend erfgoed te bewaren en te ontsluiten', zegt Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen. Artikel van Radio 2 Bart Segers 17:08 Het schilderij toont een doodziek 11-jarig meisje uit Gent dat op voorspraak van Sint-Godelieve genezen werd van een ernstige keelkwaal. Het moet ook helpen om de Vlaamse kunststeden nog meer in de kijker te zetten bij het internationale publiek. 'Want vergis je niet: de toeristische sector zal nog even op zijn tanden moeten bijten', aldus De Wilde. "Door dat portret nu terug te hangen op zijn oorspronkelijke plaats gaat er nog meer kracht uit van deze bijzondere religieuze erfgoedparel", zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA). Het schilderij vertelt het verhaal van een doodziek elfjarig meisje dat op miraculeuze wijze geneest..

Ten einde raad trekken haar ouders naar de abdij, waarna het kind prompt geneest. Na negen dagen bidden was het meisje van 11 miraculeus genezen ", zegt Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. Als dank voor haar genezing door de heilige Godelieve schenken haar ouders in 1652 een votiefportret aan de abdij. 'Het is op zich al een mooi schilderij. " Toerisme Vlaanderen kocht het schilderij van de Nederlandse familie Wöllenstein. Maar als je dit in de Sint-Godelieveabdij kunt bekijken en de danktekst op het portret leest, wordt het onmiddellijk zoveel meer', aldus Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA). Reizen naar morgen Toerisme Vlaanderen telde 12. Radeloze ouders die hulp zochten en vonden Volgens Demir krijgt het portret van de kleine Joanna meer waarde doordat je het nu op de oorspronkelijke locatie kan bekijken.

000 euro neer voor het werk. Kunst en historische sites kopen behoort niet tot de kerntaken van Toerisme Vlaanderen, verzekert De Wilde. Dan wordt het echt het verhaal van een ziek meisje en haar radeloze ouders die hier hulp zochten en vonden. 'Maar het past wel perfect in onze Reizen naar Morgen-filosofie.' Daarin staan de ziel van de plek en de meerwaarde voor de bezoeker, bewoner en lokale ondernemer centraal. 'We zijn ervan overtuigd dat hoe meer oorspronkelijke artefacten we kunnen terugbrengen, hoe sterker de stem waarmee de plek kan spreken', zegt De Wilde.

'En het spreekt mensen aan. Toen afgelopen zomer de deuren van de Sint-Godelieveabdij voor het eerst in 400 jaar open gingen voor het publiek, kwamen bijna 16.000 bezoekers langs. Ook het Italiaanse ministerie van Cultuur verplaatst kunstwerken uit grote, beroemde musea naar minder bekende plekken waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Het doel is hetzelfde: het culturele erfgoed van Italië versterken', aldus De Wilde.

Vlaanderen herontdekt Kunstwerken in situ, zoals dat heet, moeten ook de Vlaamse kunststeden in de kijker zetten. 'De afgelopen twee jaar hebben we met zijn allen Vlaanderen herontdekt als toeristische bestemming, maar het zou een misvatting zijn te denken dat de sector er bovenop is', stelt De Wilde. 'We hebben het internationaal toerisme twee jaar lang moeten missen. Het vooruitzicht is gemengd positief, maar het is niet omdat corona uit het nieuws verdwenen is, dat corona ook uit de portemonnee van onze ondernemers verdwenen is.' 'Daarom hebben we ook opnieuw Vlaanderen Vakantieland gelanceerd', vervolgt De Wilde.

'Dat kan interessant zijn voor de Nederlandse markt. De Vlaamse kunststedencampagnes zullen we de komende drie jaar uitrollen, in Europa en daarbuiten. En ook onze buitenlandkantoren in Noord-Amerika en Azië blijven Vlaanderen actief promoten bij internationale toeristen.' 'Het is de opdracht van het agentschap om de totaliteit van onroerend, immaterieel en roerend erfgoed te bewaren en te ontsluiten', zegt Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen. Het moet ook helpen om de Vlaamse kunststeden nog meer in de kijker te zetten bij het internationale publiek.

'Want vergis je niet: de toeristische sector zal nog even op zijn tanden moeten bijten', aldus De Wilde. Het schilderij vertelt het verhaal van een doodziek elfjarig meisje dat op miraculeuze wijze geneest. Ten einde raad trekken haar ouders naar de abdij, waarna het kind prompt geneest. Als dank voor haar genezing door de heilige Godelieve schenken haar ouders in 1652 een votiefportret aan de abdij. 'Het is op zich al een mooi schilderij.

Maar als je dit in de Sint-Godelieveabdij kunt bekijken en de danktekst op het portret leest, wordt het onmiddellijk zoveel meer', aldus Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA). Toerisme Vlaanderen telde 12.000 euro neer voor het werk. Kunst en historische sites kopen behoort niet tot de kerntaken van Toerisme Vlaanderen, verzekert De Wilde. 'Maar het past wel perfect in onze Reizen naar Morgen-filosofie.

' Daarin staan de ziel van de plek en de meerwaarde voor de bezoeker, bewoner en lokale ondernemer centraal. 'We zijn ervan overtuigd dat hoe meer oorspronkelijke artefacten we kunnen terugbrengen, hoe sterker de stem waarmee de plek kan spreken', zegt De Wilde. 'En het spreekt mensen aan. Toen afgelopen zomer de deuren van de Sint-Godelieveabdij voor het eerst in 400 jaar open gingen voor het publiek, kwamen bijna 16.000 bezoekers langs.

Ook het Italiaanse ministerie van Cultuur verplaatst kunstwerken uit grote, beroemde musea naar minder bekende plekken waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Het doel is hetzelfde: het culturele erfgoed van Italië versterken', aldus De Wilde. Kunstwerken in situ, zoals dat heet, moeten ook de Vlaamse kunststeden in de kijker zetten. 'De afgelopen twee jaar hebben we met zijn allen Vlaanderen herontdekt als toeristische bestemming, maar het zou een misvatting zijn te denken dat de sector er bovenop is', stelt De Wilde. 'We hebben het internationaal toerisme twee jaar lang moeten missen.

Het vooruitzicht is gemengd positief, maar het is niet omdat corona uit het nieuws verdwenen is, dat corona ook uit de portemonnee van onze ondernemers verdwenen is.' 'Daarom hebben we ook opnieuw Vlaanderen Vakantieland gelanceerd', vervolgt De Wilde. 'Dat kan interessant zijn voor de Nederlandse markt. De Vlaamse kunststedencampagnes zullen we de komende drie jaar uitrollen, in Europa en daarbuiten. En ook onze buitenlandkantoren in Noord-Amerika en Azië blijven Vlaanderen actief promoten bij internationale toeristen.

' Lifestylenieuws .