Nieuw-Zeeland stuurt schip naar Tonga, VN ontving noodsignaal

Nieuw-Zeeland stuurt schip naar Tonga, VN ontving noodsignaal

Vulkanen, Nieuw-Zeeland

18-01-22 08:13:00

Nieuw-Zeeland stuurt schip naar Tonga , VN ontving noodsignaal

Nieuw-Zeeland wacht een formeel hulpverzoek van eilandstaat Tonga niet af en stuurt dinsdag twee schepen met levensnoodzakelijke goederen naar het gebied. ...

Foto: via REUTERSNieuw-Zeeland wacht een formeel hulpverzoek van eilandstaat Tonga niet af en stuurt dinsdag twee schepen met levensnoodzakelijke goederen naar het gebied. Vanuit het kleinere lagergelegen eiland Mango zegt de VN een actief noodsignaal waar te nemen.

Wellington besliste om een formeel verzoek om hulp niet af te wachten vanuit Tonga. De Nieuw-Zeelandse minister van Buitenlandse Zaken, Nanaia Mahuta zei in een verklaring dat hulpverlening bijzonder moeilijk verloopt doordat de uitbarsting de communicatie sterk verstoord heeft. Daarom werd al zowel de HMNZS Wellington als de HMNZS Aotearoa naar Tonga gestuurd. Aan boord zijn onder meer duikteams, een helikopter en drinkbaar water, zei defensieminister Peeni Henare.

Lire la suite: De Standaard »

‘De twaalf’ krijgt vervolg, met nieuwe jury en nieuw procesEen nieuwe cast, een nieuwe assisenzaak. De Vlaamse fictiereeks ‘De twaalf’ krijgt een tweede seizoen. Daarin buigen de juryleden zich deze keer over de ‘A...

‘De twaalf’ krijgt vervolg, met nieuwe jury en nieuw procesEen nieuwe cast, een nieuwe assisenzaak. De Vlaamse fictiereeks De twaalf krijgt een tweede seizoen. Daarin buigen de juryleden zich deze keer over de ‘Ass... Bart de Pauw?

Na nieuw onderzoek met moderne technieken: heeft Joodse notaris onderduikadres Anne Frank aan Duitsers bezorgd?Een team van 23 personen heeft kunstmatige intelligentie en moderne onderzoekstheorieën ingezet om alle informatiebronnen opnieuw naast elkaar te leggen.

Stressmannetje zette haar bij ons op de kaart, nu leert ook de wereld Emma kennen door nieuw projectVlaanderen leerde haar kennen dankzij het Stressmannetje (‘Hier, nen euro’) van De Lijn. Hollywood vroeg haar om mee te beslissen over de Oscarwinnaars. En...

Impact vulkaanuitbarsting in Tonga nog onduidelijk: 'Mensen kunnen niet beschrijven wat ze hoorden en meemaakten' Nieuw-Zeeland en Australië sturen militaire vliegtuigen naar Tonga om de schade op te meten na de enorme vulkaanuitbarsting.

DPG Media Privacy Gate