Standard boekt eerste zege in Europe Play-off, Gent blijft achter met één op zes

Standard boekt eerste zege in Europe Play-off, Gent blijft achter met één op zes

08-05-21 23:56:00

Standard boekt eerste zege in Europe Play-off, Gent blijft achter met één op zes

Standard heeft zaterdagavond op de tweede speeldag in de Europe Play-off in eigen huis met 2-1 (rust: 0-1) gewonnen van AA Gent.

Keer gedeeld© BelgaBeide teams misten vorig weekend hun start in deze Europe Play-off - Standard ging zwaar met 6-2 onderuit bij KV Oostende en Gent geraakte in eigen huis niet voorbij KV Mechelen - en hadden dus iets recht te zetten op deze tweede van zes speeldagen.

'Cette épidémie devient une épidémie des non vaccinés' : les mots du Premier ministre pourraient être contreproductifs Alexander De Croo : 'Cette épidémie devient une épidémie des non vaccinés. La situation à Bruxelles n’est ni inacceptable, ni tenable' Bruxelles : les femmes quasi inexistantes dans la livraison de repas

Gent schoot het beste uit de startblokken op Sclessin en opende op het kwartier reeds de score met een rake schuiver van Roman Bezus, na een knappe doorsteekpass van Alessio Castro-Montes. Het bleek een van de weinige hoogtepunten in een magere eerste helft.

Eenzelfde scenario na de pauze, maar dan in het voordeel van de Rouches, die na een kwartier in de tweede helft langszij kwamen. Tapsoba legde met de borst af voor Selim Amallah, die knap afwerkte: 1-1. Een kwartier voor affluiten trapte Michel Ange Balikwisha de winnende treffer tegen de netten. headtopics.com

Gent kreeg nadien nog een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar Vadis Odjidja miste de elfmeter. Gent (26 punten) blijft zo achter met één op zes en moet zijn tweede plaats in de stand afstaan aan Standard (28 punten). Leider KV Oostende gaat zondagavond op bezoek bij KV Mechelen.

Beide teams misten vorig weekend hun start in deze Europe Play-off - Standard ging zwaar met 6-2 onderuit bij KV Oostende en Gent geraakte in eigen huis niet voorbij KV Mechelen - en hadden dus iets recht te zetten op deze tweede van zes speeldagen. Gent schoot het beste uit de startblokken op Sclessin en opende op het kwartier reeds de score met een rake schuiver van Roman Bezus, na een knappe doorsteekpass van Alessio Castro-Montes. Het bleek een van de weinige hoogtepunten in een magere eerste helft. Eenzelfde scenario na de pauze, maar dan in het voordeel van de Rouches, die na een kwartier in de tweede helft langszij kwamen. Tapsoba legde met de borst af voor Selim Amallah, die knap afwerkte: 1-1. Een kwartier voor affluiten trapte Michel Ange Balikwisha de winnende treffer tegen de netten. Gent kreeg nadien nog een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar Vadis Odjidja miste de elfmeter. Gent (26 punten) blijft zo achter met één op zes en moet zijn tweede plaats in de stand afstaan aan Standard (28 punten). Leider KV Oostende gaat zondagavond op bezoek bij KV Mechelen.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

KV Mechelen wint bij Standard en grijpt koppositie in Europe play-offsStandard heeft donderdag op eigen veld met 1-2 verloren van KV Mechelen op de derde speeldag van de Europe play-offs. Mechelen nestelt zich dankzij de overwinning op kop in de poule met 31 punten, Standard staat voorlopig op de vierde en laatste plaats met 28 punten.

Malines domine le Standard et reprend la tête des Europe play-offsLe FC Malines reste plus que jamais en course pour un billet européen. Il a aisément battu le Standard 3-1 dimanche lors de la quatrième journée des Europe play-offs de la Jupiler Pro League et a repris la tête du classement. Dans l'autre match, La Gantoise a dominé Ostende 0-4.

AA Gent pakt derde zege op rij en komt opnieuw naast Mechelen op kop in Europe play-offsAA Gent heeft woensdag gedaan wat het moest doen in de thuiswedstrijd tegen Standard. De Buffalo's wonnen op de vijfde en voorlaatste speeldag van de Europe play-offs in de Jupiler Pro League met 2-0 en komen in de tussenstand opnieuw naast leider KV Mechelen, dat eerder op de avond 2-2 gelijkspeelde bij KV Oostende.

La Gantoise gifle Ostende (0-4) et prend provisoirement la tête des Europe playoffsLa Gantoise s'est facilement imposé 0-4 à Ostende en ouverture de la 4e journée des Europe playoffs dimanche. Un succès qui permet aux Gantois de prendre provisoirement la tête du classement en attendant le match entre Malines et le Standard à 16h00.

Interdiction des 'thérapies de conversion' pour les personnes LGBT : où en est-on en Europe ? (carte interactive)La reine d’Angleterre l’a confirmé mardi en annonçant le programme législatif du nouveau gouvernement de Boris...