Philip Mestdagh

Philip Mestdagh

Philip Mestdagh stopt als bondscoach van de Belgian Cats

'Hij hoort in onze Hall of Fame voor hetgeen hij met de Belgian Cats bereikt heeft.'

18-09-21 14:42:00

'Hij hoort in onze Hall of Fame voor hetgeen hij met de Belgian Cats bereikt heeft.'

Philip Mestdagh (58) stopt na zes jaar als coach van de Belgian Cats. Dat zijn de West-Vlaming en Basketball Belgium onderling overeengekomen, zo meldt de Belgische basketbond. In november zullen de Cats aantreden onder een nieuwe coach, die nog aangeduid moet worden.

Mestdaghs contract liep af na de Spelen.'We voelen dat het tijd is voor een nieuwe wind', verklaart General Manager Koen Umans. 'Philip heeft de Belgian Cats samen met de ganse staf op het mondiale niveau gebracht: 89 interlands op de teller met een zesde plaats op de wereldranking. De mooiste pagina's van de Belgische basketbalgeschiedenis dragen zijn stempel.

Les jeunes se mobilisent pour le climat dans plusieurs villes : 'A quoi bon étudier si notre avenir est incertain ?' Agressions sexuelles à Ixelles: l'idée d'un label 'safe bar' ne plaît pas à tout le monde Le bourgmestre de Forest en burn-out depuis un an: il continue à percevoir son salaire complet

'We houden eraan om Philip uitdrukkelijk te bedanken voor zijn jarenlange inzet. Hij hoort in onze Hall of Fame voor hetgeen hij met de Belgian Cats bereikt heeft. De verkiezing als Coach van het Jaar 2020 over alle sporten heen onderstreept de appreciatie voor de persoon en de erkenning van zijn impact door het sportlandschap in de meest brede vorm.'

Onder Mestdagh kwalificeerden de Belgian Cats zich in 2017 voor het eerst in tien jaar opnieuw voor een EK. Na een bronzen EK-medaille werden de Belgische basketvrouwen een jaar later vierde op het WK. In 2019 eindigden Emma Meesseman en co. op de vijfde plaats op het EK. En in 2020 plaatsten ze zich in Oostende voor het eerst in de geschiedenis voor de Olympische Spelen. Afgelopen zomer strandden de Cats na een nieuwe bronzen EK-medaille in de kwartfinales in Tokio. Na een thriller verloren ze nipt met 86-85 van gastland Japan. headtopics.com

61 zeges, 28 nederlagenMestdagh werd in 2013 aangesteld bij de nationale ploeg, als assistent van Daniel Goethals. In augustus 2015 nam hij de fakkel van Goethals over als T1. In totaal stond Mestdagh in 89 wedstrijden (61 zeges, 28 nederlagen) aan het roer.

'Ik ben enorm dankbaar en trots op het traject dat ik samen met de groep speelsters heb afgelegd', zegt Mestdagh in een persbericht. 'Nu afscheid nemen, is niet gemakkelijk. Ik wil de speelsters en federatie bedanken voor onze samenwerking in de voorbije jaren. De Belgian Cats zijn voor altijd in mijn hart: dank je dames, dank je staf, we hebben samen een fantastisch parcours afgelegd. Mijn focus gaat nu volledig naar mijn club in de Franse competitie (Saint-Amand-les-Eaux, nvdr.).'

Wie de nieuwe coach wordt van de Cats is nog niet geweten. 'Er zijn gesprekken bezig', zegt Umans. 'We verwachten op korte termijn de nieuwe coach voor te kunnen stellen.'EK- en WK-kwalificatiesOp 11 november spelen de Cats hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2023 in en tegen Bosnië-Herzegovina. Drie dagen later ontvangen ze Duitsland.

In februari 2022 staat het kwalificatietoernooi voor het WK later op het jaar in Australië (22/09-1/10) op de planning.Mestdaghs contract liep af na de Spelen. 'We voelen dat het tijd is voor een nieuwe wind', verklaart General Manager Koen Umans. 'Philip heeft de Belgian Cats samen met de ganse staf op het mondiale niveau gebracht: 89 interlands op de teller met een zesde plaats op de wereldranking. De mooiste pagina's van de Belgische basketbalgeschiedenis dragen zijn stempel. 'We houden eraan om Philip uitdrukkelijk te bedanken voor zijn jarenlange inzet. Hij hoort in onze Hall of Fame voor hetgeen hij met de Belgian Cats bereikt heeft. De verkiezing als Coach van het Jaar 2020 over alle sporten heen onderstreept de appreciatie voor de persoon en de erkenning van zijn impact door het sportlandschap in de meest brede vorm.' Onder Mestdagh kwalificeerden de Belgian Cats zich in 2017 voor het eerst in tien jaar opnieuw voor een EK. Na een bronzen EK-medaille werden de Belgische basketvrouwen een jaar later vierde op het WK. In 2019 eindigden Emma Meesseman en co. op de vijfde plaats op het EK. En in 2020 plaatsten ze zich in Oostende voor het eerst in de geschiedenis voor de Olympische Spelen. Afgelopen zomer strandden de Cats na een nieuwe bronzen EK-medaille in de kwartfinales in Tokio. Na een thriller verloren ze nipt met 86-85 van gastland Japan. Mestdagh werd in 2013 aangesteld bij de nationale ploeg, als assistent van Daniel Goethals. In augustus 2015 nam hij de fakkel van Goethals over als T1. In totaal stond Mestdagh in 89 wedstrijden (61 zeges, 28 nederlagen) aan het roer. 'Ik ben enorm dankbaar en trots op het traject dat ik samen met de groep speelsters heb afgelegd', zegt Mestdagh in een persbericht. 'Nu afscheid nemen, is niet gemakkelijk. Ik wil de speelsters en federatie bedanken voor onze samenwerking in de voorbije jaren. De Belgian Cats zijn voor altijd in mijn hart: dank je dames, dank je staf, we hebben samen een fantastisch parcours afgelegd. Mijn focus gaat nu volledig naar mijn club in de Franse competitie (Saint-Amand-les-Eaux, nvdr.).' Wie de nieuwe coach wordt van de Cats is nog niet geweten. 'Er zijn gesprekken bezig', zegt Umans. 'We verwachten op korte termijn de nieuwe coach voor te kunnen stellen.'Op 11 november spelen de Cats hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2023 in en tegen Bosnië-Herzegovina. Drie dagen later ontvangen ze Duitsland. In februari 2022 staat het kwalificatietoernooi voor het WK later op het jaar in Australië (22/09-1/10) op de planning. headtopics.com

Coronavirus : 4 à 10 fois plus de non vaccinés parmi les nouvelles contaminations 175 ans du parti libéral : le MR et le Vld veulent être la première famille politique du pays en 2024 RDC : la Belgique veut des élections 'crédibles' et 'transparentes' en 2023 Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

VRT legt sportjournalist Eddy Demarez sanctie opDe directie van de VRT heeft Sporza-journalist Eddy Demarez en een andere medewerker een sanctie opgelegd naar aanleiding van diens uitspraken over de Belgian Cats na de Olympische Spelen. Dat meldt de openbare omroep donderdag. De VRT geeft geen details over de inhoud van de sanctie.

Ook bondscoach Van Gaal heeft gekeken: Noa Lang opgenomen in Nederlandse voorselectieNoa Lang ziet zijn goeie prestaties bij Club Brugge vertaald in een voorselectie bij Oranje. Bondscoach Louis van Gaal nam hem vrijdag op in een groep die bestaat uit 28 spelers.

Bondscoach Sven Vanthourenhout wikt onze kansen op het WK: 'We gaan voor de wegrit én de tijdrit'Een WK wielrennen in eigen land, en België brengt de topfavoriet aan de start? 'We zullen de koers moeten dragen', beseft bondscoach Sven Vanthourenhout.

Eupen wint bij Cercle Brugge en komt naast Club Brugge aan de leidingIn de opener van de achtste speeldag van de Jupiler Pro League heeft KAS Eupen vrijdag een 1-2 zege geboekt op het veld van Cercle Brugge.

Onder de Spaanse zon: Belgen voelen zich thuis in de ACB-basketballigaKomend weekend start in Spanje de Liga ACB/Endesa, beschouwd als de sterkste basketbalcompetitie na de NBA. Mét vier Belgen aan de opworp.

Steven Van Gucht, virologue de Sciensano: trop tôt pour le retrait du masque, 'le grand test' n'arrive qu'à l'automneSteven Van Gucht de l'Institut de santé publique Sciensano a réagi sur HLN Live aux décisions du comité de concertation de vendredi qui ... ....c le même qui annonçait une 4è vague pendant l'été, non? Reconnaissons que cs propos sages et bienveillants de mise en garde vont totalement à l'encontre ds propos haineux tenu par Mr Decroo... la vaccination protège ds formes graves mais n'empêche pas totalement le virus de circuler... merci à ns scientifiques... Infimière italienne en réponse à une personne qui parlait de non-vaccinés en hôpital: 'toutes les personnes en réanimation dans mon service pour le Covid sont vaccinées', FUCK vaccin de merde