Martin Ødegaard

Martin Ødegaard

Noors toptalent Ødegaard uitgeleend aan Arsenal door Real Madrid

Kan Martin Ødegaard zich eindelijk eens echt laten zien bij Arsenal?

27-01-21 17:46:00

Kan Martin Ødegaard zich eindelijk eens echt laten zien bij Arsenal?

Arsenal kan voor de rest van het seizoen rekenen op spelmaker Martin Ødegaard . De 22-jarige Noor komt op huurbasis over van Real Madrid. Het wordt voor Ødegaard al zijn vierde verhuurperiode. Eerder stalde Real de grote belofte bij Heerenveen, Vitesse en Real Sociedad.

Keer gedeeldMartin Ødegaard moet zichzelf opnieuw bewijzen bij Arsenal © GETTYReal nam Ødegaard in januari 2015 over van Strømsgodset in zijn thuisland. Een officieel debuut in het eerste elftal van de Madrilenen volgde in mei van dat jaar, maar het was duidelijk dat de jonge Noor nog niet klaar was voor een basisplaats bij de Koninklijke. Zijn verhuurperiodes in Nederland bij Heerenveen en Vitesse en in Baskenland bij Real Sociedad waren een succes, waardoor hij dit seizoen met Real aan het seizoen mocht beginnen. De Noor, 25-voudig international, bleef in de heenronde echter steken op negen optredens, waarin hij geen enkele keer scoorde en geen assists gaf.

Ce que les Belges attendent le plus comme assouplissement? L'élargissement de la bulle sociale Le centre de vaccination au Heysel à moitié vide : des couacs informatiques mais aussi un manque d'engouement du personnel de santé Affaire Khashoggi : restrictions de visas américains pour 76 Saoudiens, et sanctions financières contre des responsables militaires

Arsenal sprong in de dans en haalde hem binnen. Bij de Gunners moet hij proberen mee te helpen aan de wederopstanding. Na een dramatisch najaar begonnen de manschappen van coach Mikel Arteta op tweede kerstdag (2-1 zege tegen Chelsea) aan hun revival. Intussen zit de club aan 16/18 in de Premier League en rukte het op naar de achtste plaats, met dertig punten na twintig speeldagen. Dinsdag werd nog met 1-3 gewonnen bij Southampton.

Real nam Ødegaard in januari 2015 over van Strømsgodset in zijn thuisland. Een officieel debuut in het eerste elftal van de Madrilenen volgde in mei van dat jaar, maar het was duidelijk dat de jonge Noor nog niet klaar was voor een basisplaats bij de Koninklijke. Zijn verhuurperiodes in Nederland bij Heerenveen en Vitesse en in Baskenland bij Real Sociedad waren een succes, waardoor hij dit seizoen met Real aan het seizoen mocht beginnen. De Noor, 25-voudig international, bleef in de heenronde echter steken op negen optredens, waarin hij geen enkele keer scoorde en geen assists gaf. Arsenal sprong in de dans en haalde hem binnen. Bij de Gunners moet hij proberen mee te helpen aan de wederopstanding. Na een dramatisch najaar begonnen de manschappen van coach Mikel Arteta op tweede kerstdag (2-1 zege tegen Chelsea) aan hun revival. Intussen zit de club aan 16/18 in de Premier League en rukte het op naar de achtste plaats, met dertig punten na twintig speeldagen. Dinsdag werd nog met 1-3 gewonnen bij Southampton. headtopics.com

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »