Steven Gerrard

Steven Gerrard

Rangers FC kroont zich voor het eerst in 10 jaar weer tot Schots kampioen

Het team van trainer Steven Gerrard won de titel dankzij een gelijkspel zondag van eeuwige rivaal Celtic.

07-03-21 19:10:00

Het team van trainer Steven Gerrard won de titel dankzij een gelijkspel zondag van eeuwige rivaal Celtic.

De Glasgow Rangers zijn voor het eerst sinds 2011 weer kampioen geworden in de Schotse eerste voetbalklasse. Het team van trainer Steven Gerrard won de titel dankzij een gelijkspel zondag van eeuwige rivaal Celtic.

Keer gedeeldDe fans kwamen massaal naar buiten om de titel te vieren © Belga ImageDe Rangers versloegen eerder dit seizoen in de Europa League zowel Standard Luik (in de poulefase) als Antwerp (in de zestiende finales).Met 20 punten voorsprong en nog maar zes wedstrijden te spelen kunnen de Rangers de titel niet meer kwijtspelen. Zaterdag wonnen ze met 3-0 van St. Mirren, de 28e competitie-overwinning van het seizoen. Het team uit Glasgow is na 32 wedstrijden nog steeds ongeslagen. Voor Steven Gerrard, voormalige sterspeler van Liverpool, is het de eerste trofee met de Rangers, in zijn derde seizoen als trainer. Celtic won de vorige negen landstitels.

Lees ookHet verhaal van Rangers: van de UEFA Cup naar vierde klasse en terugDe Rangers versloegen eerder dit seizoen in de Europa League zowel Standard Luik (in de poulefase) als Antwerp (in de zestiende finales). Met 20 punten voorsprong en nog maar zes wedstrijden te spelen kunnen de Rangers de titel niet meer kwijtspelen. Zaterdag wonnen ze met 3-0 van St. Mirren, de 28e competitie-overwinning van het seizoen. Het team uit Glasgow is na 32 wedstrijden nog steeds ongeslagen. Voor Steven Gerrard, voormalige sterspeler van Liverpool, is het de eerste trofee met de Rangers, in zijn derde seizoen als trainer. Celtic won de vorige negen landstitels.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »