Opnieuw kandidaat-burgemeester doodgeschoten in Mexicaanse stad: “Kans bestaat dat politici afspraken maken me

  • 📰 gva
  • ⏱ Reading Time:
  • 64 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 29%
  • Publisher: 63%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

Kandidaat-burgemeester in de Mexicaanse stad Celaya, Bertha Gisela Gaytán (38), is doodgeschoten op de eerste dag van haar campagne. Daarmee is ze één van de minstens 22 kandidaat-burgemeesters die sinds september 2023 in Mexico zijn vermoord. “Een bedreiging voor de democratie.

Kandidaat-burgemeester in de Mexicaanse stad Celaya, Bertha Gisela Gaytán , is doodgeschoten op de eerste dag van haar campagne. Daarmee is ze één van de minstens 22 kandidaat-burgemeesters die sinds september 2023 in Mexico zijn vermoord. “Een bedreiging voor de democratie.”Bertha Gisela Gaytán werd neergeschoten in een buurgemeente van Celaya, zo’n 250 kilometer ten noorden van Mexico-Stad.

Gisela Gaytán was nog maar enkele dagen geleden begonnen met haar campagne. Ze had toen ook om extra bescherming gevraagd. Celaya is namelijk één van de gewelddadigste steden van het land. In de staat Guanajuato worden meer moorden gepleegd dan in elke andere Mexicaanse staat.Sinds september 2023 zijn er nu minstens 22 kandidaat-burgemeesters vermoord. Nog nooit eerder verliepen de Mexicaanse verkiezingen zo bloederig.

De president van Mexico, Lopez Obrador, veroordeelt de aanslag en betreurt wat er gebeurd is met zijn partijgenoot. “Deze gebeurtenissen zijn zeer betreurenswaardig omdat het mensen zijn die vechten voor democratie. Ze gaan op straat, laten hun gezicht zien en vechten voor anderen. Het doet veel pijn dat dit in ons land gebeurt.”De slachtoffers van dit soort geweld maakten deel uit van verschillende partijen.

Door het geweld van de voorbije maanden, vinden partijen het moeilijk om kandidaten te vinden die willen opkomen tijdens de verkiezingen. Dat is uiteindelijk ook een bedreiging voor de democratie, vindt Arteta. “Het geeft mensen weinig zekerheid over de mensen op wie ze stemmen. Zijn ze wel in staan om te regeren zonder te bezwijken aan de georganiseerde misdaad?”“Bij mij zit er geen 9.

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.
Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 /  🏆 12. in BE

Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Opnieuw kandidaat-burgemeester doodgeschoten in Mexicaanse stad: “Kans bestaat dat politici afspraken maken meKandidaat-burgemeester in de Mexicaanse stad Celaya, Bertha Gisela Gaytán (38), is doodgeschoten op de eerste dag van haar campagne. Daarmee is ze één van de minstens 22 kandidaat-burgemeesters die sinds september 2023 in Mexico zijn vermoord. “Een bedreiging voor de democratie.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Mexicaanse burgemeester gedood in regio die ge­teis­terd wordt door drugsbendesDe burgemeester van een plaats in de staat Michoacan, in het westen van Mexico, is zaterdagavond gedood. De regio wordt geteisterd door drugsgeweld, zo liet het regionale parket weten in een persbericht.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

In de sfeervolle Mexicaanse film ‘Totém’ leert een meisje omgaan met de doodIn Totém wordt de zevenjarige Sol geconfronteerd met de terminale ziekte van haar vader tijdens de voorbereidingen voor zijn laatste verjaardagsfeest. Een sterke, ingetogen film over leren loslaten.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

“Cowboys” niet welkom: Jambon laat kandidaat-investeerders in Van Hool doorlichtenVolgens Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn er voor busbouwer Van Hool kandidaten opgedoken, “maar je hebt altijd cowboys en valabele kandidaten”.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Moeder geschorst van kandidaat die sjoemelde bij magistratenexamenE.W., moeder van de kandidaat die op voorhand de examenvraag voor het magistratenexamen kreeg, is vrijdag geschorst door de rechtbank van eerste aanleg in West-Vlaanderen. E.W. is rechter in de West-Vlaamse stad Ieper. De schorsing loopt tot en met 12 juni, en kan tot drie maanden extra verlengd worden. Het tuchtonderzoek loopt nog.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Kandidaat-overnemer Guido Dumarey pleit voor defensietak bij Van HoolBusbouwer Van Hool zou een defensiedivisie moeten starten die minstens 10 procent van de omzet levert, omdat er meer mee te verdienen valt. Dat heeft zakenman Guido Dumarey, die met Van Hool een doorstart wil maken, gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »