PSG geeft Barcelona op eigen veld pak slaag, Liverpool wint bij Leipzig

PSG geeft Barcelona op eigen veld pak slaag, Liverpool wint bij Leipzig

17-02-21 01:09:00

PSG geeft Barcelona op eigen veld pak slaag, Liverpool wint bij Leipzig

Paris Saint-Germain heeft dinsdag in de heenwedstrijden van de achtste finales van de Champions League zwaar uitgehaald op het veld van FC Barcelona. De Parijzenaars wonnen met 1-4 na drie doelpunten van Kylian Mbappé. Liverpool, waar Divock Origi op de bank bleef, won in Boedapest met 0-2 van RB Leipzig.

PSG, dat het zonder de geblesseerden Neymar en Di Maria moest stellen, was baas in de openingsfase. Mbappé, Gueye en Dembélé lieten de eerste kansen liggen. Toen Kurzawa aan de overkant De Jong aanliep, ging de bal op de stip en was het Barcelona dat op voorsprong kwam. Wie anders dan Lionel Messi (27.) joeg de penalty hoog in het doel. Lang kon de thuisploeg niet van zijn voorsprong genieten. Kylian Mbappé (32.) maakte gelijk na een heerlijke Parijse aanval met assist van Verratti. Naar het einde van de eerste helft toe ging PSG nog nadrukkelijk op zoek naar de 1-2, maar een tweede doelpunt voor de rust kwam er niet.

Suisse : Amnesty dénonce l'interdiction du voile intégral, qui 'discrimine la communauté' musulmane Le bourgmestre de Middelkerke Jean-Marie Dedecker défie le gouvernement: 'Nous allons installer nos terrasses dès cette semaine' Royaume-Uni : Nigel Farage, figure emblématique du Brexit, annonce qu'il va quitter la vie politique

HattrickNa de pauze gingen de Fransen op hun elan verder. Ze waren baas en gingen vol voor de uitzege. De 1-2 liet even op zich wachten, maar iets voorbij het uur kwam de verdiende voorsprong er dan toch. Mbappé (65.) maakte zijn tweede van de avond nadat Piqué een voorzet van Florenzi onhandig in zijn voeten had geduwd.

PSG bleef doorpushen en vijf minuten later kreeg Moise Kean (70.) alle ruimte van de wereld om de 1-3 op aangeven van Paredes tegen de netten te koppen. Barça vond geen antwoord meer en slikte zelfs nog de 1-4. Mbappé (85.) werkte een snelle tegenprik knap af voor zijn derde van de avond. De Fransman is de eerste speler die er in de 21e eeuw in slaagt om in een Champions League-wedstrijd in en tegen Barcelona drie keer te scoren. headtopics.com

Fouten van LeipzigLeipzig tegen Liverpool was voor de rust min of meer in evenwicht, met de Reds die met de rust in zicht steeds meer kwamen opzetten, maar er vielen geen doelpunten.Kort na de pauze maakte Mo Salah (53.) 0-1, nadat Sabitzer hem de bal domweg cadeau deed. Vijf minuten later verdubbelden de bezoekers hun voorsprong al. Nu was het Mukiele die stevig in de fout ging en Sadio Mané (58.) op weg zette naar de 0-2. Leipzig ging nadien nog dapper op zoek naar de aansluitingstreffer, maar scoren lukte de Duitsers niet meer. De terugwedstrijden volgen op 10 maart.

PSG, dat het zonder de geblesseerden Neymar en Di Maria moest stellen, was baas in de openingsfase. Mbappé, Gueye en Dembélé lieten de eerste kansen liggen. Toen Kurzawa aan de overkant De Jong aanliep, ging de bal op de stip en was het Barcelona dat op voorsprong kwam. Wie anders dan Lionel Messi (27.) joeg de penalty hoog in het doel. Lang kon de thuisploeg niet van zijn voorsprong genieten. Kylian Mbappé (32.) maakte gelijk na een heerlijke Parijse aanval met assist van Verratti. Naar het einde van de eerste helft toe ging PSG nog nadrukkelijk op zoek naar de 1-2, maar een tweede doelpunt voor de rust kwam er niet. Na de pauze gingen de Fransen op hun elan verder. Ze waren baas en gingen vol voor de uitzege. De 1-2 liet even op zich wachten, maar iets voorbij het uur kwam de verdiende voorsprong er dan toch. Mbappé (65.) maakte zijn tweede van de avond nadat Piqué een voorzet van Florenzi onhandig in zijn voeten had geduwd. PSG bleef doorpushen en vijf minuten later kreeg Moise Kean (70.) alle ruimte van de wereld om de 1-3 op aangeven van Paredes tegen de netten te koppen. Barça vond geen antwoord meer en slikte zelfs nog de 1-4. Mbappé (85.) werkte een snelle tegenprik knap af voor zijn derde van de avond. De Fransman is de eerste speler die er in de 21e eeuw in slaagt om in een Champions League-wedstrijd in en tegen Barcelona drie keer te scoren. Leipzig tegen Liverpool was voor de rust min of meer in evenwicht, met de Reds die met de rust in zicht steeds meer kwamen opzetten, maar er vielen geen doelpunten. Kort na de pauze maakte Mo Salah (53.) 0-1, nadat Sabitzer hem de bal domweg cadeau deed. Vijf minuten later verdubbelden de bezoekers hun voorsprong al. Nu was het Mukiele die stevig in de fout ging en Sadio Mané (58.) op weg zette naar de 0-2. Leipzig ging nadien nog dapper op zoek naar de aansluitingstreffer, maar scoren lukte de Duitsers niet meer. De terugwedstrijden volgen op 10 maart.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »