Rafael Nadal is eerste finalist op Australian Open en blijft op recordkoers

28-01-22 10:55:00

Rafael Nadal heeft zich als eerste verzekerd van een ticket voor de finale van de Australian Open. Hij kan in Melbourne de eerste tennisser ooit worden die meer dan 20 grandslamtoernooien won.

Rafael Nadal heeft zich als eerste verzekerd van een ticket voor de finale van de Australian Open. Hij kan in Melbourne de eerste tennisser ooit worden die meer dan 20 grandslamtoernooien won.

Rafael Nadal heeft zich als eerste verzekerd van een ticket voor de finale van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De Spanjaard kan in Melbourne de eerste tennisser ooit worden die meer dan 20 grandslamtoernooien won.

Rafael Nadal in Melbourne voor een gooi naar zijn 21e grandslamtitel (28 januari 2022) © Belga Image De 35-jarige Nadal, nummer vijf op de ATP-ranking en zesde reekshoofd in Melbourne, rekende in zijn halve finale in vier sets af met de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 7).Vandaag om 07:42 jvt Foto: afp Rafael Nadal heeft in vier sets de halve finale van de Australian Open gewonnen tegen Matteo Berrettini.Publié le 28 janvier 2022 à 09h32 (c) Belga Rafael Nadal s'est qualifié pour la finale de l'Open d'Australie de tennis, première tournoi du Grand Chelem de la saison, pour la sixième fois de sa carrière vendredi à Melbourne.BELGA Foto: BELGA Sofia Costoulas (ITF 10) heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale in het enkelspel bij de meisjes junioren op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar in Melbourne.

Na net geen drie uur wedstrijd stonden de 6-3, 6-2, 3-6 en 6-3 setstanden op de tabellen.Nadal heeft dit seizoensbegin de goede vorm beet.De 35-jarige Spanjaard, het zesde reekshoofd in Melbourne, rekende in zijn halve finale in vier sets af met de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 7).In aanloop naar de Australian Open won hij in Melbourne al zonder setverlies een voorbereidingstoernooi.7, en quatre sets: 6-3, 6-2, 3-6 et 6-3 en près de trois heures de jeu (2h55).Nadal won de Australian Open in 2009, na winst in de finale tegen Roger Federer.Later op de dag strijden de Rus Daniil Medvedev (ATP 2) en de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 4) om de tweede finaleplaats.Hij was viermaal verliezend finalist in Melbourne, in 2012 (tegen Novak Djokovic), 2014 (tegen Stan Wawrinka), 2017 (tegen Federer) en 2019 (tegen Djokovic).Costoulas nam ook deel aan het dubbelspel.

De Spanjaard jaagt in Melbourne op een 21e grandslamtitel, waarmee hij geschiedenis zou schrijven.Momenteel staat hij met 20 grandslamzeges op gelijke hoogte met Federer en Djokovic, die niet van de partij zijn in Australië.2), numéro 2 mondial, qui s'affrontent dans l'autre demi-finale.Hij kan er immers de eerste tennisser ooit worden die meer dan 20 grandslamtoernooien kan winnen.Momenteel staat hij op gelijke hoogte met Federer en Djokovic, die niet van de partij zijn in Australië.Het virus kreeg hem zo hard te pakken dat hij twijfelde aan de start van het nieuwe seizoen.Later op de dag strijden de Rus Daniil Medvedev (ATP 2) en de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 4) om de tweede tweede finaleplaats.De 35-jarige Nadal, nummer vijf op de ATP-ranking en zesde reekshoofd in Melbourne, rekende in zijn halve finale in vier sets af met de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 7).Een rugblessure hield hem weg van Wimbledon en de Olympische Spelen, een voetblessure vergalde de rest van zijn jaar.

Na net geen drie uur wedstrijd stonden de 6-3, 6-2, 3-6 en 6-3 setstanden op de tabellen.Nadal heeft dit seizoensbegin de goede vorm beet.Lees ook.In aanloop naar de Australian Open won hij in Melbourne al zonder setverlies een voorbereidingstoernooi.Nadal won de Australian Open in 2009, na winst in de finale tegen Roger Federer.Hij was viermaal verliezend finalist in Melbourne, in 2012 (tegen Novak Djokovic), 2014 (tegen Stan Wawrinka), 2017 (tegen Federer) en 2019 (tegen Djokovic).

De Spanjaard jaagt in Melbourne op een 21e grandslamtitel, waarmee hij geschiedenis zou schrijven.Hij kan er immers de eerste tennisser ooit worden die meer dan 20 grandslamtoernooien kan winnen.Momenteel staat hij op gelijke hoogte met Federer en Djokovic, die niet van de partij zijn in Australië.Later op de dag strijden de Rus Daniil Medvedev (ATP 2) en de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 4) om de tweede tweede finaleplaats.Lees meer over:.

Lire la suite:
SportVoetbalmagazine »
Loading news...
Failed to load news.

Rafael Nadal naar finale Australian Open voor grandslamrecordRafael Nadal heeft in vier sets de halve finale van de Australian Open gewonnen tegen Matteo Berrettini. Dat maakt dat hij zondag met 21 grandslamtitels al... Vamos! 💪 Niet zonder meer verdiend zonder Djokovic in het toernooi.. Niet de beste moeten verslaan.

Un très solide Rafael Nadal se qualifie pour sa 6ème finale à l'Open d'AustralieRafael Nadal s'est qualifié pour la finale de l'Open d'Australie de tennis, première tournoi du Grand Chelem de la saison, pour la ...

Belgische Sofia Costoulas naar finale junioren Australian OpenSofia Costoulas (ITF 10) heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale in het enkelspel bij de meisjes junioren op de Australian Open, het eerste grandslamto...

Rafael Nadal naar finale Australian Open voor grandslamrecordRafael Nadal heeft in vier sets de halve finale van de Australian Open gewonnen tegen Matteo Berrettini. Dat maakt dat hij zondag met 21 grandslamtitels al... Vamos! 💪 Niet zonder meer verdiend zonder Djokovic in het toernooi.. Niet de beste moeten verslaan.

DPG Media Privacy Gate

Geen nieuwe dubbelfinale Australian Open voor MertensElise Mertens is er donderdag samen met haar Russische dubbelpartner Veronika Kudermetova niet in geslaagd de finale te bereiken op de Australian Open.