Tiesj Benoot trekt voor twee seizoenen naar Jumbo-Visma

Tiesj Benoot trekt voor twee seizoenen naar Jumbo-Visma

Tiesj Benoot

08-12-21 00:01:00

Tiesj Benoot trekt voor twee seizoenen naar Jumbo-Visma

Enkele uren na de bekendmaking van zijn vertrek bij Team DSM is het nieuwe team van Tiesj Benoot bekend. De 27-jarige Gentenaar ondertekende een contract voor twee seizoenen bij Jumbo-Visma. Hij wordt er ploeggenoot van Wout van Aert en andere Belgen Tosh Van der Sande en Nathan Van Hooydonck.

"Ik geloof dat ik mijn plafond nog niet bereikt heb", zei Benoot in een eerste reactie."Bij Team Jumbo-Visma denk ik die stap vooruit te kunnen zetten. De laatste jaren heb ik opgekeken naar deze ploeg. Ik ken wat jongens uit de ploeg waardoor ik wel een beetje kan inschatten hoe het eraan toegaat. Er heerst een professionele manier van werken die me aanspreekt."

Ukraine : la Russie et les Occidentaux restent sur des positions 'totalement divergentes', selon le Kremlin

Ook sportief verantwoordelijke Merijn Zeeman was erg gelukkig met de komst van Benoot."Tiesj stond al enige jaren op onze lijst met potentiële versterkingen. Toen duidelijk werd dat hij op de markt kwam, hebben we niet geaarzeld. We zijn ontzettend blij dat Tiesj voor ons heeft gekozen. Hij is een geweldige renner en een geweldige persoonlijkheid. Hij maakt ons op vele terreinen sterker en zijn persoonlijkheid past uitstekend bij ons."

"Tiesj versterkt onze klassieke groep rondom Wout van Aert en zal ook een voorname rol in de etappekoersen krijgen. Hij is een echte teamplayer, die oog heeft voor verbeteringen en openstaat voor nieuwe ideeën en innovaties. Samen maken we een plan waar we allebei achter staan en in geloven." headtopics.com

Benoot ervaarde hetzelfde enthousiasme."Het vertrouwen dat ik kreeg na de eerste gesprekken gaf nog een extra duwtje. Ik ben ervan overtuigd dat ik in dit team de beste versie van mezelf kan worden als wielrenner. In de grote wedstrijden wil ik tot diep in de finale een beslissende rol kunnen spelen, zowel voor een kopman als voor mezelf als die kans zich voordoet."

Het Rijk der Vrijheid is er (nog) niet, maar dit gaan onze politici wél al doen om ons leven te verbeteren

Benoot reed de voorbije twee seizoenen voor DSM, en voorganger Sunweb. Voordien was hij vijf jaar actief bij Lotto Soudal. Op zijn palmares prijkt met de Strade Bianche (2018) één topklassieker. Hij won ook etappes in de Ronde van Denemarken (2019) en Parijs-Nice (2020). In die laatste rittenkoers werd hij de voorbije twee jaar respectievelijk tweede en vijfde in het eindklassement.

"Ik geloof dat ik mijn plafond nog niet bereikt heb", zei Benoot in een eerste reactie."Bij Team Jumbo-Visma denk ik die stap vooruit te kunnen zetten. De laatste jaren heb ik opgekeken naar deze ploeg. Ik ken wat jongens uit de ploeg waardoor ik wel een beetje kan inschatten hoe het eraan toegaat. Er heerst een professionele manier van werken die me aanspreekt." Ook sportief verantwoordelijke Merijn Zeeman was erg gelukkig met de komst van Benoot."Tiesj stond al enige jaren op onze lijst met potentiële versterkingen. Toen duidelijk werd dat hij op de markt kwam, hebben we niet geaarzeld. We zijn ontzettend blij dat Tiesj voor ons heeft gekozen. Hij is een geweldige renner en een geweldige persoonlijkheid. Hij maakt ons op vele terreinen sterker en zijn persoonlijkheid past uitstekend bij ons.""Tiesj versterkt onze klassieke groep rondom Wout van Aert en zal ook een voorname rol in de etappekoersen krijgen. Hij is een echte teamplayer, die oog heeft voor verbeteringen en openstaat voor nieuwe ideeën en innovaties. Samen maken we een plan waar we allebei achter staan en in geloven." Benoot ervaarde hetzelfde enthousiasme."Het vertrouwen dat ik kreeg na de eerste gesprekken gaf nog een extra duwtje. Ik ben ervan overtuigd dat ik in dit team de beste versie van mezelf kan worden als wielrenner. In de grote wedstrijden wil ik tot diep in de finale een beslissende rol kunnen spelen, zowel voor een kopman als voor mezelf als die kans zich voordoet." Benoot reed de voorbije twee seizoenen voor DSM, en voorganger Sunweb. Voordien was hij vijf jaar actief bij Lotto Soudal. Op zijn palmares prijkt met de Strade Bianche (2018) één topklassieker. Hij won ook etappes in de Ronde van Denemarken (2019) en Parijs-Nice (2020). In die laatste rittenkoers werd hij de voorbije twee jaar respectievelijk tweede en vijfde in het eindklassement.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

DPG Media Privacy Gate

Ultra's van Standard roepen medefans op tot boycot: 'Dialoog houdt vandaag op'De Ultra's van Standard roepen alle fans van de Rouches op om niet meer naar Sclessin te gaan voor thuiswedstrijden, zolang een deel van de tribunes gesloten blijft. Voor de harde kern moeten CEO Alexandre Grosjean en voorzitter Bruno Venanzi opstappen.

Hamilton wint incidentrijke GP voor Verstappen, komt op gelijke hoogte in de standLewis Hamilton (Mercedes) heeft zondag de Grote Prijs Formule 1 van Saoedi-Arabië, de 21e en voorlaatste Grote Prijs van het seizoen, op zijn naam geschreven.

De werken van Thalhammer: hoe de Oostenrijkse coach begon bij Cercle BruggeSpelers individueel verbeteren, de barrageplaats ontlopen, het zelfvertrouwen aanzwengelen en meer data gebruiken, zo luidt de opdracht voor nieuwe coach van Cercle Brugge.

Richard Niederbacher wordt 60: 'In Waregem leerde ik bier drinken'Vandaag, op 7 december, wordt ex-Waregemspeler Richard Niederbacher 60 jaar. In 1985 voetbalde hij voor PSG, vanavond tegenstander van Club in de CL.

Belgian Cat Julie Vanloo: 'Wie mij vrij laat, krijgt heel veel terug'Julie Vanloo (28) is een Belgian Cat die tot de verbeelding spreekt, door haar extraverte persoonlijkheid, haar spectaculaire speelstijl en indrukwekkende cv. Ze wil ook een inspiratiebron zijn voor jonge meisjes, onder het motto: 'Jaag je droom na, maar have fun!'

Zinho Gano en Jelle Vossen: de vloek van een koningskoppelGeen spitsenduo in de top twintig van de Europese topcompetities is zo cruciaal in de doelpuntenproductie van een club als Zinho Gano en Jelle Vossen voor Zulte Waregem. Voor Essevee is dat echter meer een vloek dan een zegen.