Laurel Hubbard

Laurel Hubbard

Nieuw-Zeelandse wordt eerste transgender atlete op Olympische Spelen

De Nieuw-Zeelandse gewichthefster Laurel Hubbard wordt de eerste transgender atlete die zal deelnemen aan de Olympische Spelen.

21-06-21 11:26:00

De Nieuw-Zeelandse gewichthefster Laurel Hubbard wordt de eerste transgender atlete die zal deelnemen aan de Olympische Spelen.

De Nieuw-Zeelandse gewichthefster Laurel Hubbard wordt de eerste transgender atlete die zal deelnemen aan de Olympische Spelen.

Hubbard werd maandag bevestigd als deelneemster in de ploeg van haar land. Kereyn Smith, die aan het hoofd staat van het Nieuw-Zeelandse Olympisch Comité, preciseerde dat de 43-jarige Hubbard geboren werd als man, maar als dertiger vrouw werd. Hubbard voldoet aan alle voorwaarden voor deelname van transgender-atleten.

Pour Alexander de Croo, on est face à l'épidémie des non-vaccinés: le ministre de la Santé réagit Le poète et chanteur belge Julos Beaucarne est mort à l’âge de 85 ans Georges-Louis Bouchez à propos de la vaccination : 'Qu’on assume une bonne fois pour toutes le fait que scientifiquement c’est nécessaire'

'We erkennen het feit dat transgenderidentiteit in de sport een zeer gevoelig en complex onderwerp is, dat een evenwicht vereist tussen mensenrechten en eerlijkheid op het terrein', zei ze in een persbericht.Fysiek voordeel?Hubbard, die ook al deelnam aan wedstrijden als man, werd erkend als vrouwelijke atlete na het aantonen van testosteronniveaus die lager waren dan de maximaal toegelaten door het Internationaal Olympisch Comité.

Haar tegenstanders zijn evenwel van mening dat ze een fysiek voordeel heeft omdat ze als man geboren werd, ten nadele van atletes die als vrouw geboren werden. Hubbard zal in Tokio deelnemen in de categorie boven de 87 kg, waar ze momenteel zestiende in de wereld is en de oudste atlete van het pak. headtopics.com

In 2019 won ze de gouden medaille tijdens de Pacific Games in Samoa.Hubbard werd maandag bevestigd als deelneemster in de ploeg van haar land. Kereyn Smith, die aan het hoofd staat van het Nieuw-Zeelandse Olympisch Comité, preciseerde dat de 43-jarige Hubbard geboren werd als man, maar als dertiger vrouw werd. Hubbard voldoet aan alle voorwaarden voor deelname van transgender-atleten.'We erkennen het feit dat transgenderidentiteit in de sport een zeer gevoelig en complex onderwerp is, dat een evenwicht vereist tussen mensenrechten en eerlijkheid op het terrein', zei ze in een persbericht. Hubbard, die ook al deelnam aan wedstrijden als man, werd erkend als vrouwelijke atlete na het aantonen van testosteronniveaus die lager waren dan de maximaal toegelaten door het Internationaal Olympisch Comité. Haar tegenstanders zijn evenwel van mening dat ze een fysiek voordeel heeft omdat ze als man geboren werd, ten nadele van atletes die als vrouw geboren werden. Hubbard zal in Tokio deelnemen in de categorie boven de 87 kg, waar ze momenteel zestiende in de wereld is en de oudste atlete van het pak.In 2019 won ze de gouden medaille tijdens de Pacific Games in Samoa.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Afkeer voor Olympische Spelen neemt af in JapanOngeveer een op de drie Japanners staat positief tegenover de Olympische Spelen, waar dat vorige maand nog maar 14 procent was. Toch blijft een meerderheid van de Japanners tegen de Spelen gekant en wil ze een nieuw uitstel of een annulering omwille van de coronacrisis.

Wout van Aert pakt eerste driekleur op de wegWout van Aert (Jumbo-Visma) is zondag in het West-Vlaamse Waregem voor de eerste keer Belgisch kampioen op de weg geworden. Na 222 kilometer hield hij in een sprint met drie Edward Theuns en Remco Evenepoel achter zich. In het veld veroverde de 26-jarige VanAert begin dit jaar zijn vierde nationale titel.

Effondrement à Anvers : 'C’est une catastrophe inimaginable' déclare Bart De WeverLe bourgmestre d’Anvers s’est rendu ce samedi dans le quartier Nieuw Zuid où une école en construction s’était... Inimaginable, ou plutôt incompréhensible, non?

Lotte Kopecky volgt zichzelf op als Belgisch kampioene wielrennen op de wegLotte Kopecky heeft zich zondag in het West-Vlaamse Waregem opnieuw tot Belgisch kampioene op de weg bij de vrouwen elite gekroond. De 25-jarige Antwerpse haalde het na een solo van 8 kilometer die ze netjes afrondde.

Rode Duivels: met een perfect rapport de zware tabelhelft in?De Rode Duivels sluiten vanavond met een duel in Sint-Petersburg (21u) tegen debutant Finland hun groepsfase af op EURO 2020.

België-Finland: testmatch voor de vedetten en op zoek naar de vervanger voor KompanyWedstrijd drie van de Rode Duivels staat in het teken van wedstrijdritme geven aan de grote kanonnen. Waar staan Kevin De Bruyne, Thomas Vermaelen, Axel Witsel en Eden Hazard?