Rusland kan “elk moment” aanval op Oekraïne starten, zegt Witte Huis

Rusland kan “elk moment” aanval op Oekraïne starten, zegt Witte Huis

Verenigde Staten, Rusland

18-01-22 21:49:00

Rusland kan “elk moment” aanval op Oekraïne starten, zegt Witte Huis

Ondanks de inspanningen om tot een diplomatieke oplossing te komen, blijft de situatie in Oekraïne “extreem gevaarlijk”. Een Russische invasie kan “elk mom...

Ondanks de inspanningen om tot een diplomatieke oplossing te komen, blijft de situatie in Oekraïne “extreem gevaarlijk”. Een Russische invasie kan “elk moment” plaatsvinden, zo heeft de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, dinsdag verklaard.

BronBELGAVandaag om 19:41In de verklaring van Psaki wordt de Russische president Vladimir Poetin volledig verantwoordelijk geacht voor de huidige spanningen. ““President Poetin heeft deze crisis veroorzaakt door 100.000 Russische soldaten samen te brengen aan de Oekraïense grens”, zegt ze.

Lire la suite: Nieuwsblad.be »

🤣🤣🤣 Is dat de nieuwe bangmakerij? Omdat de COVID ballon aan het leeglopen is? Heeft het Witte Huis niet zelf ambassadeurs om te bemiddelen bij conflicten? Of zijn dat langs de twee kanten speciaal hiervoor gekweekte steenezel-hybriden? Geen nood.. De QRoo heeft al een persbericht gestuurd naar Poetin dat hij sancties zal krijgen indien hij her doorzet... 😂

Wat zitten de yanks in Oost Europa te doen? Europa is ver van de VS verwijderd, dus zorgt dat de VS zijn troepen uit Oost Europa terugtrekt en het probleem is opgelost.

Rusland schuift nog meer troepen door naar Wit-Rusland, ook vandaag weer diplomatiek overleg over OekraïneOfficieel gaat het om gezamenlijke oefeningen van Rusland en Wit- Rusland , maar Oekraïne vreest dat Rusland ook vanuit Wit- Rusland een inval wil inzetten. 150.000 miltairen plaatsen aan de grens...ik verzeker je ..dat is een logistieke uitdaging..😲 LEVE RUSLAND! En slim!! Misschien is het wel tijd voor een inval om zo de weg vrij te maken tot aan Het Kanaal.

DPG Media Privacy Gate

DPG Media Privacy GateMaar maar maar creepy joe LetsGoBrandon had toch al eens gebeld naar poetin... Alsof we jullie gaan geloven.... En wat doet de EU. Niets dus , wachten op de VS. De wurggreep van Rusland wordt steeds strakker

Etienne (76) krijgt onmogelijke snelheidsboete: “Nog nooit daarmee van mijn hof geweest, die kan niet zo snel en ik rijd zo ver niet”De 76-jarige Etienne Dierick uit Lokeren heeft een onmogelijke snelheidsboete gekregen. De man is op uren rijden van huis geflitst op zijn tuinbouwtractor.... Wat is er absurd aan regels zijn er voor iedereen Hoe is Lamborghini ooit begonnen denk je ?

Amerikanen vrezen dat Rusland zelf incident in Oekraïne gaat veroorzaken (en zo is ooit Tweede Wereldoorlog begonnen)Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten zijn er in Oekraïne al geheime Russische eenheden aanwezig. Die wachten op een teken van Moskou om een incident... Hopelijk komen ze Europa bevrijden van de huidige dictators..... Als dit ook zo een opgepompt verhaal is als corona, ben ik er nogal gerust in.

DPG Media Privacy Gate

© AFP Ondanks de inspanningen om tot een diplomatieke oplossing te komen, blijft de situatie in Oekraïne “extreem gevaarlijk”. Een Russische invasie kan “elk moment” plaatsvinden, zo heeft de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, dinsdag verklaard. Bron BELGA Vandaag om 19:41 In de verklaring van Psaki wordt de Russische president Vladimir Poetin volledig verantwoordelijk geacht voor de huidige spanningen. ““President Poetin heeft deze crisis veroorzaakt door 100.000 Russische soldaten samen te brengen aan de Oekraïense grens”, zegt ze. “Om het duidelijk te stellen: we beschouwen de situatie als extreem gevaarlijk. We zitten nu in een fase waarin Rusland elk moment een aanval op Oekraïne kan lanceren.” De verklaring van het Witte Huis komt er vlak nadat Amerikaanse ambtenaren hadden bevestigd dat minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken vrijdag in Genève met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov zal spreken. Psaki zegt dat Blinken tijdens die ontmoeting zal benadrukken dat er “een diplomatieke weg” uit het conflict bestaat. Rusland zal “zware economische gevolgen” moeten dragen als het toch voor militaire escalatie kiest, luidt het. Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.