België

België

Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen verhuist naar september

De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen zal in 2021 uitzonderlijk in september georganiseerd worden. Dat heeft de organisatie donderdag gemeld.

11-02-21 17:53:00

Door de aanhoudende coronapandemie is het immers niet realistisch om dit voorjaar al een recreatief evenement van deze omvang op de agenda te zetten, klinkt het.

De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen zal in 2021 uitzonderlijk in september georganiseerd worden. Dat heeft de organisatie donderdag gemeld.

Keer gedeeld© Belga ImageDoor de aanhoudende coronapandemie is het immers niet realistisch om dit voorjaar al een recreatief evenement van deze omvang op de agenda te zetten, klinkt het. De Ronde voor wielertoeristen, We Ride Flanders, wordt daarom doorgeschoven van 3 april naar 18 september, de dag voor het WK wielrennen een week lang neerstrijkt in België.

Des centaines de personnes font la fête ce mercredi soir au Bois de la Cambre '43% des Belges disent respecter la bulle d'un seul contact rapproché' Pas de corruption retenue à charge d'Alain Mathot, la lecture du jugement toujours en cours

De profs rijden dit jaar op zondag 4 april hun Ronde van Vlaanderen. De traditie wil dat daags voordien wielertoeristen uit binnen- en buitenland over het parcours mogen koersen, maar de coronacrisis steekt daar dus dit voorjaar een stokje voor. Wielertoeristen zullen nog geduld moeten hebben tot 18 september.

Deelnemers hebben de keuze uit vier tochten. De 74, 142 en 177 km hebben Oudenaarde als start- en aankomstplaats. Ook de 235 km finisht in Oudenaarde, maar vertrekt vanuit Antwerpen. Mythische hellingen als de Koppenberg, de Oude Kwaremont en de Paterberg liggen op het traject van alle vier de afstanden. headtopics.com

Door de aanhoudende coronapandemie is het immers niet realistisch om dit voorjaar al een recreatief evenement van deze omvang op de agenda te zetten, klinkt het. De Ronde voor wielertoeristen, We Ride Flanders, wordt daarom doorgeschoven van 3 april naar 18 september, de dag voor het WK wielrennen een week lang neerstrijkt in België. De profs rijden dit jaar op zondag 4 april hun Ronde van Vlaanderen. De traditie wil dat daags voordien wielertoeristen uit binnen- en buitenland over het parcours mogen koersen, maar de coronacrisis steekt daar dus dit voorjaar een stokje voor. Wielertoeristen zullen nog geduld moeten hebben tot 18 september. Deelnemers hebben de keuze uit vier tochten. De 74, 142 en 177 km hebben Oudenaarde als start- en aankomstplaats. Ook de 235 km finisht in Oudenaarde, maar vertrekt vanuit Antwerpen. Mythische hellingen als de Koppenberg, de Oude Kwaremont en de Paterberg liggen op het traject van alle vier de afstanden.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »