Slechtvalkenkast aan Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder moet duivenplaag verhelpen

Slechtvalkenkast aan Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder moet duivenplaag verhelpen #vrtnws

Vrtnws

22-01-22 17:42:00

Slechtvalkenkast aan Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder moet duivenplaag verhelpen vrtnws

Aan het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is er een nestkast geïnstalleerd voor een slechtvalk.

Artikel van Radio 2Leen Paredis49 minAan het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is zaterdagochtend een slechtvalkenkast opgehangen aan de oude zendmast. De kast weegt 50 kilogram, en moest op maar liefst 30 meter hoogte geplaatst worden. Daarom was er ook een stevige kraan van een dakbedrijf uit Beringen nodig. Met een drone werd de hele installatie van de kast gefilmd.

BEKIJK - De installatie van de kast:Videospeler inladen...Het is de bedoeling dat slechtvalken er rustig kunnen broeden en tussendoor ook nog de duiven en kauwen verjagen, want die zijn aan het ziekenhuis uitgegroeid tot een echte plaag. De vogels nestelen zich in kieren, op inhammen en uitstekende elementen. Ze maken daarbij heel wat vuil, maar ze maken ook veel lawaai, ook erg vroeg in de ochtend, waarmee ze de patiënten van het ziekenhuis storen.

Lire la suite: VRT NWS »

Blij met eens 'ander' nieuws. Corona hebben we ondertussen gehad. Dat lijkt me nu inderdaad ook even heel belangrijk nieuws. En die verlenging van de pandemiewet, hoe zit dat juist?

Wouter Vrancken, de langst zittende trainer in eerste klasse: 'Ik lig niet wakker van een ontslag'De coronamaatregelen zijn 'niet logisch', Union Sint-Gillis is 'niet de underdog die men ervan maakt' en aan de in opspraak gekomen Georges Leekens behoudt hij de beste herinneringen: KV Mechelen-coach Wouter Vrancken testte voor de tweede keer positief op covid, maar blijft zijn energieke zelve, ook in zijn uitspraken.

KV Kortrijk kampt met tekort aan Belgen: 'Er is een war on talent aan de gang'Na het vertrek van Gilles Dewaele naar Standard en Timothy Derijck naar Zulte Waregem, heeft KV Kortirjk een nijpend tekort aan Belgen in zijn kern. 'Het is niet makkelijk om dat op te lossen', vertelt algemeen manager Matthias Leterme aan de Krant van West-Vlaanderen.

Oud-minister Luc Martens staat op zijn 75ste terug voor de klas: ‘Dit is ook een statement’In het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel staat Luc Martens (75), ex-minister en voormalig onderwijsspecialist voor zijn partij CD&V, voor de klas. ...

Vriendin van Dave De Kock blijft in de cel, “maar houdt haar onschuld staande”De 25-jarige R.W., de Nederlandse vrouw die opgepakt werd tijdens een huiszoeking in haar woning in Sint-Gillis-Waas in het onderzoek naar de dood van de 4...

Zal Rusland binnenvallen in Oekraïne? Vijf mogelijke scenario'sAl wekenlang wordt met argusogen gekeken naar de Russische troepenverzameling aan de grens met Oekraïne. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ondertussen doet NATO land Duitsland handje klap met Rusland voor gasbevoorrading. Verzwakt hiermee onze positie ten aanzien van Rusland EN de USA die Europa niet serieus meer nemen. Als Eénoog in het Land der Blinden,kan ik deze situatie enkel maar op heuglijke manier verwelkomen.

Vandaag sowieso versoepelingen: Overlegcomité moet nog één laatste knoop doorhakkenAls het Overlegcomité vandaag landt met de coronabarometer, volgen er sowieso enkele versoepelingen voor voetbalsupporters en cultuurfanaten. Ook in de toe...

Aan het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is een slechtvalkenkast opgehangen aan de oude zendmast. De vogels kunnen er rustig broeden, maar ook de duiven en kauwen verjagen die aan het ziekenhuis zijn uitgegroeid tot een echte plaag. Artikel van Radio 2 Leen Paredis 49 min Aan het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is zaterdagochtend een slechtvalkenkast opgehangen aan de oude zendmast. De kast weegt 50 kilogram, en moest op maar liefst 30 meter hoogte geplaatst worden. Daarom was er ook een stevige kraan van een dakbedrijf uit Beringen nodig. Met een drone werd de hele installatie van de kast gefilmd. BEKIJK - De installatie van de kast: Videospeler inladen... Het is de bedoeling dat slechtvalken er rustig kunnen broeden en tussendoor ook nog de duiven en kauwen verjagen, want die zijn aan het ziekenhuis uitgegroeid tot een echte plaag. De vogels nestelen zich in kieren, op inhammen en uitstekende elementen. Ze maken daarbij heel wat vuil, maar ze maken ook veel lawaai, ook erg vroeg in de ochtend, waarmee ze de patiënten van het ziekenhuis storen. Er zijn jaarlijks 15 tot 20 broedgevallen van slechtvalken in Limburg. De kast aan het ziekenhuis zal met een telescoop en verrekijker in de gaten worden gehouden. Zo zal men snel weten of er slechtvalken met broedplannen zijn ingetrokken. Meer weten over