Noorse autoriteiten: “Twee derde minder risico op ziekenhuisopname bij omikronvariant”

12-01-22 18:38:00

Noorse autoriteiten: “Twee derde minder risico op ziekenhuisopname bij omikronvariant”

Noorwegen, Coronavirus

Noorse autoriteiten: “Twee derde minder risico op ziekenhuisopname bij omikronvariant”

Het risico om in het ziekenhuis te belanden bij een besmetting met de omikronvariant van het coronavirus, is 69 procent lager dan bij de deltavariant. Dat ...

Vandaag om 16:04In de eerste week van 2022 werd de omikronvariant vastgesteld bij 32 procent van de ziekenhuisopnames tegenover een aandeel van 1,7 procent vier weken eerder. In dezelfde tijdspanne is de variant echter dominant geworden. Omikron is nu verantwoordelijk voor 90 procent van de nieuwe coronabesmettingen in Noorwegen.

“De omikronvariant veroorzaakt een significant lager risico op het ontwikkelen van een zwaar ziektebeeld, zeker bij gevaccineerden”, onderstreept het FHI. “Niet-gevaccineerden lopen een hoger risico op een zwaar ziekteverloop. Een hogere leeftijd en onderliggende aandoeningen verhogen dat risico nog meer”, aldus het FHI.

Lire la suite:
Nieuwsblad.be »

Patrice Evra: 'Iedere ploeg heeft twee homo's, maar als je het zegt, is je carrière afgelopen'De ex-speler van onder meer Juventus en Manchester United wil dat het taboe rond homoseksualiteit in de voetbalwereld verdwijnt. 'Ik hoorde vrienden zeggen dat homo's eruit gegooid moest worden. Ik wil de slachtoffers aanmoedigen om niet langer te zwijgen.'

BEKIJK: Nederlands luxejacht kan twee keer niet onder brug wegens hoog waterHet jacht is op weg van Oss in Noord-Brabant naar Harlingen in Friesland. Volgens de bouwer waren de problemen bij het transport op voorhand ingecalculeerd. Toch weer die sluiproute genoten hé! Een ezel in het algemeen stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen! Zeg niet dat ik jullie niet gewaarschuwd heb de vorige keer. Fijne dag😘 2 keerDus die konden er 'heen' niet onderdoor en hebben het dan 'terug' nog een keer geprobeerd?

Spuit na “misplaatste grap” twee keer gebruikt voor vaccinatie van kinderen in EvergemIn het vaccinatiecentrum van het Oost-Vlaamse Evergem is zaterdag met een gebruikte lege spuit in de arm van een ander kind geprikt. Dat bevestigt het geme... De gemeente waar KDepoorterMP schepen van volksgezondheid is. Zelfs dat heeft ze niet onder controle.

Twee dagen na Belgische veldrittitel is Wout van Aert weer vol aan de bak in AlicanteZondag vierde Wout van Aert zijn Belgische veldrittitel met een kleintje met mayonaise, maar twee dagen later is het alweer bittere ernst. Onze landgenoot ...

Nieuw spoor in bijna 15 jaar oude verdwijningszaak van tienerjongen: twee mannen opgepaktTwee mannen zijn in het Verenigd Koninkrijk opgepakt in het kader van een 15 jaar oude verdwijningszaak. In Doncaster verdween toen een 14-jarige jongen, d...

Frankrijk in de ban van wansmakelijk filmpje: 67-jarige voetganger meegesleurd door inzittenden van auto, twee mannen opgepaktEen golf van verontwaardiging trekt door Frankrijk door een filmpje dat op sociale media verschenen is. Daarin zie je hoe de inzittenden van een auto voetg... Kleur ? 🙄

BELGA Vandaag om 16:04 In de eerste week van 2022 werd de omikronvariant vastgesteld bij 32 procent van de ziekenhuisopnames tegenover een aandeel van 1,7 procent vier weken eerder.© GETTY Naar aanleiding van zijn birografie 'I love this game' gaf ex-verdediger Patrice Evra een interview aan het Franse Le Parisien .In Nederland heeft hoog water op de Maas er twee keer toe geleid dat een enorm luxejacht niet onder een brug door kon varen.BELGA Vandaag om 19:44 Het ging om een eenmalig incident, stelt de gemeente.

In dezelfde tijdspanne is de variant echter dominant geworden. Omikron is nu verantwoordelijk voor 90 procent van de nieuwe coronabesmettingen in Noorwegen. 'In het voetbal is alles gesloten', vertelt Evra. “De omikronvariant veroorzaakt een significant lager risico op het ontwikkelen van een zwaar ziektebeeld, zeker bij gevaccineerden”, onderstreept het FHI. Het jacht is gebouwd in Oss en zal verder afgewerkt worden in Harlingen. “Niet-gevaccineerden lopen een hoger risico op een zwaar ziekteverloop. Je bent er echt aan. Een hogere leeftijd en onderliggende aandoeningen verhogen dat risico nog meer”, aldus het FHI.” De verantwoordelijke arts en de coördinatoren van het centrum hebben de ouders ingelicht dat een gebruikte naald medische gevolgen kan hebben.

Desalniettemin verwachten de Noorse gezondheidsautoriteiten een omikrongolf die de zorg zwaar onder druk kan zetten. Sommige collega's zeiden dat homoseksualiteit tegen hun religie was en dat als er een homo in de kleedkamer was, ze de club uit moesten worden gezet. Bekijk hier hoe het schip moeite heeft om onder de spoorbrug van Hedel te varen: Videospeler inladen. Tussen januari en maart zullen meerdere duizenden personen besmet raken, met mogelijke pieken tot 50.000 besmettingen per dag. Ze praatten met me, alleen, omdat ze bang waren om zich publiekelijk open te stellen. De druk op de ziekenhuizen zou een piek bereiken ergens tussen eind januari en begin februari, schat het FHI. Vanochtend lukte het wel om onder de brug door te varen, maar later op de dag dook een nieuw probleem op: het schip slaagde er deze keer niet in om onder de brug van Heusden te varen. Door de opflakkering van de epidemie, heeft de Noorse regering midden december een aantal coronamaatregelen opnieuw ingevoerd. Maar als je het in het voetbal zegt, ben je klaar. Het vaccinatiecentrum heeft het voorbij jaar heel mooi werk geleverd.

Zo geldt er een verbod om alcohol te verkopen in cafés en restaurants en is telewerk waar dat mogelijk is verplicht. Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis. 'Ik vertelde het niet zozeer voor mezelf, maar voor iedereen die zich in dezelfde situatie bevindt als toen ik werd verkracht door 13 jaar oud', vertelt hij nu in Le Parisien .. .