Telecomoperatoren registreren opmerkelijk meer belverkeer tussen België en Marokko

  • 📰 Nieuwsblad_be
  • ⏱ Reading Time:
  • 43 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 21%
  • Publisher: 50%

De afgelopen dagen registreerden de telecomoperatoren opmerkelijk meer belverkeer tussen België en Marokko. Op zaterdag, een dag na de aardbeving, was dat bij Proximus en Telenet zelfs vier keer zoveel als gewoonlijk. Ook bij Orange was er een beduidende toename. Dat blijkt woensdag uit een rondvraag.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

Telenet noteerde de afgelopen dagen gemiddeld een verdubbeling van het sms-verkeer en een verviervoudiging van het belverkeer tussen België en Marokko. Proximus registreerde zaterdag een piek, maar bemerkte ook zondag en maandag nog een verdubbeling van het belverkeer in vergelijking met voordien.

LEES OOK. Almachtig, maar afwezig: waarom liet koning van Marokko zo lang op zich wachten nu zijn land in puin ligt? Ook bij Orange is er sprake van een duidelijke stijging. Zaterdag noteerde de telecomoperator anderhalf keer zoveel sms- (+154 procent) en belverkeer (+163 procent). In de daaropvolgende dagen bleef het belverkeer hoger dan gewoonlijk, maar zakte het sms-verkeer opnieuw naar een normaal niveau, klinkt het.

Klanten van Proximus en dochtermerken Scarlet en Mobile Vikings, alsook klanten van Telenet en Orange kunnen tot zondag gratis bellen en sms’en vanuit België naar Marokko, en in de omgekeerde richting. Bovenop jouw abonnement op het Nieuwsblad heb je gratis toegang tot alle plusartikels op de sites en apps van 4 andere topkranten.plusartikels. Je hoeft je alleen aan te melden zodat we je herkennen als abonnee.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Proximus prolonge la période de gratuité des appels et des SMS vers le MarocLes clients de Proximus et de ses filiales Scarlet et Mobile Vikings pourront encore appeler et envoyer des SMS gratuitement vers des numéros au Maroc jusqu'à dimanche. L'opérateur fait ce geste en raison du séisme qui a frappé le pays du Maghreb vendredi.
La source: rtlinfo - 🏆 8. / 63 Lire la suite »

Zoektocht naar overlevenden aardbeving Marokko bemoeilijkt door lemen huisjes: “Muren en plafonds tot puin herleid”Reddingswerkers die in het puin wroeten na de zware aardbeving in Marokko geven aan dat de traditionele huizen van leem, steen en hout de kansen op het vinden van overlevenden verkleinen. “Het is moeilijk om mensen er levend uit te halen, omdat de meeste muren en plafonds herleid werden tot puin”, zegt een militaire hulpverlener, die niet bij naam genoemd wil worden vanwege de regels van het leger om niet met mensen te praten.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Na de chaos, de stilte: Marokko begraaft zijn dodenDe inwoners van tal van bergdorpen in het Atlasgebergte zijn overgeleverd aan de elementen, na de sterke aardbeving afgelopen weekend. Terwijl reddingswerkers hun best doen om slachtoffers van onder het puin te halen, vinden de eerste begrafenissen plaats.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Marokko-expert Fouad Gandoul: ‘Ook politiek is dit een gevaarlijke situatie’Marokko gaat maar schoorvoetend in op internationale hulpaanbiedingen. Marokko-expert Fouad Gandoul verklaart waarom.
La source: Knack - 🏆 5. / 68 Lire la suite »

In België gezocht kopstuk van motorbende No Surrender opgepakt in NederlandDe Nederlandse politie heeft de 42-jarige Elhassan A. opgepakt op een camping in Lochem, in de Nederlandse provincie Gelderland. De ‘captain’ van motorbende No Surrender werd sinds december 2022 gezocht nadat hij in België, in Brussel en Antwerpen, veroordelingen tot in totaal tien jaar cel had opgelopen. Dat meldt de Nederlandse politie. “De man zit vast en de rechtbank van Amsterdam beslist over zijn overlevering naar België”, klinkt het bij de Nederlandse politie.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Honderden Antwerpenaars herdenken slachtoffers van verwoestende aardbeving in Marokko op de Grote MarktOp de Grote Markt, voor het Antwerpse stadhuis verzamelden vanmiddag enkele honderden (Marokkaanse) Antwerpenaren om de slachtoffers van de aardbeving ik Marokko te herdenken. De beiaardier speelde het Marokkaans volkslied, dat luid werd meegezonden door de aanwezigen, gevolgd door een minuut stilte.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »