Onderzoek naar ‘nazi-begrafenis’ in Romeinse kerk

11-01-22 20:47:00

Onderzoek naar ‘nazi-begrafenis’ in Romeinse kerk

Italië

Onderzoek naar ‘nazi-begrafenis’ in Romeinse kerk

Een begrafenis met een hakenkruisvlag heeft voor ophef in Italië gezorgd. De politie voert een onderzoek naar de zaak.

De begrafenis was volgens berichten in Italiaanse media die van een 44-jarige aanhangster van de rechtsradicale splinterpartij Forza Nuova. De vrouw was aan complicaties na een operatie overleden. Enkele aanwezigen zouden ook de nazigroet hebben gebracht.

Het bisdom in Rome veroordeelde het incident als ‘ernstige, beledigende en onaanvaardbare ideologische instrumentalisering’ en distantieerde zich. De parochie wist niets van de plannen van de rouwenden.De partij Forza Nuova geldt als een neofascistische beweging. Enrico Letta, oud-premier en voorzitter van de centrumlinkse Partito Democratico, riep na een uit de hand gelopen betoging in oktober nog op om Forza Nuova te laten ontbinden.

Lire la suite:
De Standaard »

Grootste muntschat ooit in het noorden van Spanje werd opgegraven door... een dasEen dier op zoek naar eten heeft Spaanse archeologen op het spoor gezet naar honderden Romeinse munten.

Na misplaatste ‘grap’: parket start onderzoek naar incident met gebruikte spuit bij vaccinatie van kindHet parket van Oost-Vlaanderen start een onderzoek naar het incident in het vaccinatiecentrum van Evergem, waar een kind werd geprikt met een spuit die al ...

DPG Media Privacy GateOei , een grap overwerkt? Dit is nu precies de kant van medisch personeel die ik vaak gezien heb. Waarom juist ik deze slechte kanten van mensen te zien krijg is mij een raadsel. Of zou het komen omdat ik méér wakker rondloop?

Manu (46) in levensgevaar na brand in Deurne, onderzoek naar drugsproductieIn de Waalhofstraat in Deurne is maandagavond brand uitgebroken. De 46-jarige bewoner raakte levensgevaarlijk gewond. Er wordt onderzocht of in de woning s... Wie zijn gat verbrand......!

DPG Media Privacy GateDamnatio memoriae vergelijken met het vage begrip 'cancel culture' is idioot en Domitianus was lang niet het eerste 'slachtoffer', zelfs niet op de schaal van een heerser. Farao Achnaton werd 1000 jaar eerder uit de geschiedenis gewist.

Ophef na begrafenis met nazivlag in RomeEen begrafenis in Italië heeft voor ophef gezorgd. In de parochie Santa Lucia, in het noorden van de hoofdstad Rome, had maandag een groep mensen voor een ...

In de parochie Santa Lucia in het noorden van de hoofdstad Rome had zich maandag een groep mensen voor een kerk rond een lijkkist verzameld, zo blijkt uit een foto van het nieuwsportaal Open dinsdag.In het noorden van Spanje zijn 209 munten uit de Laat-Romeinse tijd ontdekt.© BELGA Het parket van Oost-Vlaanderen start een onderzoek naar het incident in het vaccinatiecentrum van Evergem, waar een kind werd geprikt met een spuit die al gebruikt was..

Op de kist lag een rode vlag met een zwart hakenkruis. De begrafenis was volgens berichten in Italiaanse media die van een 44-jarige aanhangster van de rechtsradicale splinterpartij Forza Nuova. De archeologen hebben de vondst wel te danken aan een das die een aantal munten heeft opgegraven op zoek naar eten. De vrouw was aan complicaties na een operatie overleden. Zijn collega gebruikte ze om een ander kind te prikken en merkte toen pas dat ze leeg was. Enkele aanwezigen zouden ook de nazigroet hebben gebracht. De muntschat werd gevonden in de grot van La Cuesta de Bercio in de regio Austurias in het noorden van Spanje. Het bisdom in Rome veroordeelde het incident als ‘ernstige, beledigende en onaanvaardbare ideologische instrumentalisering’ en distantieerde zich.

De parochie wist niets van de plannen van de rouwenden. Het dier zou een aantal Romeinse munten hebben opgegraven die daarna werden gevonden door iemand uit de streek. Kind werd in vaccinatiecentrum geprikt met gebruikte spuit: “We tillen hier zwaar aan, de vaccinatoren maakten een onvergeeflijke blunder” Het parket is een onderzoek gestart naar het incident, met als kwalificatie ‘onopzettelijke slagen’. De partij Forza Nuova geldt als een neofascistische beweging. Enrico Letta, oud-premier en voorzitter van de centrumlinkse Partito Democratico, riep na een uit de hand gelopen betoging in oktober nog op om Forza Nuova te laten ontbinden. Het gaat om Romeinse munten van het midden van de tweede eeuw na Christus tot de periode onder de West-Romeinse keizer Valentianus III die regeerde tussen 425 en 455 na Christus. Lees ook Covid legt breuklijn tussen (neo)fascisten en antifascisten bloot Foto: AP/Open U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van 5 . Een aantal personen dienen nog verhoord te worden.