Ramen van Hasseltse rechtbank na 10 jaar voor het eerst schoongemaakt

17-01-22 17:02:00

Ramen van Hasseltse rechtbank na 10 jaar voor het eerst schoongemaakt #vrtnws

Vrtnws

Ramen van Hasseltse rechtbank na 10 jaar voor het eerst schoongemaakt vrtnws

Voor de eerste keer sinds de ingebruikname, zijn de ramen van het Hasseltse gerechtsgebouw schoongemaakt.

Artikel van Radio 2Katrien Vaes14:11Toen architect Jo Berben hoorde dat de ramen van het gerechtsgebouw schoongemaakt zouden worden, heeft hij de medeontwerpers een bericht gestuurd. Zo blij was hij. “Een van de criteria toen we het gebouw tekenden was dat het duurzaam en onderhoudsvriendelijk moest zijn. Daarom staan er aan de buitenkant van elke verdieping roosters, zodat de ramen moeiteloos kunnen schoongemaakt worden” zegt Berben.

Videospeler inladen...SpoorBoven op het dak is een spoor aangelegd met een gondel die je tot voor de ramen kan laten zakken. “Die is bedoeld voor de stukken waar je moeilijk aan kan, legt Berben uit. “Ook hebben we bij de oplevering een onderhoudsboekje meegeven. Het is dan ook jammer dat het zo lang geduurd heeft.”

Lire la suite: VRT NWS »

Dat er steeds word gezegd ze zijnnnn daaaaar nogal traaaaag. Is dit wel extreem traag 😋😊😊😊 Oei, dan gaan ze daar nogal verschieten. Kan een heel ander licht werpen op de lopende zaken en misschien dan toch nog recht spreken. Dat krijg je als je de architect de vrije hand geeft: een onpraktisch gebouw dat ook nog eens lelijk is.

Een ideetje voor de populaire werkstraffen van vandaag. Vonnis uitspreken en onmiddellijk de ramen wassen. Lik op stuk beleid. Dan kost het de belastingbetaler niets. Ook Vlinderpaleis in Antwerpen is problematisch...

Uitslaande brand in Lokeren, brandweer vraagt omwonenden om ramen en deuren gesloten te houdenIn het Oost-Vlaamse Lokeren is zondagavond brand uitgebroken in een loods van een schrijnwerkerij. Dat melden de politie en de brandweer, die omwonenden vr...

Djokovic verliest rechtszaak en wordt Australië uitgezetHet Federale Hof van Australië, de rechtbank die het beroep van Novak Djokovic tegen zijn uitzetting behandelde, heeft beslist dat het visum van de Servisc... meer dan terecht moeten ze nu in alle landen doen Boontje komt om zijn loontje. Gerechtvaardigde uitwijzing Ik hoop dat alle tennissers Australië onmiddellijk verlaten! Wa een kloteboel is dat toch. Ieder zijn vrijheid!

Drie oud-sodaten dachten dat ze op humanitaire missie gingen, maar kwamen in oorlog terecht: “Gruwelijke dingen gezien”Drie oud-soldaten vragen al zestig jaar erkenning voor een geheime operatie van het Belgische leger. Officieel waren ze op ‘gewapende humanitaire missie’, ... Wat zijn sodaten? Zelfs op jullie website….

Geen Novak Djokovic op Australian Open: Serviër verliest rechtszaak en wordt Australië uitgezetDefinitief geen Australian Open voor tennisser Novak Djokovic. De nummer één van het mannentennis heeft zondagochtend zijn ultieme rechtszaak voor het Het ... Ik zou die bekers terug sturen en een media show van maken Terecht NoVaxDjoCovid

Novak Djokovic verliest ultieme rechtszaak en wordt Australië uitgezetDefinitief geen Australian Open voor tennisser Novak Djokovic. De nummer één van het mannentennis heeft zondagochtend zijn ultieme rechtszaak voor het Het... Een verwachte en terechte beslissing. Topsporters moeten ook alle regels naleven. Australië chapeau geen privilege voor de elite En nu maar hopen dat onder de gevaxte spelers zich geen besmettingen voordoen, anders maakt de australische regering zich hopeloos belachelijk.

Lobbyregister Kamer trekt steeds minder nieuwe organisaties aanVorig jaar hebben 22 nieuwe organisaties zich ingeschreven op het lobbyregister van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Dat werd maandag vernomen bij de dienst Burgerschap. De lijst telt nu 163 lobbyisten.

Voor het eerst sinds de ingebruikname, zijn de ramen van het Hasseltse gerechtsgebouw schoongemaakt.BELGA Vandaag om 18:38 De brand brak uit rond 16.BELGA Foto: AFP Het Federale Hof van Australië, de rechtbank die het beroep van Novak Djokovic tegen zijn uitzetting behandelde, heeft beslist dat het visum van de Servische tennisser ingetrokken blijft.Frans Haegemans, Paul Dullers en Roger Vanhees: “Officieel werden wij ingezet voor een gewapende humanitaire missie, maar we kwamen in oorlogssituaties terecht.

10 jaar later en 50.000 euro verder kunnen de werknemers de lucht weer zien als ze naar buiten kijken. Omdat het magazijn volledig in lichterlaaie stond, en er groot gevaar was dat de vlammen zouden overslaan naar de aanpalende woning, werden heel wat extra manschappen en tankwagens opgeroepen. Artikel van Radio 2 Katrien Vaes 14:11 Toen architect Jo Berben hoorde dat de ramen van het gerechtsgebouw schoongemaakt zouden worden, heeft hij de medeontwerpers een bericht gestuurd. De Servische tennisser probeerde via een beroepszaak voor het Federale Hof van Australië zijn visum – dat door minister van Immigratie Alex Hawke ingetrokken was – te behouden. Zo blij was hij. Even werd gevreesd dat er mogelijk asbest was vrijgekomen bij de brand, maar dat bleek even later niet het geval te zijn. “Een van de criteria toen we het gebouw tekenden was dat het duurzaam en onderhoudsvriendelijk moest zijn. Jan Bex en Koen Luts Vandaag om 21:13 Meer over Geschiedenis.

Daarom staan er aan de buitenkant van elke verdieping roosters, zodat de ramen moeiteloos kunnen schoongemaakt worden” zegt Berben. Omstreeks 18 uur was de brand onder controle, maar de brandweer moet nog lange tijd nablussen. Tijdens de rechtbankzitting luisterden de drie rechters van het hof in Melbourne zondag meerdere uren naar de pleidooien van de Australische regering, die van mening is dat de Serviër van 34 jaar ‘een gezondheidsrisico’ vormt. Videospeler inladen.. Volgens de eerste informatie raakte niemand gewond.. Ze reageren zo op minister Hawke, die als argument voor de annulering voor het visum aanhaalde dat de aanwezigheid van Djovic, die zich duidelijk uitspreekt tegen de coronavaccinatie, de antivaxbeweging een boost zou geven. Spoor Boven op het dak is een spoor aangelegd met een gondel die je tot voor de ramen kan laten zakken.

“Die is bedoeld voor de stukken waar je moeilijk aan kan, legt Berben uit. “Ook hebben we bij de oplevering een onderhoudsboekje meegeven. De beslissing kan bijna onmogelijk aangevochten worden. Het is dan ook jammer dat het zo lang geduurd heeft.” Een van de criteria toen we het gebouw tekenden was dat het onderhoudsvriendelijk moest zijn Architect Jo Berben Niet alleen de 7000 m² ramen van de Hazelaar krijgen een opfrisbeurt. Ook de 5. Lees ook.

000 m² aan aluminium panelen worden aangepakt. Bovendien werd de groenaanslag op het hout van de gevel verwijderd. “De prijs bedraagt ongeveer 50.000 euro, maar gedeeld door 10 jaar valt dat nog mee”, vindt Jo Berben. Osmose Het Poetsbureau for business heeft De Hazelaar onder handen genomen.

Ze hebben ervaring met zulke grote gebouwen. “Het Vlinderpaleis of Antwerps gerechtsgebouw hebben ik ook mee gereinigd”, zegt ramenlapper Dave. “Ik ben best trots dat ik dat op mijn cv kan zetten.” "De meeste ramen kunnen we vanop de roosters wassen. Daar gaan we het glas met een schuurspons te lijf.

Zo hardnekkig is het vuil" weet Dave. "Op plaatsen waar we moeilijker aan kunnen, gebruiken we telescopische stelen. Die gaan tot 18 meter hoog. Er loopt heet gezuiverd water door dat tot in de kleinste poriën van het glas dringt en alle vuil meeneemt. Op heel grote hoogte werken we vanuit de gondel.

" 10 jaar Iedereen is het er over eens dat nog een keer 10 jaar wachten wat veel van het goede is. Natuurlijk moet er budget voor zijn, maar een keer per jaar ramen wassen is toch wel het minimum. Meer weten over .