Organisator coronamanifestatie in Brussel: “We kanten ons tegen ondemocratische manier waarop maatregelen tot stand komen”

Organisator coronamanifestatie in Brussel: “We kanten ons tegen ondemocratische manier waarop maatregelen tot stand komen”

Gezien?, Coronavirus

23-01-22 11:55:00

Organisator coronamanifestatie in Brussel: “We kanten ons tegen ondemocratische manier waarop maatregelen tot stand komen”

Er zijn in Brussel al enkele marsen geweest tegen de coronamaatregelen. Zondag 23 januari vindt er opnieuw een manifestatie plaats, maar die is internation...

World Wide Demonstrationen meer dan 600 lokale verenigingen uit heel Europa. Ze komen op straat voor vrijheid, democratie, mensenrechten en respect voor de grondwet. Linken met extreemrechts en antivaxxers worden geschuwd. “We zijn geen coronasceptici”, aldus Meert. “En alle strekkingen zijn welkom. We willen geen politieke recuperatie.”

LEES OOK.Coronabetoging in Brussel: foto’s journalisten gedeeld, reisbussen ingelegd en controversiële sprekersPolarisatie“We willen aankaarten dat een grote en steeds groeiende groep mensen zich niet meer gehoord voelt in het maatschappelijke debat. Om iets te doen aan de polarisatie tussen mensen die voor of tegen maatregelen zijn, willen we het openbaar debat op gang trekken zodat mensen op die manier andere standpunten beter leren begrijpen.”

Lire la suite: Nieuwsblad.be »

Klootjesvolk is weer losgelaten uit hun dierentuin... Zij zijn de schuldigen van de vele besmettingen loosers en lafaards dus .Heb er geen greintje respect voor hoop dat het strontregent en keihard vriest zodat ze allemaal op hun bek gaan .

Reisbureau legt bussen in naar coronabetoging in Brussel, organisator spreekt van 100.000 betogers uit binnen- en buitenlandBrussel verwacht deze zondag opnieuw duizenden manifestanten, die komen betogen tegen de coronamaatregelen. De opkomst kan groot zijn, omdat deze keer ook ... 100.000? 🤣🤣🤣🤣🤣🤡

Reisbureau legt bussen in naar coronabetoging in Brussel, organisator spreekt van 100.000 betogers uit binnen- en buitenlandBrussel verwacht deze zondag opnieuw duizenden manifestanten, die komen betogen tegen de coronamaatregelen. De opkomst kan groot zijn, omdat deze keer ook ... organisatie is verantwoordelijk voor de rellen die tegen de politie wordt gebruikt en dan via de media zeggen het wordt vreedzame betoging niet geloven Knokploegen uit het buitenland? Hup! De no-brainers gaan weer op stap. Wat krijgen we weer voor een ravage?

DPG Media Privacy GateAnti-coronabetoging? Een extreem rechts onderonsje... Zaten die dan allemaal in de bak?😆

Coronablog: Manifestatie in Brussel tegen het coronabeleid, gemiddeld meer dan 40.000 besmettingen per dagCoronablog: Manifestatie in Brussel tegen het coronabeleid, gemiddeld meer dan 40.000 besmettingen per dag vrtnws Niet mijn betoging! Het virus zal er zijn gang gaan. Darwin zou trots zijn… De regimepers is al paraat, dat de Brussels bevolking niet wil vaccineren hoor ik jullie nooit zeggen.

Elise Mertens en Kirsten Flipkens komen in kwartfinales dubbelspel Australian Open tegen elkaar uitElise Mertens en Kirsten Flipkens hebben zich zondag elk met hun respectievelijke dubbelpartner geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel op het Au... By by flipper. Één van beiden dus halve finale... 🇧🇪

Anderhalf jaar en vijf golven later is hij er dan toch: zo verliep de lange lijdensweg van de coronabarometerDe coronabarometer moet met drie kleuren aangeven hoe ernstig de stand van de epidemie is en welke maatregelen er in welke sector tegenover kunnen staan. Handige tool die barometer. Helpt vooral mensen met verantwoordelijkheid uit de wind te zetten. “It wasn’t me, it was the barometer.” Jullie doen alsof dat ding een wezen is!!! Dit, beste mensen, heet technocratie. Dit is totaal geen barometer,aan een echte b hangen cijfers en duidelijke afspraken aan die dan niet nog een keer aan overleg moeten onderworpen worden.Het kan ook in goede tijden geldig zijn met een groene en een zwarte zone, zo kan je vergelijken met een periode zonder pandemie

organiseert de demonstratie samen met enkele (landelijke) afdelingen van World Wide Demonstration en meer dan 600 lokale verenigingen uit heel Europa. Ze komen op straat voor vrijheid, democratie, mensenrechten en respect voor de grondwet. Linken met extreemrechts en antivaxxers worden geschuwd. “We zijn geen coronasceptici”, aldus Meert. “En alle strekkingen zijn welkom. We willen geen politieke recuperatie.” LEES OOK. Coronabetoging in Brussel: foto’s journalisten gedeeld, reisbussen ingelegd en controversiële sprekers Polarisatie “We willen aankaarten dat een grote en steeds groeiende groep mensen zich niet meer gehoord voelt in het maatschappelijke debat. Om iets te doen aan de polarisatie tussen mensen die voor of tegen maatregelen zijn, willen we het openbaar debat op gang trekken zodat mensen op die manier andere standpunten beter leren begrijpen.” Meert pleit ervoor om het parlement meer bij het debat te betrekken. Hij vindt ook dat de GEMS-expertengroep in heel de crisis te veel macht heeft gekregen, ook al “zijn die mensen op zich niet het probleem.” Van Noordstation naar Jubelpark De manifestatie start om 11 uur aan het Brusselse Noordstation. Via de Europese wijk gaat het richting Jubelpark waar internationale sprekers voorzien zijn. De organisatoren verwachten tienduizenden tot zelfs 100.000 deelnemers. In tientallen steden wereldwijd zij er dit weekend trouwens optochten voor vrijheid, mensenrechten en democratie. Meert zegt dat zijn frustratie over het feit dat mensen niet meer met elkaar praten, al dateert van voor de coronacrisis. “Eigenlijk willen we helemaal niet gaan demonstreren”, stelt hij. “Wij zijn brave huisvaders en -moeders die niet thuis horen daar op straat. En we vragen niet om onze standpunten over te nemen, enkel om erover te kunnen praten.” Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis. Meld je aan en start met lezen > Meer over Coronavirus