Omikron is aangekomen in Peking, drie weken voor start Winterspelen

17-01-22 14:05:00

Omikron is officieel aangekomen in Peking: houdt het strenge coronabeleid van China stand?

Omikronvariant, China

Omikron is officieel aangekomen in Peking: houdt het strenge coronabeleid van China stand?

Omikron is officieel aangekomen in Peking. De variant is veel besmettelijker dan eerdere mutaties van het coronavirus en kan het land met haar strenge coro...

Foto: REUTERSOmikron is officieel aangekomen in Peking. De variant is veel besmettelijker dan eerdere mutaties van het coronavirus en kan het land met haar strenge coronabeleid in grote problemen brengen.In andere delen van China was omikron al opgedoken, zaterdag werd de eerste lokaal overgedragen omikronbesmetting in de hoofdstad Peking geregistreerd. Over drie weken beginnen daar de Olympische Winterspelen en de Chinese overheid is er daarom extra op gebrand het aantal besmettingen minimaal te houden. Zondag telde het land volgens officiële cijfers 166 coronabesmettingen.

Lire la suite: De Standaard »

Bejing heeft eerste omikrongeval voor WinterspelenDe Chinese hoofdstad Bejing heeft haar eerste omikrongeval te pakken. Dit gebeurt 2 weken voor het begin van de Olympische Winterspelen. De patiënt heeft geen contact gehad met andere gevallen en heeft de stad de afgelopen 14 dagen niet verlaten, volgens de Chinese krant Global Times. Geen drama! Oh nee!!!!! Stop alles!!!! En vooral: zijn daar genoeg zakdoekfabrieken in China?

China kent hoogste aantal coronabesmettingen in 2 jaar, 3 weken voor begin WinterspelenHoogste aantal coronabesmettingen in China in 2 jaar, 3 weken voor begin Winterspelen vrtnws Spelleke begint er al goed ma bon: meedoen is belangrijker dan winn.. euhm... geen Covid oplopen Toch geen probleem, als iedereen gevaccineerd is…?! En dan ? EK was toch ook in volle pandemie gespeeld

Officieel: match tussen Seraing en Union bij 0-2 afgelast, geen voetbal meer in tweede helft door dichte mist: “Lijnrechters zagen andere kant van het veld niet meer”Seraing en Union konden na drie weken oponthoud eindelijk weer aan de bak in een officiële wedstrijd, maar lang heeft dat verhaal niet geduurd: dichte mist...

Omikron hakt er stevig in bij voedingssectorNaast de havens is het vandaag vooral de Belgische voedingsindustrie waar omikron nu al wild om zich heen grijpt. Sectorfederatie Fevia noteert gemiddeld 8... Vooral in de prijzen voor de consument... Stop met de zinloze quarantaines bij niet zieken en er is helemaal geen probleem meer op de werkvloer! Wie ziek is ziekt thuis uit, de rest werkt gewoon verder. Simpel, toch? De achterlijke regeltjes zijn het probleem, niet omikron!

DPG Media Privacy GateMeer dan 90% gevaccineerd. Minder dan 400 op IZ. Dat was deze zomer ruimschoots voldoende om te versoepelen. Voor vivaldi en de zogenaamde ' experten ' zal het nooit te vroeg zijn,ze willen aan de macht blijven ,met dank aan de geprikte brave schapen !🤢

DPG Media Privacy GateDe enige versoepeling die ik wil, zijn journalisten die nu eindelijk eens vragen wat de meerwaarde is van het CST en wanneer het eindelijk verdwijnt. Dat, en fuiven terug open. De jeugd heeft genoeg afgezien van deze onzin. Dat is oud nieuws, pandemie is voorbij. Hoe zit het met de afschaffing van de coronaregels en nep cst? Wanneer wordt er iets aan gedaan? Als je zou luisteren naar de Zuid Afrikaanse wetenschappers dan wist je al lang dat omikron besmettingen mild zijn en de piek snel voorbij is. Ja ze hebben daar wetenschappers van wereldformaat. Kunnen we niet zeggen van onze experten.

Een testcentrum in Peking, op 17 januari.January 15, 2022 Meerdere omgevingsmonsters die werden teruggevonden in het huis van het individu, testten ook positief.China noteert het hoogste aantal coronabesmettingen sinds het begin van de pandemie 2 jaar geleden.© Isosport Seraing en Union konden na drie weken oponthoud eindelijk weer aan de bak in een officiële wedstrijd, maar lang heeft dat verhaal niet geduurd: dichte mist zorgde ervoor dat er amper iets te zien was in het Stade du Pairay, waardoor scheidsrechter Wesli De Cremer in de rust besloot de wedstrijd te staken bij een 0-2 tussenstand.

Foto: REUTERS Omikron is officieel aangekomen in Peking. De variant is veel besmettelijker dan eerdere mutaties van het coronavirus en kan het land met haar strenge coronabeleid in grote problemen brengen. Volgens een officiële verklaring had de persoon verschillende uitgaansgelegenheden bezocht, waaronder winkels, cafés en een talkshow-evenement, in bewegingen die sinds 31 december werden bijgehouden. In andere delen van China was omikron al opgedoken, zaterdag werd de eerste lokaal overgedragen omikronbesmetting in de hoofdstad Peking geregistreerd. Veerle De Vos 09 min 223 coronabesmettingen werden er gisteren officieel geteld in heel China. Over drie weken beginnen daar de Olympische Winterspelen en de Chinese overheid is er daarom extra op gebrand het aantal besmettingen minimaal te houden. Ambtenaren hebben nucleïnezuurtests uitgevoerd voor sleutelfiguren die verband houden met beide locaties. Zondag telde het land volgens officiële cijfers 166 coronabesmettingen. De eerste helft werd wel nog op gang gefloten en miraculeus genoeg ook afgewerkt, maar scheidsrechter Wesli De Cremer zag dat de mist alleen maar erger en erger werd.

Omikron is veel besmettelijker dan eerdere varianten van het coronavirus, waardoor het veel moeilijker in bedwang te houden is.00 uur zijn in totaal 2. De meeste besmettingen deden zich voor in de havenstad Tianjin, 150 kilometer ten oosten van Peking. Waar de rest van wereld daarom vooral leert leven met het virus, houdt China vast aan een zero-tolerance coronabeleid, wat voor omikron misschien niet de beste benadering is. Toen afgelopen zomer drie besmettingen werden ontdekt in Wuhan, werden alle twaalf miljoen inwoners getest . De autoriteiten van de stad Beijing hebben bevestigd dat er een lokaal omikrongeval ontdekt is. Eind vorig jaar ging de hele stad Xi’an in lockdown toen ruim 800 inwoners besmet bleken met het coronavirus: 13 miljoen mensen mochten drie weken lang hun huis niet uit. Meteen werd een hele wijk onder quarantaine geplaatst en werden duizenden mensen getest. Die draconische aanpak heeft tot nu toe zijn vruchten afgeworpen.De patiënt heeft geen contact gehad met andere gevallen en heeft de stad de afgelopen 14 dagen niet verlaten. De tweede helft zal op een ander moment - wellicht in de loop van volgende week - hervat worden bij een 0-2 tussenstand, en Union zal logischerwijs met een mannetje minder aan de bak moeten.

In 2020 was de Chinese economie de enige die aan het einde van het jaar onder de streep van de wereldwijde coronapandemie. Haven van Shanghai Maar met het veel besmettelijkere omikron begint het strenge Chinese testbeleid economisch voor problemen te zorgen.Meerdere omgevingsmonsters die werden teruggevonden in het huis van het individu, testten ook positief. Een aantal toeristische trekpleisters, zoals een drukbezocht deel van de Chinese Muur en de Tibetaanse tempel in Peking zijn gesloten. Vorige week werd duidelijk dat de haven van Shanghai te maken heeft met oplopende wachttijden, omdat internationaal scheepvaartverkeer strenge coronamaatregelen in nabijgelegen havens probeert te ontlopen. Zo kampt de haven van Shenzen, de derde grootste containerhaven van China en de vierde grootste ter wereld, met een stijging van het aantal coronabesmettingen.Volgens een officiële verklaring had de persoon verschillende uitgaansgelegenheden bezocht, waaronder winkels, cafés en een talkshow-evenement, in bewegingen die sinds 31 december werden bijgehouden. Truckers en havenmedewerkers moeten daarom eerst getest worden voor ze aan het werk mogen, waardoor een file van schepen is ontstaan. Ze zou de besmetting hebben opgelopen via een postpakketje. “Wanneer we buiten kwamen voor de tweede helft, zeiden mijn lijnrechters dat ze de andere kant van het veld niet meer konden zien.

In de Noord-Chinese stad Tianjin heeft een soortgelijk testbeleid ervoor gezorgd dat de capaciteit van het vrachtvervoer met zo’n 50 procent is gedaald. Ambtenaren hebben nucleïnezuurtests uitgevoerd voor sleutelfiguren die verband houden met beide locaties. Ook in de haven van Ningbo zijn verschillende vrachtdiensten door de coronapandemie vertraagd. Door de problemen in deze steden wordt het scheepvaartverkeer omgeleid naar Shangai, waar de wachttijden dreigen op te lopen.00 uur zijn in totaal 2. De strenge lockdowns, vooral in havensteden zoals Tianjin hebben ook gevolgen voor de in- en uitvoer. Naast een belangrijke havenstad is Shanghai ook een essentiële speler in de financiële markten en Shenzen is samen met Guandong het hart van de technologische ontwikkelingen in het land. Met Peking erbij zijn deze drie steden goed voor een vijfde van het bruto binnenlands product van China. Lees meer over:. “Voor ons was er eigenlijk geen probleem om verder te doen, maar natuurlijk wou Seraing liever stoppen.

Bepaald geen steden die even platgelegd kunnen worden wanneer het aantal besmettingen oploopt. Maar met het Chinese nieuwjaar voor de deur en meteen daarna de start van de Olympische Winterspelen lijkt het er voorlopig niet op dat de overheid het geweer van schouder gaat veranderen. Een extra kink in de kabel bij de bestrijding van omikron is het Chinees Nieuwjaar, dat op 1 februari wordt gevierd. Chinezen zoeken hiervoor gewoonlijk hun familie op, wat voor een enorme piek in het aantal reisbewegingen zorgt. Lees ook . Meer weten over.