Tienduizenden deelnemers op betoging: “Ik vrees voor mijn job”

Tienduizenden deelnemers op betoging: “Ik vrees voor mijn job”

Gezien?, Coronavirus

23-01-22 15:08:00

Tienduizenden deelnemers op betoging: “Ik vrees voor mijn job”

Meerdere tienduizenden mensen trekken zondagmiddag door Brussel. Zij betogen tegen het coronabeleid van de overheid, en meer bepaald de eventuele vaccinati...

Meerdere tienduizenden mensen trekken zondagmiddag door Brussel. Zij betogen tegen het coronabeleid van de overheid, en meer bepaald de eventuele vaccinatieplicht en het Covid Safe Ticket. Onze reporter sprak enkele deelnemers.Laurence TorckCharlotte (31): “Ik vrees voor mijn job”

© ltoCharlotte Lannoo (31) loopt met een groot bord mee in de betoging. Ze is verpleegkundige en zit zes jaar in de zorg: “Ik kom rechtstreeks van mijn nachtshift. Ik ben niet gevaccineerd en wil niet onder druk gezet worden. Die verdeeldheid wordt groter en groter. Maar zorg moet er voor iedereen zijn. Niet-gevaccineerden worden nu afgeschreven en daar wordt het gevaarlijk. Ik vrees ook voor mijn job.”

Lire la suite: Nieuwsblad.be »

Tienduizenden die 1 en ander mankeren. Dit zijn voor 90% relschoppers En toen waren ze weer met honderdduizend... Om te gieren....😅😂Honderdduizenden werden voorspeld ..🤔.slecht enkele duizenden aanwezig , voor het grootste deel geïmporteerde debielen uit het buitenland van allerlei allooi ... Heerlijk om ze bezig te horen in het journaal , beter dan een comedy show .🤣😂😅 covid CST

Brussel Aan welke kant sta jullie bij het Nieuwsblad? “We moeten erkennen dat het dulden van een onrechtvaardig systeem betekent dat we met dat systeem samenwerken, en daardoor medeplichtig worden aan het kwaad.” Martin Luther King ...enkele honderdduizenden...

BEKIJK - 'In Marokko verdien ik 10 euro per week, hier 50 euro per dag': minderjarige vreemdelingen in Brussel...en als het wat tegen zit dan gaat hem wat stelen,want in Marokko word je daarvoor gestraft en in België niet. Dát zou een oplossing kunnen zijn tegen immigratie. Geef hen een behoorlijk loon, dan blijven ze vanzelf ter plekke. De westerling roept deze 'onheil' zelf over zich af. Je kan iets of iemand exploiteren totdat het potje leeg is, maar dan is het gedaan. De meesten komen uiteindelijk in de criminaliteit terecht.

Kaat doorbrak neerwaartse spiraal dankzij een professionele coach: 'Ik heb vertrouwen in het leven'Deze week: Kaat Vanophalvens (18), student orthopedagogie. Drie jaar geleden stopte ze met school en zat ze in een neerwaartse spiraal, maar dankzij een professionele coach vond ze de sleutel om die te doorbreken.

Steek ik de houtkachel aan?De hoge energieprijzen doen veel mensen nadenken over de manier waarop ze zich thuis verwarmen. En zo komt de houtkachel in het vizier: een heerlijk gezell... Das ok voor de groene activisten! Wa bomen kappen en wa lucht vervuilen! Dit is de toekomst! Neen, ik volg de Duitse Grüne Wende en stook kolen 😉 Thx VMMbe . Bewustwording. houtrookvrij stopmetstokenbe Zu_Demir . We stikken in woonwijken.

“Toen er een snelheidsboete in onze brievenbus zat, gaf ik nogal van jetje. Tot ik op pagina 4 van het bundeltje de foto zag”Eén van mijn talloze nutteloze ­talenten is dat ik met gelijk welke auto kan rijden. Of het nu een ­mobilhome van tien meter lang is of een Mini, één met a... Knap artikel! Echt iets voor in de Flair ofzo... Wat een niveau...

Inwoners Borsbeek willen niet bij Antwerpen horen: “Ik zie dat echt niet zitten”Er lijken maar weinig inwoners van Borsbeek gewonnen voor een fusie met Antwerpen. Gisteren raakte bekend dat het gemeentebestuur van Borsbeek niet alleen ... De uitdienende kankerplek van Antwerpen verdringt kleine gemeenten. Anderzijds is het neoliberaal wanbeleid ook op lokaal beleid (exclusief burgemeester) de oorzaak. Je zou ook verwachten dat de bevolking hierover wordt gecontacteerd, toch? Of permitteert de politiek alles?

‘Ik heb geleerd om niet achterom te kijken’Ge krijgt daar inderdaad een enorm stijve nek van ...🥴

© Het Nieuwsblad Meerdere tienduizenden mensen trekken zondagmiddag door Brussel. Zij betogen tegen het coronabeleid van de overheid, en meer bepaald de eventuele vaccinatieplicht en het Covid Safe Ticket. Onze reporter sprak enkele deelnemers. Laurence Torck Charlotte (31): “Ik vrees voor mijn job” © lto Charlotte Lannoo (31) loopt met een groot bord mee in de betoging. Ze is verpleegkundige en zit zes jaar in de zorg: “Ik kom rechtstreeks van mijn nachtshift. Ik ben niet gevaccineerd en wil niet onder druk gezet worden. Die verdeeldheid wordt groter en groter. Maar zorg moet er voor iedereen zijn. Niet-gevaccineerden worden nu afgeschreven en daar wordt het gevaarlijk. Ik vrees ook voor mijn job.” Anonieme papa: “Geen booster door chantage van overheid” © Ivan Put In de betoging stapt ook deze vader, die anoniem wenst te blijven, mee met zijn dochter. “We gaan naar een 1G-beleid, en dat is eigenlijk een verplichting van vaccinatie”, zegt hij aan onze reporter. 1G betekent dat beperkingen alleen voor gevaccineerden niet meer gelden, en het is iets waar politiek over nagedacht wordt maar dat nog lang niet aan de orde lijkt. “Met dat beleid splitsen we de maatschappij, het zal neerkomen op een vorm van apartheid.” Zelf is hij tweemaal gevaccineerd, zegt hij. “Maar de booster ben ik niet van plan om te nemen door de chantage van de overheid.” Sara: “Ik snap nut van CST niet” © lto Sara De Smet komt met haar hele gezin betogen vandaag. “Het geeft me hoop als ik zie met hoeveel mensen we hier vandaag zijn. Ik ben niet gevaccineerd en kan nergens nog heen tenzij ik getest ben. Maar dat is absurd, want gevaccineerde mensen geven het virus ook door. Dus ik snap het nut niet van het CST (Covid Safe Ticket, nvdr).” “We moeten de kinderen beschermen” © lto Opvallende aanwezigheid in de betoging: Phil en Chantal, beiden 60, in quarantainepak en met een schild waarop een pop hangt. “Ik zou mijn kind ook niet aan een pedofiel die recidivist is toevertrouwen, waarom hen dan laten vaccineren door bedrijven die eerder al fouten maakten? We moeten de kinderen beschermen. Ik laat me niet commanderen door een systeem, zeker als we zo weinig weten over het vaccin.” Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.